|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) Ploča ne boota nakon stajanja?
U 11mj. prosle godine rastavio staru konfu: Gigabyte M61P-S3 ploca, gore je bio X2 3600+, Freezer 64 podmazan s AS5, kingmax DDR2 800, na chipsetu plavi zalman, a grafa 7600GS, napajanje 350W Antec i tako je to radilo od prvog dana, sve sastavljeno u kompletu i nikad problema. Napajanje je 20 pinsko, ali je tjeralo plocu bez problema (sve kad sam probao Skystar2, za nju je trebalo 24 pinsko napajanje). Skinut je RAM i cooler, a ostalo u ormar. I tako ja danas popodne izvadio iz ormara maticnu, proc jos na njoj, stavio stock cooler od tog proca, novi keks od 2GB Kingstona, isto napajanje. Trebalo je shogyu skalupiti nesto za po doma, kupio i novi disk, stavio sve na hrpu...klik...zavrte se svi ventovi...slike nema ![]() Ledica od harda stalno svijetli i naravno, nista ne bipa. Metodom eliminacije ostala mi samo ploca i proc, to cu mozda sutra isprobati, ali fakt mi se ne da svojeg stroja sad raskopati, idem traziti komade okolo. Napajanje nasao doma jos jedno i isproba s njim, isto nula bodova... Nego, pitanje je sto moze biti od stajanja? Sve komponente mazene i pazene, ploca nije ni prasna, kondusi nisu napuhani, nije nikad klokano, proc je windsor, to i da hocu ne bi mogao na toj ploci naklokati ![]() Ideje, prijedlozi? E, da, bez meme bi isto moralo bipati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
cisto sumanjam da stajanje ima ikakve veze s tim (osim ako se radi o stajanju od par desetaka godina). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ništa te ne košta da prvo pregledaš da nisi slučajno u žaru sastavljanja nešto zaboravio. Meni se znalo dogoditi da složim cijeli lap iz komadića i onda mi na stolu ostane baterija od bios-a. Prilično deprimirajuća slika. ![]() Mislim da bi jedino ako si ploču stavio negdje na vlagu pa ukopčao takvu mogao napraviti da nešto izgori. Trebala bi ti davati kontrolne beep-ove, ako ne i kakvu grešku. Imaš li bilo kakvu sliku? Post, bios..? Ili je stalno mrtva? Pretpostavit ću da ta ploča nema neku integriranu grafiku pa je podešena da po defaultu daje sliku na nju. A ni to ne objašnjava to što hard stalno svijetli da radi. Ja bih sad na tvom mjestu stavio neku jeftinjak grafu pa probao s njom dignuti sistem. Lako kasnije pljusneš ovu unutra.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ispalo je da ploca i proc su OK, napajanje jednostavno vise ne pokrece tu plocu. Izvadio iz drugog kompa napajanje s 24 pinskim konektorom i ploca se probudila ![]() Maloprije kupio novo napajanje, sad sam na poslu, navecer šarafim ![]() Znaci, napajanje je "oslabilo" s vremenom, nemam drugog objasnjenja. Ta ploca i proc, zajedno s jos vise komponenti nego sto ih sad ima uredno su radili nekoliko mjeseci s tim 20 pinskim napajanjem prije nego je sve pospremljeno. Uglavnom, nije bipalo, nista, nema posta, nema biosa. Ista prica s drugim, slucajno isto 20 pina napajanjem. Ploca nije nikad radila sa integriranom grafom, reset cmosa nakon kojega bi to trebalo defaultirati na integrusu nije pomogao. Jednostavno nije bilo struje da se to do kraja pokrene. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|