|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Laserski printer u boji?
Trebam nešto za ured. Prvenstveno za crno bijeli ispis, ispis u boji povremeno ali jako bitan, brzina u prvom planu i koliko toliko dobar ispis. Ne treba briljirati u coloru ali da je brz. Kako ne pratim te printere zanimaju me iskustva iz prve ruke. Pare i nisu preveliki problem, tražim dobar omjer uloženo/dobiveno. I da, cijena tonera igra ulogu, pogotovo zbog c/b ispisa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Što se tiče cb,mogu ti reci da OKI recimo 4100 (ne radi u dosu ali tebi ni ne treba jel?),radi svoj posao itekako dobro. Jedina mana je sto ne printa u boji. Toner dodje oko 400-500 kn,kao svaki drugi,a bubanj oko 1000. Kosta oko 1300-1500 kn,ovisi o prodajnom mjestu. Drugi moj izbor je HP laserjet 1015 ,toner je oko 470 kuna,a brzina mu je vrlina. Isto c/b. Problem je u tome sto najjeftiniji a DOBAR printer u boji dodje oko 3000 kn recimo OKI C3100. Ali jos i toneri i bubnjevi u boji kostaju oko 500-750kn svaki a ima 4 bubnjeva i 4 tonera. Govorimo o laserskim led printerima naravno. A ako te zanima nesto drukcije a da ne kosta toliko,onda je moj izbor Canon inkjet ip4000 ili 5000 ako te zanima brzina. Radi jako lijepo,dovoljno brzo,kvalitetan ispis,jeftina boja. Svaka boja se zasebnoprodaje tako da i tu ustedis. E sad,pitanje je koliko papira isprintas mjesecno. Ako malo,onda canon inkjet, ako malo vise,onda laser. Ja koristim canon inkjet ip4000 i vec mjesec dana printam ko blesav,raznorazne papire CB i u BOJI i za sada sam jako zadovoljan. Printam barem 20-40 papira dnevno ,vise manje CB. Mozda sam ti pomogao. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
bio je u bugu test, ak imas pogleda bug 4/05
![]() |
#5 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Laserski printer u boji?
Citiraj:
Trenutno je ovo startni model 2005 i nudi sve sto ti treba. Minolti je ovo vec 3-ca generacija color lasera u ovom segmentu, pa mozes biti siguran da nece biti na ustrb kvalitete. Kvaliteta tiska vrunska, eventualno si uzmi opciju duplex ako zelis biti jos eco prema papiru. Pa mozda, kad Mishio ponovo naiđe u deželu...možda i ti dobiješ neki manji eco Oscar za ekologiju i postaneš ![]() Ima i povoljnijih modela ali zbog kvalitete ne bi trebalo za colorac ici nista nize od spomenutih modela, neces fulati sigurno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Malo OT ali vrlo interesantno sa ekološke/ekonomske strane...
Jest da imam Epson C42UX koji je jeftikaner i plastikaner al boje i crna su ZAJEDNO 35kn tako da ga nemam namjeru projmeniti, već sam potrošio 3-4 bricka papira (onih od 500kom) i još uvijek printa ko prvi dan kad sam ga kupio ![]() Jučer sam isprobao jednostavno F E N O M E N A L A N software za printanje. Fine Gledam malo po stranici i vidim brojne nagrade, dobivene natječaje i ugovore sa raznoraznim US institucijama (sudovi itd.) i odvažim se skinut i hkm "kupit" khm ![]() Program je nevjerovatno moćan i zahvalan, uz minimalan napor i gubitak vremena zbog user friendly UI-a isprintao sam si savršeni dvostrani(!!!) booklet od 18 raznoraznih word fajlova (tematski vezanih...) Sad imam prekrasnu malu knjižicu od 18 listova umjesto da imam kupus od 72 lista. Potrošio sam 4 puta manje papira, dva puta manje tinte i dobio BOLJI rezultat, sve mi se čini da ću platiti i tih 20$ za orginal ![]() ...a true love story... : goood :
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|