|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Imam problem sa downloadom, konkretno sa Blizzard Updaterom. Naime, skinuo sam Starcraft 2 betu i pozvan sam na testiranje iste na battle-netu. Problem je u tome što mi je update odjednom užasno spor; gotovo da se i ne skida. Dobivam poruku da mi je uključen firewall što nije istina (isključio sam ga i u windowsima i na routeru). Znam po iskustvu da je stvar u routeru - otvorio sam sve portove koji su objavljeni na blizzardovoj stranici, ali do promjene nije došlo. Rebootao sam i router i računalo i opet ništa. Sličan sam problem imao sa Starcraft jedinicom, ali druge naravi. Nitko se nije mogao joinat igrama koje sam ja createao, ali problem je bio riješen kad sam otvorio određene portove. Na pamet mi padaju još sljedeća riješenja: 1. upgradeat firmware routera (što je preporučeno na blizz-stranici ako otvaranje portova ne upali) 2. stavit nove windowse? (trenutno koristim XP i to bez problema sve do sada...) 3. promjenit router! (unatoč otvaranju portova nema nikakve promjene...) Router je Siemens 515dsl, a mrežna kartica je Canyonova... Unaprijed Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
A gle kolko imam iskustva s Bliz Upp on je opcenito spor jel se bazira na P2P protokolu tak da ovisi o mnogo stvari(Tvojim Uploadom, Firewall bloka ili nesto... kaj znaci uzasno sporo 50kBps ili 5kBps?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Možda je problem u "quality of service" od strane ponuđača usluge interneta, naime mnogi novi korisnici B-neta i T-coma imaju problem sa brzinom downloada dok im je paralelno uključena neka P2P aplikacija. Osobno sam imao na T-comu takav problem i nastao je kada su mi uzeli stari thompson router i dali mi novi naizgled bolji siemens sx763 router... Probaj zvati službu za korisnike i podigni ton ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
može bit da je stvar u uploadu onda, mada sam uz tcp otvorio i udp portove, ali se ništa nije promjenilo... Evo da potkrijepim svoja razmišljanja citatom sa blizzove tech-support stranice: "Configuring your router for use with the Blizzard Downloader A router may block or restrict your use of the Blizzard Downloader by stopping communication on the ports needed to send and receive patch or game data. If you are using a router and have exhausted all other possible reasons for the Downloader failing to download data, we recommend that you forward TCP Port 3724 on your router. The Downloader will also benefit from forwarding TCP Ports 6112 and 6881-6999." "Updating the firmware on your may help in some cases but is only recommended for advanced users (if you do not understand what firmware is, we advise against attempting to update your router). Any newer firmware that is available can be downloaded from the manufacturer's website, where you can also find 'installation' instructions." - idem sad updateat firmware pa ću vidit hoće li doć do promjene... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
nema novog firmwarea... dakle, ostao sam bez ideja, jedino promjenit router... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
gle... nemora ti to bit do routera veca sansa ti je da je do Firewall ili jednostavno prokleto sporim Blizz DLom.... znam da meni tak zna bit kad skidam patch za WOW.... za picit max... a zna i onak do 10kBps.... Probaj s Enable P2P.... i ono cudo da kaze da ce decresat system peformance....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|