Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2010., 16:32   #1
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
(riješeno) Napajanje u kvaru?

frend mi jučer donio komp, athlon x2 4200+, 2gb ram, 8800gts 320, chieftek 450W
do neki dan sve radilo (vjerojatno one grmljavine).. sad kad ga pališ, lampice blicnu, ventovi startaju i gasi se sve odma. kad izvadim memoriju, komp se pali ali ga treba nabrkat, 3-4 put stisnut power zaredom i ploča beepa kao da nema memorije.. izvadim sve na stol, CCMOS, ništa.. spojim svoje šroteks napajanje 400W bez grafe, stavio PCI grafu, prvo su bili isti simptomi, ali je na kraju komp bootao i sad stalno radi s tim mojim napajanjem.. onda sam stavio taj čiftek u svoju stariju kantu, komp se pali ali staje na boot ekranu, tamo gdi piše koji je proc, memorija... izvadim napajanje van, spojim "na suho" bez ijedne komponente, napajanje normalno pali, i svi naponi su dobri, 5V, 12V na railovima i na 24pin konektoru sve ok..

sad ko je tu lud, ko da napajanje neće radit pod opterečenjem..
a taj frendov komp evo radi na mojem napajanju sad iza mene, al velim sa PCI karticom jer em nemam 6pin konektor a i nebi stavljao tu grafu na to napajanje ni u ludilu

al opet jedna stvar, imam POST karticu, koja pokazuje errore ako ih ima, i kad komp taj sad radi, pokazuje 2524 code, a nemam pojma što mu to dođe..

25 - Initialize slot 5 (Interrupt vector initialization is done. Clearing the password if the POST DIAG switch is on.)
24 - Initialize slot 4 (The configuration required before interrupt vector initialization has completed. Interrupt vector initialization is about to begin.)

napajanje je.. napuhnut kondić jedan... RIJEŠENO..

Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 12.08.2010. u 23:37.
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2010., 10:09   #2
spoofy
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Bas sam htio napisati da provjeris kondiche. To su ti simptomi kad ih ima napuhanih.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.08.2010. u 08:43.
spoofy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno