Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.05.2010., 10:39   #1
crocro25
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Fujitsu Siemens 26inch 2ms, SL3360W

Cijena
Od protisa 1911kn do Links 2599kn
Ja sam kupio u NHDOO za 2099 kn ali sam platio 2200kn jer sam zahtjevao dostavu subotom sa overnight overseasom, dostavili su mi monitor u roku 24h tocnije poslan je jucer u 17h a dobio sam jutros u 8:45 ( subota)

Garancija je u ASBISU u trajanju od 36mjeseci

Osim slika evo i moje kratke recenzije.
Filmovi:
Rezolucija od 1980x1200 je vise nego impresivna, a 25,5 inch dijagonala od 65cm je kao da gledam lcd tv a ne monitor. Slika je vrhunska i uzitak je gledati, cak i kad iskljucim x530 logitech sorround i ostavim stereo kojeg ima sam monitor zvuk je i dalje solidan iako samo stereo sa monitora.
Probao sam dvd,divx,xvid,youtube full screen te Bluray i blrip i moram reci kako su filmovi od Flawless grupe u bluray ripu ( pokrenuo avatar i alice in wonderland ) predivnih boja, slika je izuzetno kvalitetna.

Igre:
Eh na 9600 amp zotac sam vrtio sve na max na 22inch fujitsu sada na 1980x1200 sam probao two worlds i sve radi na max, no to je ionako starija igra.
Pokrenuo sam zatim Splinter Cell Conviction i sve radi na max rezi ali bez AA , kad ukljucim AA fps padne na 12, dok je bez AA na 24-31 ovisno o momentu.

Ionako kupujem 5770 u 6mj pa se necu brinuti oko igara.

APLIKACIJE
Photoshop cs5 - brutalan,mocan,predivan, uzitak je raditi na ovako velikom ekranu, nije mi zao sto nisam uzeo drugu matricu, tipa onog acera od 2000kn sa pva matricom.

KUT GLEDANJA I SVJETLINA
Nisam expert pa nemogu komentirati, al mogu reci kako freend ima 16:10 22inch samsung a drugi ima aoc 21,5inch dok sam ja imao fujitsu 22,1 inch i kod ovog je slika puno bolja i ne gubi se kao kod gore nabrojanih monitora kad se onako pogleda u kosu na stranu.

U KUTIJI:
- VGA KABAL
- HDMI KABAL
- AUDIO KABAL
- HDMI TO DVI ADAPTER

Ja sam spojio hdmi na dvi graficke i hdmi u monitor, napajanje i odlicno dizajniran sistem paljena koji se nemoze vidjeti na monitoru.

Eto,to je moja nestrucna recenzija, jos evo i par fotki.

crocro25 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2010., 08:30   #2
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Zainteresiran sam za ovaj monitor,ali me zanima s koje udaljenosti ga gledaš,jer po slikama vidim da imaš klasičan stol,e sad da li je to preblizu ili je taman za ugodan rad?Dvoumim se između 24" i ovog Fujitsua od 26".
locks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.05.2010., 10:26   #3
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
taj ima TN matricu?a koji je to acer s Pva matricom za 2k kn?
Staro 28.05.2010., 21:46   #4
crocro25
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor locks Pregled postova
Zainteresiran sam za ovaj monitor,ali me zanima s koje udaljenosti ga gledaš,jer po slikama vidim da imaš klasičan stol,e sad da li je to preblizu ili je taman za ugodan rad?Dvoumim se između 24" i ovog Fujitsua od 26".

Sorry za late odg, derem cod waw citave dane pa sam van toka i ostalog...
Gledam ga, hm sa 60cm , oduvijek sam tako gledao monitore,cca 60cm udaljenosti i kad sam imao 19 i kad sam imao 22,1 i sad sa 26.
35cm je ladica sa tastaturom i nju otvorim do kraja i onda jos koliko vidis stola,rekao bi kad sjedim uspravno i igram ili pisem na forumu sad da sam taman kad ispruzim max ruku da mi fali 5cm do ekrana.

Kad gledam film tipa bbc life bluray onda sam na cca 150cm udaljenosti.

P.S

ACER monitor, neznam,mislim da magazinrs itd prodaju acera sa tom matricom za ispod 2000kn ali bolji izbor bi bio ovaj viewsonic

http://www.callidus.hr/frame.php

takoder ispod cijene mojeg monitora al to me ne brine jer mi ovaj fujitsu stvarno pase i to nije samo jer ga ja imam, nisam takav da hvalim los proizvod a ovaj monitor to nije i samo 2300kn !!!!
Staro 31.05.2010., 08:34   #5
locks
Premium
Moj komp

E hvala na odgovoru!Činio mi se nekako prevelik,ali razuvjerio si me pa ga vjerojatno kupujem....
Staro 06.06.2010., 11:38   #6
crocro25
Premium
Moj komp

Super,ako kupis javi dojmove, ja sam svakim danom sve sretniji , pogotovo kad mi netko nov dode doma i kaze '''jebote koliki monitor imas'' haha
Staro 06.06.2010., 12:08   #7
tomekk82
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
I ja sam zainteresiran za taj monitor, pa me zanima na kaj treba pazit kod kupnje, kak ide to s dead pixelima, jel se more sprobat itd? Kolko je kod fujitsua dead pixel policy (ak sam dobro napisal)? Sad imam crt pa nisam upucen u te stvari...
Inace nisam neki zahtjevan korisnik, malo surfanja, za filmove mi je najbitnije a kolko vidim (citam) to je vise nego ok. Komp tj. monitor mi je ravno ispred mene pa me ne brine kak se vidi pod odredjenim kutem. I jel ima sad mozda nekaj povoljnije od toga fujitsua?
tomekk82 je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2010., 17:09   #8
locks
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor tomekk82 Pregled postova
I ja sam zainteresiran za taj monitor, pa me zanima na kaj treba pazit kod kupnje, kak ide to s dead pixelima, jel se more sprobat itd? Kolko je kod fujitsua dead pixel policy (ak sam dobro napisal)? Sad imam crt pa nisam upucen u te stvari...
Inace nisam neki zahtjevan korisnik, malo surfanja, za filmove mi je najbitnije a kolko vidim (citam) to je vise nego ok. Komp tj. monitor mi je ravno ispred mene pa me ne brine kak se vidi pod odredjenim kutem. I jel ima sad mozda nekaj povoljnije od toga fujitsua?
Milslim da bi se AOC mogao kupiti i povoljnije,ali vjerujem da je ovaj Fujitsu bolji izbor.
Staro 08.07.2010., 00:09   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor tomekk82 Pregled postova
Kod Fujitsua se radi o standardu ISO 9241-307 / class II koji dozvoljava bilo što ili sve od dole navedenog:

- 2 full bright pixels
- 2 full dark pixels
- 5-10 single or double bright or dark sub-pixels (again, depending on the number of each; no more than 5 bright (“stuck on”) subpixels are permitted).

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2010., 11:18   #10
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Meni je prije par dana stigao iz Berlina doticni, 210 € sto ce rec oko 1500 kn

Rekoh valjda nece biti bed pixela i slicnih pizdarija i na svu srecu ekran je ok, bez bed i stick piksela...

Da je velik, velik je... Stari 22 inchni LG izgleda poput igracke naspram njega.

I ono sto mi je najdraze rezolucija je 1920 X 1200 a ne X 1080
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno