|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Media player-BTclient-NAS...?
Ono sto bi ja htio: - Da sluzi ko Download masina - Da ima Mirror podrsku za 2 diska od po recimo 2TB - Da se moze spojit na telku i cupat te filmove s diskova - da kosta do 1000 kn bez diskova Jel se moze nekaj skombinirat? razmisljam si cak i da slozim kakvu mini Atom konfu u kuciste koje ima mjesta za dva 3,5" diska... Ili da uzmem neki gotov NAS i nesto tipa WD-TV Live koji moze cupat mediu sa NAS-a... U krajnjoj liniji, treba mi doslovno HTPC sa RAID-om koji je dimenzija Mini, tipa ko MaxTV ona Atlanta... da mi stane u komodu ispod telke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Mozes kupiti neko slim microatx kuciste, maticnu s svim integriranim (da se nabaviti i grafa s HD podrskom integrirana - geforce i ati verzije), neki atom. Unutra ubacis diskova koliko ti treba. A ako treba jos, kupis ladicu za dva diska i spojis dodatno na USB. Mogucnosti koliko oces. A uvijek mozes kupiti gotove proizvode, kao Acer Revo. Ja sam isto razmisljao o NAS-u, ali mislim da je preskup za multimedijske potrebe.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja upravo ovo naručio, dođe mi u Nedjelju. http://geizhals.at/a488563.html Setup je sljedeći: 1.Netbook 2.WDTVLive 3.NAS Spojeni na bežićni router (umreženi). Svi imaju pristup NASu pa čak i bežićni uređaji koji se naknadno spoje na WLAN. Keep it simple. ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Evo ti mog "razvojnog" puta, a to traje već nekoliko godina. Ja sam tražio još više, a to su slijedeće funkcionalnosti u što manje hardvera: - firewall sa podrškom za multiwan, QoS, built-in FTP server, VPN server - file share sa mogućnošću postavljanja raznih permissiona (NAS) - da ima intergriran torrent klijent koji je "priznat" na svim torrent siteovima koje koristim - da mogu gledati sav sadržaj sa kućne mreže na plazmi Ono što sam isprobao je: - Windows Server 2003 sa file shareom, RRAS-om itd.... - Linksys WRT54GL router sa dd-wrt firmwareom - pfSense - ClearOS - WD TV Live sa original i custom firmwareom (da ima integriran torrent klijent, file share...) Nakon križanja svih navedenih produkata, koji su bili međusobno slagani tako da budu zadovoljene gore tražene svari, trenutno sam na slijedećem: - ClearOS na pentium4 (na njemu firewall, multiwan podrška, fileshareovi - dodana još nekoliko usb ladica sa diskovima plus interni diskovi, vpn, ftp server, transmission torrent klijent - koji je za razliku od raznih rtorrenta i inih priznat na svim trackerima) - WD TV Live sa zadnjim original firmwareom 1.04.pojmanemam Evo i ocjena svega što sam probao: - Windows Server 2003 kao RRAS, file share, dial-in VPN, torrent mašina ocjena 4/5 - možda pretjerana ocjena, ali nikad ne bi otišao sa njega pošto sam iz Microsoft svijeta, samo da je malo "pametniji" po mrežnom pitanju, tu je MS iza Linux/FreeBSD rješenja svjetlosnim godinama u zaostatku - Linksys WRT54GL - ocjena 5/5 - najbolji router za home upotrebu koji sam ikad imao/probao, u kombinaciji sa custom firmwareom postaje fantastičan mrežni central point u kući - ima ipak neke limite prvenstveno zbog ograničenih hardverskih resursa kojima raspolaže - pfSense - produkt zbog kojeg sam zavolio open source, ocjena za ono čemu je namjenjen je čistih 5/5, nema nekih stvari out-of-the-box koje vjerojatno ja zbog nedovoljnog znanja nisam znao složiti - ClearOS - zahtjevniji hardverski od pfSensa, vrlo lagan za konfiguraciju, ima više mogućnosti ponuđenih u startu - ALI dobrim dijelom je mišljenje takvo jer sam sad već iskusniji *nix command line korisnik nego pred par godina ![]() Da bi se stvari posložile onako kako sam si ja to zamislio, bez command line štrikanja ne ide. Ali zato je community nevjerojatan, nema stvari za koju se ne može naći tutorial! Vrijedi i za pfSense i ClearOS. - WD TV Live za kraj - najbolje potrošenih 1000 kuna - iako ocjena 4/5 - imao je u prvih par mjeseci mušica oko file shareova, pročitajte thread o tom uređaju od početka pa ćete vidjet o čem pričam. Kako prolaze mjeseci, a sad već i preko godinu dana, i deseci raznih firmwarea koji su na njemu bili, zaključak je da je fantastičan produkt, ali samo za ono čime se reklamira - audio/video player! Na njemu sam radio i file shareove, i torrent klijent, ali to bi toliko zakucavalo taj mali komad plastike da bi browsanje kroz menije bilo nemoguća misija. O gledanju filmova da ne govorim. Iako, kolega i dalje ima takav setup i nema ovakvih problema - možda je moj uređaj u banani, ne znam, ali filmove, muziku, yubito i slično sad gledam bez greške. Gledao sam i testirao i neka druga rješenja, poput recimo Synologyeva DiskStationa DS-411+, sve je to super, bogato opcijama i malo i troši pola watta struje, i funkcionalno,ali košta..... Eto, ako kome pomogne, ili ima pitanja, vrlo rado ću mu pomoći. LP |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|