Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.06.2010., 19:34   #1
sinc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2010
Problemi sa instalacijom SRT 200 usb-a

dakle, radi se o digitalno-analognom usb sticku za praćenje televizijskih programa na kompu. imam windows 7 ultimate.

pratio sam upute, ubacio cd, instalirao drajvere, aplikacije, restartao komp te spojio uređaj, no ne prepoznaje ga, tj kaže da nema drajvera. reko, idem onda na manualno dodavanje uređaja pa ću tako staviti drajvere opet s cd-a, ali nestala su mi dvd/image slova iz my computera(!). u vezi neočitavanja dvd-a windowsi javljaju famozni "code 39". tražim po netu i nailazim na rješenje u winfixa za sedmicu (nemam uobičajeni problem gdje se mora editirati registry).

dakle dvd drive je opet vidljiv, a za srt 200 kaže opet problemi sa drajverima. ništa, reinstaliram. opet ništa (problemi sa dvd drajvom opet). deinstaliram, i sada spojim samo uređaj na komp i pustim da sedmica traži drajvere po netu. ne nailazi ih, po prvi puta od kad je imam.

odem na proizvođačevu web stranicu (strong digital tv) u nadi pronalaženja rješenja. pod srt 200 nailazim samo image instalacijskog cd-a za skinut. reko, možda gore ima nečeg naprednijeg, ali nula bodova (problemi kao na početku ove sage).

čini mi se kao da drajveri sa cd-a nekako uspiju zeznut drajvere za dvd drive (il kaj već), tako da u konačnici ne radi niti jedno niti drugo. u čemu je problem? fala.

Zadnje izmijenjeno od: sinc. 30.06.2010. u 20:59.
sinc je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2010., 20:28   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Da ti ne brišem sad ovoliki post, pročitaj pravila podforuma i dodaj što treba... Hvala na razumijevanju i dobrodošao na PCE forum.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.06.2010., 20:30   #3
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Posalji mail Strong supportu i pitaj podrzava li to cudo Win7 ako vec ne radi sa driverima za Vistu.
nexus-6 je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2010., 21:07   #4
sinc
Registered User
Moj komp

@ domy: evo, precizirao sam još više naslov teme, prije reganja sam prošel kroz pravila, neznam više kaj da dodam. javi koja ti informacija još treba

@ nexus: poslao sam im još ranije mejl, a problem postao na 4 naša foruma, netko će već znat.. plus, na kutiji piše da je minimum xp sp1 i wmp 9.0, dakle kompatibilnost nije upitna ni po tome (jer iz toga se izvodi da podržava svaki napredniji windows os), ni po tome što sedmica ima integriranu kompatibilnost sa xp-om itd zar ne (jer, moram priznat, svi stariji programi su mi radili normalno osim ultra starih igrica).
Staro 30.06.2010., 21:21   #5
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Ta kompatibilnost se nikako ne odnosi na drivere. Driveri za vistu bi mogli radti, ali od xp-a - tesko. Zakljucak da ako neki hardver podrzava xp, da mora raditi i na svakom novijem os-u je apsolutno pogresan. Dapace situacija je upravo suprotna - hardver mora imati napisane drivere za taj OS.
Staro 30.06.2010., 22:41   #6
sinc
Registered User
Moj komp

kaže:

win xp sp1 or above (zato sam tumačil kompatibilnost tak)
p4 2ghz or above
dx 9.0c or above
i da podržava usb 2.0

imam čekirano sve. sav hardver koji koristim ima drajvere za vistu ili xp i bez problema se povezao sa sedmicom.
Staro 30.06.2010., 23:04   #7
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Moguće da se ovo "above" odnosi na druge service packove, a ne OS-ove.

Ni prvi ni zadnji komad opreme koji nema drivere za Win7.
Ako ne nađeš rješenje, mijenjaj za nešto drugo ili traži povrat.
Btw, gdje si kupio?

Čim je navedeno "P4 or above" znači da u tom trenu vjerojatno nije bilo jačega, što dovodi do zaključka da je uređaj dosta star i još ga proizvode bez da su izdali nove drivere.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2010., 00:15   #8
sinc
Registered User
Moj komp

u tehnocentru. već si dugo želim tak nekaj, pa reko kad sam ga skužil u dućanu bilo bi i vrijeme da ga zemem. al nije mi bilo ni na kraj pameti da ću imati ovakvu vrstu problema..
Staro 01.07.2010., 01:02   #9
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Citiraj:
Autor sinc Pregled postova
/...sav hardver koji koristim ima drajvere za vistu ili xp i bez problema se povezao sa sedmicom.
Taj hardver pri radu sigurno NE koristi drivere od xp-a. Za vecinu toga 7ica ima u sebi vec osnovne drivere, problem je egzoticna periferija poput tog tunera.

Dakle suma sumarum, driveri od xp-a u pravilu nisu kompatibilni sa sedmicom, dok ovi od viste cesto jesu (jer su srodni os-ovi). Ako taj tvoj tuner ne radi sa driverom od viste, a nema napisan driver za 7icu jednostavno zaboravi da ce raditi.
Sprzi ili mountaj taj .iso te probaj rucno preko device managera instalirati driver od viste (ako uopce je na tom cd-u). Morat ces se malo poigrati s tim, ne vidim drugog rjesenja.
Staro 01.07.2010., 01:25   #10
sinc
Registered User
Moj komp

gore je onda samo drajver od xp-a. kad bolje razmislim, nije mi htio nać drajvere na imiđu sa manualnim traženjem.. imaš prav.

@ borny: kaj je praksa u ovoj situaciji dopustit mjenjanje il povrat para? iako bi to bilo logično, pošto ne piše ništa ni na kutiji ni na njihovom sajtu o obustavi novih drajvera, a momci u dućanu to nisu mogli znat. tak da po tome imam doma komad hardvera s kojim eventualno mogu gađat klince kad će mi bučit ispod balkona..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2010., 06:24   #11
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ako imaš račun i kompletan bundle, odeš u dućan, objasniš situaciju i kažeš da bi želio novac kako bi kupio stvar koja će raditi.
Ako se ne varam, rok za zamjenu/povrat je 30 dana, iako u dućanima vole govoriti da je taj rok 7 dana.

Možeš i nazvat/poslat mail prije toga. Mislim da neće biti problema.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2010., 08:12   #12
sinc
Registered User
Moj komp

da, imam sve, valjda bu mi dali. fala =)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno