|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
excel pitanje
kako u excelu red ili stupac napraviti da bude fiksan, znači kad se skrola po ekranu kroz tablicu da označeni red i stupac uvijek budu vidljivi thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Pomocu "Freeze panes" koji se nalazi u Window tabu...
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Evo jos jedno Excel pitanje ![]() Naime, recimo da imam u jednom stupcu podatke u poljima od A1 do A100 i imam jednu vrijednost u npr. G10. Sada trebam dobiti neke rezultate u poljima B1 do B100 i to na nacin da se polja A jednakog indexa kao onaj B koji racunam pomnozi sa G10. Znaci: B1=A1*G10, B2=A2*G10, B3=... you get the point... Sad ono sto mene zanima kako to napravit sto jednostavnije, a ne da u B1 upisem formulu i onda kopiram to polje u polja B2-B100 i ispravljam G11, G12,G12 ... G109,G110 u G10? Jer, ako imam 1000 polja, to bas i nije zabavno,a bo'me ni ekonomicno sto se vremena tice ![]() Imam dojam da sam to znao i da se sada ne mogu sjetit. A mozda sam jednostavno neznalica ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Range, odnosno granicu postavljaš s ":". Ako si to mislio. Dakle zbroj brojeva u želijama od B1 do B100 ti je =sum(B1:B100) Ako sam pogriješio, reci, pa ću dalje.
![]() |
#6 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
THX Pogi!
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 23.02.2006. u 15:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Kad smo vec kod Excela, zanima me jos nesto, vjerojatno je opet uber jednostavno ![]() Naime kako ga natjerat da prilikom kopiranja polja B1=A100*$G$10 u polje B2 on iskopira to kao B2=A99*$G$10, dakle da polja A smanjuje za 1, umjesto da ih povecava.
![]() |
#9 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Sub proba() Const G10="G10" start =101 For i = 1 to 100 activesheet.range("B" & i).value = activesheet.range(G10).value * activesheet.range("A" & (start - i) ).value next i End sub |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Barem nije uber jednostavno ![]() ![]() Hvala na trudu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Evo jos jedno pitanje.... Recimo da imam dva skupa podataka, x i y tj. skup parova podataka (x,y). Recimo 5 parova. Npr. x -4 1 2 5 10 y 5 2 4 8 -1 I sada ja od tog skupa podataka nacrtam graf u Excelu. Da li ja mogu tu krivulju grafa nekako eksportirat iz excela? Ono, ili da mi izbaci funkciju kojom je to interpolirao ili skup podataka koji je gusci od ovog kojeg sam ja zadao,a temelji se na tom grafu? Ili barem da li postoji neka funkcija koja bi to napravila pa izbacila recimo skup podataka u Excelu? Naglasavam da taj graf koji meni treba nema naglaseno linerni ili logaritamski oblik, pretpostavljam da je Excel krivulju pretpostavio iz nekog polinoma ili nesto slicno (mozda kakav spline ili nes takvo.. bubam napamet). Nemam pojma da li ste shvatili iz mog posta sto me zanima, ali eto... ne da mi se sada citat sta sam nadrobio ![]() Nadam se da ce mi netko pomoc ![]()
![]() |
#12 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Nitko ne zna? Pa kakvi ste vi to PC eksperti? ![]()
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 09.03.2006. u 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
aka Mali Mirko
|
Riječ je o XY Scatter grafu? Hmmm.... sad si i mene zaintrigirao. PS nije ovo chat da ti netko odmah odgovori ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Pa proslo je 12 sati od kada sam postavio pitanje..sada i vise... ![]() Ma zafrkavam se samo pa eto..moram malo cimat ekipu koja ovo cita ![]() Ako saznam prije vas ( mnozina ![]() ![]()
![]() |
#15 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Evo, raspitao sma se malo kod asistenta na faxu da li se to i kako moze napravit. Odgovor je da se moze napravit, ali da su rezultati te interpolacije poprilicno losi tj. netocni te da je to puno bolje napravit u MathCAD-u ![]() Enivej... ovo pitanje za sada ostaje djelomicno neodgovreno (barem sto se samog postupka tice).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|