|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Windows XP traži password za Vista File Sharing
Pozdrav! Imam 2 racunala, xp i vista i oba su umrezena. Workgrupa ista, jedan drugoga uredno vide. Sa viste mogu pristupiti xp-u bez problema, sa xp-a na vistu nemogu i trazi me user logon i sifru. E sad, na visti nije ukljucen password protection, znaci sa xp-a bi se moralo moci pristupiti bez problema ali ne ide. ![]() Jedino me muci ovo, kad odem na jednu mapu koju dijelim sa masine gdje je vista i kad zelim postaviti dozvole pristupa vista ne prepoznaje korisnika sa xp-a: ![]() Kako to rijesiti, znaci ne zelim nikakvu sifru, pod everyone su postavljene sve dozvole pristupa... Sta radim krivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj na visi ovo napravit: "Control Panel" -> "Performance and Maintenance" -> "Administrative Tools" -> "Local Security Policy" Odaberi "Local Policies" -> "Security options" Postavka "Accounts: Limit local account use of blank passwords to console login only" -> disabled. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje na account stavi neki password, ovo može raditi jedno vrijeme pa će opet prestati. Mreža bez passworda i ručnih permissiona nema nikakvog smisla i uvijek će se pojaviti neki problemi, ako toga nema...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
probaj ovako: 1. otvori control panel/administrative tools/computer menagment/ te potrazi local users and groups 2. dodaj korisnika s istim imenom i passwordom kako je napravljeno na windowsima xp 3. pod dozvole pristupa za folder stavi accaun koji si napravio u local users and group postoji i druga mogučnost da na oba računala ukljucis guest accaunt pod local users and gorups Zadnje izmijenjeno od: DaFija-89. 03.10.2010. u 19:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|