Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2005., 21:17   #1
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Važno upozorenje – Matične ploče

Bilo je forumu već govora o tome da su Gigabyte ploče imale problema sa USB stickovima. Čim si ga priključio, ploča bi jednostavno otišla u vječna lovišta. Chipset bi odapeo.

N, kako se čini, taj feature nije usamljen samo na Gigabyte pločama. Čini se da su se i ostali proizvođači potrudili ugraditi ga.

Da malo objasnim o čemu se radi. Nekada su ploče imale samo 2 USB-a i tokom vremena je došla potreba da se ugradi USB HUB koji bi proširio te mogućnosti. Mogli smo priključiti do 127 uređaja na jedan USB dok smo god pazili na udaljenost ne veću od 1.8 m i potrošnju od max 500 mA. Postojali su i HUB-ovi (postoje i danas) koji su bili nešto skuplji ali su imali dodatni izvor napajanja. To je bilo stoga da ne bi razmišljali o tome koliko što troši struje.

Premda danas ploče podržavaju i do 12 USB utora, proizvođači su se dosjetili da taj dodatni izvor napajanja ugrade u samu ploču. Otud i mogućnost da USB ladica za 2.5 hard disk može raditi kada je uključena samo u jedan USB. Onaj za napajanje može ostati u zraku, nigdje priključen. Cool.

Možda je ideja dobra ali je malo provedba zaostala. Ista stvar koja se dogodila Gigabyteu sa početka priče, dogodila se i Animalu i Tor-u. Oni, kao manijakalni korisnici USB stickova i hardova, uspjeli su spaliti nekoliko ploča. Za Animalovu sam siguran a za Torove mogu pretpostaviti da su otišle upravo tako. Na prvi pogled sve izgleda normalno ali kada se čovjek dobro zagleda, vidi se kako se digao vod bakra sa ploče, koji vodi od USB konektora do tog dodatnog napajanja.

Na svu sreću postoji rješenje. Svaka ploča ima jumpere kojima se to dodatno napajanje može isključiti. Ima ih nekoliko i svi su pobrojani u manualu. Samo ih treba postaviti u drugi položaj. Ima 3 pina, spojeni su 1 i 2, a vi spojite 2 i 3. Samo za primjer.

Ne kažem da svaka ploča ima taj problem ali bi bilo pametno da se stvar isključi te time spriječe mogući problemi. Izbor ostaje na vama. Osobno sam to sebi sredio i ne želim o tome razmišljati.

Nadam se da sam pomogao i time spriječio moguću katastrofu. Posebna zahvala ide Animalu koji je donirao svoju pokojnu ploču na moju patologiju. Time se uviđa i kolika je važnost tog rada. Samo mi pomalo nedostaju pokojnici.

Hvala na pažnji!
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2005., 21:28   #2
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
JA mpram priznat ad te ne razumiijem skroz.

OK ja imam stariju ploču i ona ima 6 USB portova, na koje spajam usb stivk koji nema externo napajanje , usb ladicu 2,0 koja ima externo napajanje, čitač kartica koji isto nema. web cam koja nema , al ju ni ne spajam več oho ho..

Digitakni foto aparat (nema ext napajanje)

Di je po tebi feler? U nekakvom dodatnom internnom napajanju koje kad daje struju pokuri vodove ? Ili?

Kaj ak taj 2,5' usb hard spojiš dok je na ploči odspojeno to dodatno napajanje? bu radil? ak ne , ne postoji li onda šansa da skuri nešta od preopterečenja..

Čisto teoretski, sve postavljam jel nisam vidio takav slučaj u živo..

I kad rikne kaj rikne? samo USB port jel mu pregori vod?

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2005., 21:36   #3
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Feler je na matičnoj ploči koja ima fičur tog dodatnog napajanja da ti USB može dati više od 500 mA. To imaju ili nemaju neke ploče.

Ono što ti spajaš je nevažno. USB stick ne vuće više od 500 mA ali može spaliti ploču. Valjda povuće previše.

USB hardovi imaju dva USB-a koji se moraju spajati. Jedan je za podatke a drugi samo za dodatno napajanje. Neki, na nekim pločama mogu raditi samo sa onim od podataka. USB ima 500mA a disk vuće oko 700 mA. Pa kako onda radi? Ploča ima to dodatno napajanje koje daje više od 500mA.

E, u tom je fučuru i problem. Valjda su nešto zasrali i kada uređaj priključiš, povuće previše i spali se jedan tranzistor koji daje tom struju a on daje i chipsetu, USB kontroleru i još nekim stvarima.

Animalu je taj tranzistor došao u kratki spoj i spalio sve pred sobom.
Elegantan kao leopard

Staro 22.04.2005., 21:52   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Malo sam proučio te jumpere i dobio informaciju da oni služe za paljenje kompa sa USB tipkovnicom ili drugim uređajem.

Da bi to radilo, mora imati 5v i kada je zagašen komp. Možda je i u tome problem što povuće tih dodatnih 5V i time dobije dodatnu snagu.

Mala pogreška u interpretaciji se dogodila zbog krivog čitanja layouta ploče. No i dalje mogu tvrditi da je u tome problem. Ipak je Animalova ploča tako lijepo pokazala stvar.

Bilo kako bilo, što košta da se smrdljivi fičur isključi i možda spriječi mogući problem?
Elegantan kao leopard

Staro 22.04.2005., 21:52   #5
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
ja sam primjetio vec puno puta da su usbi jako zle stvari, uvijek izbjegavam bilo kakav rad di iz usba ide previse struje, nekolko puta sam bio svjedok ISKRI iz usba koje su veselo skakale po konektoru... tak da sam bas razmisljo zasto je to tak a rak mi je dao odlicno objasnjnje sutra manual u ruke i gasi dodatno napajanje...
Staro 23.04.2005., 12:01   #6
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
rak, jel torova ploča bila chaintech znf3? nekako po sjećanju mi se čini da je jer se svojedobno hvalio kako ima heben zvuk o/b ... nego, pitam zato što mi se čini da je chaintech isto jedan od proizvođača koji pati od tog problema. jednom tipu su već dvije chaintech vnf3 ploče umrle kao posljedica korištenja usb uređaja koji konvertira/kodira video zapise (neznam detalje o uređaju, samo znam da kovertira potpuno neovisno o kompu). uređaj se napaja u potpunosti preko usb-a. premda proizvođač reklamira da usb izvedba ima zaštitu preko osigurača, dotična očito ne funkcionira kako spada (ili ne funkcionira uopće). ploča također ima jumpere za omogućavanje paljenja kompa putem usb uređaja, jesi siguran da se isključivanjem tih opcija može spriječiti problem?

kad smo već kod usb-a, vidio sam još jednu neobičnu pojavu. prilikom priključenja nekog usb uređaja tipa stick, na nekim pločama temperatura proca poraste, i to čak do 8°c! stvar nije u nekakvom bugu pri mjerenju jer temperatura ne skoči instantno već kroz određeni vremenski interval (istina mali). iskapčanje uređaja rezultira padom temp, također kroz određeni vremenski interval. prema task manageru, za vrijem porasta temp nema procesorske aktivnosti. kod mene to nije problem, ali sam vidio na nekim forumima da se dešava sa nf3 pločama.
Vedran je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2005., 12:14   #7
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

I Torova i Animalova su takve. To ne znaći da je to loša ploča. Samo ima "mali" bug. Važno je znato za njega.

Ne mogu ruku u vatru staviti da to rješava problem, ali... Jumper ima dva položaja na tri pina. Od +5V do tog jumpera je izgorio vodić bakra. Cijela se štampa digla. Bilo je baš spaljeno onako kako se to događa kod preopterečenja ili kratkog spoja. Da je jumper bio u drugom položaju, zasigurno ne bi dalje išlo. Nema fizičke mogućnosti. Ali ploče su napravljene u 4x ili 6x štampi pa sada ti znaj što se događa u onima koje ne vidimo.

Da bi se komp palio preko USB-a valja na USB-u biti stalno pristutan napon od 5V. Isto kao i kod paljenja na ploči. To je ATX standard. Kratkim spajanjem ploča se pokreće. Tih 5V ostaje i nakon paljenja kompa. Završeci toga su u USB kontroleru i u chipsetu. Jedino ga tako može i upaliti.

Kao što rekoh, nisam siguran da je to rješenje ali velika je vjerojatnost da to može spriječiti pregaranje ploče. Neka i jedan USB crkne samo da ploča ostane na životu.

Ovo za temperaturu ne znam. Nikada nisam niti probavao. USB kod prijenosa mora trošiti proc i to jako puno.
Elegantan kao leopard

Staro 23.04.2005., 12:54   #8
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

nisam ni rekao da je ploča loša, tu se svakako slažemo, premda ih zbog ovakvih stvari ljudi proglašavaju takvima. jasan mi je fizikalni aspket tog problema, ali nije mi jasno da ljudi koji radi na tim pločama dopuštaju tako šta, tj. da ploče umiru zbog takvih banalnih stvari. pa nije ovo prva generacija ploča sa usb-om?!? inače ja ciljam vnf3 jer je jako dobra value ploča, ima sve što mi je potrebno bez nepotrebnih s*anja. attachao sam dio iz manuala od vnf3 s onim na šta mislim da ciljaš pa ti vidi.

što se tiče usb-a, nema nikakvog prijenosa. dovoljno je da stick samo leži ukopčan i temp automatski ide gore. zato sam i naveo da task manager ne pokazuje ništa. krivulja je flat na 0%.

Zadnje izmijenjeno od: Vedran. 24.07.2006. u 21:04.
Staro 23.04.2005., 13:14   #9
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

To je upravo taj dio. Kada pogledaš ploču malo bolje, probaj naći kuda ide vod. Malo prelazi na drugu stranu i taman se spaja na USB. Taj je cijeli vod izgorio. Da je jumper bio u drugom položaju, struja ne bi išla dalje.

I opet ponavljam, zato kupujem ABIT. Je da izdaju ploču sa određenim chipsetom 6 mjeseci kasnije ali to radi. Kada su probali pojeftiniti proizvodnju, dobili su po pi***i sa sudskom tužbom i sada im to neće pasti na pamet duže vrijeme. E, da! Jeftini kondenzatori su bili na Entry modelima. Ovi High modeli nisu imali te probleme. Svi su Rubycon. I onaj najmanji.

Sada sam probao uključiti USB stick i temperatura se nije pomakla s mjesta. Ali ja nemam taj NF3 pa je to valjda rezervirano samo za njega. Zato se držim NF2 i AthlonaXP. Ovo nek još malo odleži kao platforma. Samo da se ne ukiseli od ležanja.
Elegantan kao leopard

Staro 23.04.2005., 20:09   #10
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

rak, čisto da te informiram da si presudna kap koja je moj trenutni izbor s754 ploče prelila na stranu abit nf8.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2005., 21:25   #11
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Je, sve je to točno...Moram priznati da je oba puta prije nego je otišla u vječna lovišta iskazala probleme s USB portovima...Ili otakaže jedan od njih poslušnost ili neš slično, a onda rikne...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2005., 21:35   #12
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

a ovi jumperi, si mijenjao štogod po njima?
Staro 24.04.2005., 11:13   #13
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by VedranP
a ovi jumperi, si mijenjao štogod po njima?
Ne, otišla prije nego sam isprobao to...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2005., 12:02   #14
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Re: Važno upozorenje – Matične ploče

Citiraj:
Originally posted by RAK
Nadam se da sam pomogao i time spriječio moguću katastrofu. Posebna zahvala ide Animalu koji je donirao svoju pokojnu ploču na moju patologiju. Time se uviđa i kolika je važnost tog rada. Samo mi pomalo nedostaju pokojnici.

Hvala na pažnji!
Kad smo već kod pokojnika jel ti trebaju dav pokojna printera Canon S300 i jedan Epson 640, a na samrti imam Epson Foto 700 pa ću mu uskoro dati posljednju pomast.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2005., 10:53   #15
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

Citiraj:
Originally posted by VedranP
kad smo već kod usb-a, vidio sam još jednu neobičnu pojavu. prilikom priključenja nekog usb uređaja tipa stick, na nekim pločama temperatura proca poraste, i to čak do 8°c! stvar nije u nekakvom bugu pri mjerenju jer temperatura ne skoči instantno već kroz određeni vremenski interval (istina mali). iskapčanje uređaja rezultira padom temp, također kroz određeni vremenski interval. prema task manageru, za vrijem porasta temp nema procesorske aktivnosti. kod mene to nije problem, ali sam vidio na nekim forumima da se dešava sa nf3 pločama.
evo pošto sam u međuvremenu i sam prešao na nf3, a u međuvremenu sam se sjetio ovog threada, odlučio sam provjeriti istinitost gore napisanog.

dakle, prije uštekavanja temp idle procesora je 40°c. čim uštekam usb stick, temp skoči na 48°c (dakle, trenutno). cpu aktivnosti nema, barem ne prema task manageru. sa stickom ništa ne radim, on jednostavno leži ukopčan. nakon što ga softverski disconnectam putem 'safely remove...' u trayu, temp padne na 44°c, dakle dok je stick još uvijek fizički ukopčan. čim ga iskopčam temp se uredno vraća na 40°c... krajnje zanimljivo. :confused:
Staro 15.05.2005., 11:24   #16
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
ooo RAČE

ali da si mi nick kroz cijelu temu krivo pisao

nisam ti ja nikakva životinja
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2005., 11:28   #17
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

a još se ja čudim koji pak sad animal...
Staro 17.05.2005., 23:05   #18
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

lol al to stima sa usb-om...meni je tak krepala jedna gigabytica kad sam spojio externi hdd..a u hdd-u je zgorio jedan komd na izlazu... na kraju sam 1 mjenajo a drugo popravljao

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2005., 20:12   #19
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001

jel itko zna gdje se taj jumper nalazi na epox 8rda+ ploci?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2005., 23:31   #20
msvrtan
..

ajde pliz ljudi jel zna netko koji je to jumper na Epox 8rda+ ploci...opet problemi s USB-om....
Staro 08.06.2005., 02:22   #21
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Nema toga na toj ploči. Možda u BIOS-u.
Elegantan kao leopard

Staro 19.06.2005., 13:17   #22
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by RAK
Nema toga na toj ploči. Možda u BIOS-u.
a u biosu to nisam vidio osim ako nije skriveno pod nekim glupavim imenom.... kako se to zove uopce u ostalim biosima?
Staro 29.07.2005., 13:10   #23
Aren
Registered User

Aren's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Baš sam htjela otvoriti svoj thread kada sam vidjela ovaj. Mislim da sam odprilike shvatila o čemu se radi. Makar mislim da moj problem nije identičan, vrlo je sličan pa ću ostati ovdje. Naime, MB je jako stara (3 g.) pa mislim da to kod mene nije ono o čemu je RAK pisao. OK, za uvod je dosta. Imam ploču ASUS P4B533-E. Na njuj je 6 USP portova (četiri bi trebala biti 2.0). U kanti imam spojena 2 diska i jedan koji je u ladici i na kojem je OS. Na USB-ove (koji su na ploči) uštekani su printer, scanner, miš i HUB 2.0 koji ima eksterno napajanje. Na Hub priključim joysticke (vrlo, vrlo rijetko) i fotić. E sada, di je problem. Zbog potreba posla nabavila sam prije godinu i pol dana eksterno kučište (naravno sa svojim napajanjem) za disk tako da mogu disk nositi na posao. Doma sam ga prištekavala na USB koji se nalazi na ploči. Bilo je dana (na žalost samo par u godini) kada se disk nije odspajao pa ponovno spajao. SVe ostalo je bilo koma. U početku je to bilo par puta u toku cca 8 sati da bi se na kraju cijelo vrijeme odspajao i spajao. Koji puta bi znalo pomoći kada bih ga removenula, isključila i ponovno uključila. Kada mi je to krenulo na živce, prebacila sam ga na HUB (tada sam imala 1.1 bez napajanja) i radio je bez greške više od 10 dana. Zatim sam nabavila ovaj novi (jer je prebacivanje podataka znalo trajati do bola) i prvih par sati je bilo sve u redu. A onda je počelo. Više uopće nije bio u pogonu nego se stalno odspajao i spajao. Čak i kada bih napravila remove, ponovo bi se spojio i odspojio. Imam XP SP2 (ista priča je bila i sa SP1). Ah da, u međuvremenu sam nabavila i novo kučište za disk ali ništa nije pomoglo. Svi ostali uređaji rade bezprijekorno. Čak i Memory stick mogu držati do imendana spojen ništa se ne događa, sve radi. Napajnje u kanti je 400W. Ono što me izbezumljuje je to da mi na poslu sve radi bez greške, još niti jednom mi se disk nije odspojio. Čak sam mislila da je možda stvar u driverima. Ali niti to nije to. Više nemam ideja ali niti živaca jer svi podaci i programi koje koristim, nalaze se na tom disku. Ako netko ima kakvu ideju što bih mogla napraviti bilo bi mi jako drago da ju podiijeli sa mnom.

Thnx
:confused: :confused: :confused:
Aren je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2005., 16:47   #24
Jazba
Registered User

Datum registracije: Oct 2005
Sranje s 2x pci express

Imam gf6800 DFH i nf4 ulp..,jucer kupio i slozio,,naime gnoj od komp mi pokazuje
2x pci express umjesto 8x
U biosu ima postavka ,,al ju nemres prom.
Jazba je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2005., 22:40   #25
cako
uvik kontra
Moj komp

cako's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
ludilo

citam na forumu o problemima i ajd da ja objavim svoj probljem!
Kupio sam novi komp, lipo narucio hardver , sastavio usteka u zid ubacio windowse usao u bios vidim sve je tu nastavim sa set upom sve lipo radi windowsi traze F8 za agree ja stisnem a ono mi izbaci poruku : WINDOWSI ne mogu detektirati any hard drive i set up ne moze dalje i gotovo probam jos par puta ali uvik isto !

Dfi nforce4 s939 , memorija Adata V data, athlon 64 3200+, grafika leadtek 6600gt extreme pci-e, napajanje 410 w, hard disk SATA seagate 120 Gb ! (sve je novo)!!

Mijenjao sam memoriju ali opet isti problem, probao sam hard disk na drugom racunalu i windowsi se uredno instaliraju, instalirao nove driver za sata disk i opet isto :confused:

Može li netko dati savjet sta da radim?
cako je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2005., 23:44   #26
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Re: ludilo

Citiraj:
Originally posted by cako
citam na forumu o problemima i ajd da ja objavim svoj probljem!
Kupio sam novi komp, lipo narucio hardver , sastavio usteka u zid ubacio windowse usao u bios vidim sve je tu nastavim sa set upom sve lipo radi windowsi traze F8 za agree ja stisnem a ono mi izbaci poruku : WINDOWSI ne mogu detektirati any hard drive i set up ne moze dalje i gotovo probam jos par puta ali uvik isto !

Dfi nforce4 s939 , memorija Adata V data, athlon 64 3200+, grafika leadtek 6600gt extreme pci-e, napajanje 410 w, hard disk SATA seagate 120 Gb ! (sve je novo)!!

Mijenjao sam memoriju ali opet isti problem, probao sam hard disk na drugom racunalu i windowsi se uredno instaliraju, instalirao nove driver za sata disk i opet isto :confused:

Može li netko dati savjet sta da radim?
Najvjerovatnije ti trebaju driveri za SATA disk.
Pogledaj malo okolo, tribali bi bit na floppyju

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2005., 13:07   #27
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Čini mi se da imam varijantu USB problema:
Kad uključim bilo koji USB uređaj u komp prije nego što se dignu windowsi, komp upadne u beskonačnu petlju restart - diži windowse - restart.
Isprobano s USB memory stickom i USB scannerom (ima dodatno napajanje). Isprobano na XP Pro SP1, XP Pro SP2, XP Home SP2
Ploča je Epox K85A (stari KT333 chipset) i, da stvar bude najbolja, prvih godinu dana rada nije bilo nikakvih problema.

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |