|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
r9800pro u xt
Pozdrav svima, Znam da je ovo mozda nekima dosadno ali evo dok pretrazujem net moze li neko da navede proces flashanja 9800pro biosa u xt? i po mogucnosti da navede koje alate trebam i gdje mogu ispravan bios naci. graficka je sapphire ati radeon 9800pro, cip je r360 a na njoj je ati silencer rev3 puno zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
samo da na pomenem da sam pretratio forum i googlao ali nisam nasao nigdje nista konkretno. a i kad sam nasao, vecinom linkovi nisu radili. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
neznam kako stvari stoje sa 9800pro u 9800xt, ali znam XT opcenito oznacava low-k proizvodni proces sto znaci da je tvornicki clock veci, tako da mislim dabi trebao samo ocat na 9800xt taktove i toje to...
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Imaš negdje na http://www.rojakpot.com/ pa potraži... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
znaci mogle bi se postici xt frekvencije bez izmjene biosa? samo problem bi bio jer nebi mogao mjeriti temperaturu graficke, jer sa xt jedino mogu da vidim kolika je temperatura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
i evo kako saznajem sad, jedino ako imas 9800pro sa xt pcb mozes da otkljucas overdrive tab. jel istina to? i 9800pro sa xt pcb su izgleda one kartice koje imaju siri cooler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
problem je u temperaturi jer necu onda znati da li se pregrijava ili ne. a kad bi pretvorio u XT mijenjanjem biosa onda bi dobio overdrive tab i mogao bi mjeriti temperaturu. ali opet procitao sam da samo 9800pro kartice sa XT pcb imaju overdrive kad se moddaju u XT. ovo me zanima da li je tacno 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
http://www.techpowerup.com/articles/...ng/vidcard/109 http://www.techpowerup.com/articles/...ing/vidcard/94 Sto se tice mjerenja temperature: ukoliko tvoja kartica moze mjeriti temperaturu i uspijes osposobiti mjerenje, preporucujem ti da instaliras ATiTool. O opcijama mjerenja temperature ukljuci da ti mjeri i temp. GPU i temp. okoline, te da ti mjerenja zapisuje u log file. Pokreni nesto graficiki zahtjevno (3DMark ili neku jacu igru). Nakon toga dignes ATiTool i pregledas Log File da vidis kako su se kretale temperature graficke...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
koliko sam zakljucio, moja kartica nema XT pcb znaci nista od overdrivea i nadgledanja temperature ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|