|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Spojiti laptop na monitor
Dakle ovdje ne govorim kako spojiti sa dvi ili vga laptop i monitor vanjski, niti novi monitor od laptopa, već kako bi se mogao napraviti all in 1 computer. Kako se sada dosta ćesto prodaju monitori u kojemu je sve i mali atom, dvd prža i slično... E sada ja imam ideju, imam laptop kojemu je umro ekran (ma imam dva), i htio bi ga nekako staviti i pričvrstiti iza 23 monitora. Postoji li neki stalak ili mount samo da stavim lap iza i da stoji zajedno sa monitorom. Ima li netko neku idejicu za to? Ili baš moram 3 tube brzog ljepila i na posao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Malo Al profila za napravit ležište (recimo U oblika) + još dva komadića Al trake pa sve zavidaš na vide za VESA nosač straga |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
|
Vidiš, ok ideja. L profil 2 komada i u Vesa iza. Samo ovaj moj 23 philips neam iza vesa, ali imam 20 LG koji ima ![]() A na koju stranu okrenuti laptop. Zvučnici prema monitoru ili zvučnici van, kako bi se bolje čulo? A bi li se moglo nekako spojit običan monitor sa sa kablovima kojima sam spajao monitor od laptopa. Prelotat žice od monitora intrenog na vga kabal recimo Zadnje izmijenjeno od: Mortal. 04.11.2010. u 13:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da je bolje "zvučnici prema vani", ovo drugo samo ako nađeš kontakte gdje je RGB signal al zašto komplicirat kad je lakše spojit preko vanjskog 15 pin - skog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Pozdrav. Čitam ovaj tvoj post ali imam sasvim drugo pitanje... kako si uspio dobiti sliku na VGA izlazu laptopa. Naime meni je isto "vrisnuo" monitor, ali 100% sam siguran da laptop radi bez greške (monitor je mehanički oštečen).. pitanje, kako clonirati sliku ako neznam schortcut tipke, a ujedno ako i uspijem pokrenuti VGA izlaz i dobijem sliku na drugom monitoru.. pitanje je kako isformatirati laptop? Imate kakva iskustva? Puno Hvala. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Hvala.. pokušat ću ovih dana otpojiti monitor pa vam javim, nadam se da neću nešto zeznuti i ostati bez wireless antene... pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rambus 3xtr1m
|
Stavio sam laptop na monitor i ok izgleda. Na kraju sa upotrijebio samsungov P2770HD televizor i koristim njegove zvučnike. Problem je samo što moj laptop ima DVI gore a ne na boku pa je vidljiv spoj. Ali neznam zašto me ne radi DVI svoj sa monitorom, el moguće da postoji razlike u DVI prije i danas ipak je lap 4 godine star i gore je 6800 nvidia. Tako da sam ga spojio prkeo adaptera dvi na hdmi. ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Imam laptop samsung N-150 sa razbijenim ekranom. Grafička normalno radi jer na razbijenom ekranu ima jedan djelić koji normalno radi. Vidi se kad boota i podigne win. Kad spojim eksterni monitor na VGA izlaz ne događa se nista nema slike. Stiskam tipku FN + f4 al ne ide. Rastavim laptop iscupam na matičnoj kabel od monitora. Opet nista na vga izlazu. Jel imate ideju kako dobit sliku na vga izlazu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
what the hell?
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rambus 3xtr1m
|
Citiraj:
Na aceru moraš maknuti prednji poklopac i odšarafit pantove koji drže ekran, ali od iza odspojiti flat kabal. Nije teško samo odšarafi sve što vidiš za odšarafljivanja ![]() Vezano za prethodni post, slika bi se trebala pojavljivat ako si odspojio kabal za ekran. Probaj na drugom monitoru, meni su televizori isto znali raditi problem prilikom spajanja, posebice samsung. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Pokusao sam ga spojiti na televizor (LG plazma), uredno sve radi, spojim ga na monitor nece. Pokusao sam na par starijih monitora i na samsungov LCD. Napominjem kabel od ekrana istekan na maticnoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Zašto koplicirati, staviš laptop ispred monitora i tako odmah imaš i tipkovnicu, jedino antene za wlan zaljepiš iza monitora ili sa strane laptopa, ovako moraš imati dodatnu tipkovnicu i gubiš neke funkcije laptopa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|