|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Zvuk mi se sam od sebe stišava kada gledam film (SoundMAX)
Ne znam da li je ovo pravi podforum, ali imam problem s nečim. Komp iz "moj komp" - sve do nedavno sam imao drivere za zvuk od Win7 dok mi nije zatrebao 5.1 kada sam morao instalirati službene drivere od onboard zvučne (zapravo ne znam da li je uopće onboard, posebna je kartica i ušteka se u svoj slot na matičnoj, Creative Supreme fx x-fi, to je ova, došla s matičnom). Radi se o Soundmax driverima (i to beta, stabilni nisu radili iz nekog razloga). Otkad sam ih instalirao imam dotični problem, naime šta se dešava, gledam film i dođe situacija kada je zvuk jači, eksplozije i slično, i zvuk se automatski sam od sebe stiša gotovo do kraja, i kako prođu eksplozije malo po malo se sam od sebe vrati na početni nivo. Gledao sam i mixer, ali svi slideri su na max i oni se ne miču tokom toga. U settingsima sam izgasio sve možebitne specijalne efekte i slično, dakle nema ništa osim Soundmax aplikacije pomoću koje kontroliram da li želim 5.1 ili stereo (to mi je jedino bilo i bitno). Provjerio sam i postavke zvuka u control panelu, također je sve normalno, zapravo uopće ne postoje neke opcije pomoću kojih bi mogao postići taj efekt, ali on se svejedno dešava... Najbliži opis što sam našao na netu je da neke aplikacije imaju "midnight mode", odnosno ako se to uključi onda se zvuk automatski stišava kada dođu "eksplozivne" situacije tako da ne probudite susjede/ženu/djecu/šta već, ali ja tako nešto nemam. Opcije su prilično rudimentarne i jednostavne. Ima li netko ideju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Jesi probao u 2.1 ili 2.0 modu? Znači, gasi 5.1 i onda probaj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
A da probas maknut codece u globalu i pokrenut film preko gom playera, VLC-a ili MPC-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ma kakav k-lite ili bilo koji drugi codec pack, maknuti to sa kompa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
http://ac3filter.net/index.php?q=img_assist/popup/8 za "noćno" gledanje filmova, isključi je i pojačaj zvuk do kraja na MASTER i GAIN |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Buying Bitcoin
|
Hvala. Shark codec nije uopće koristio AC3 filter, pa sam stavio da ga koristi, a u njegovim opcijama je DRC već bio isključen, i sada sve radi. Vjerovatno je on prije toga koristio tko zna koji filter za audio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
offtopic, ali moram. zasto ljudi jos uvijek trpaju codece na komp? mislim, nebi nista pitao prije 5 (? ili vise?) godina kada je bio samo dvix player, ili eventualno koji BS, ali danas uz KMplayer, VLC, GOM player, ma cak i winamp......... sto vise programa koji obavljaju istu fuknciju to potencijalna pojava problema veca. i jos WMP, ne znam, nikad ga nisam volio, nikad ga nisam upotrebljavao. valjda zato jer je uvijek bio free program koji je posao radio visestruko bolje i jednostavnije ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Zato da bi mogli otvarat topice sa problemima kao sto je ovaj. Zasto koristit nesto sto je jednostavnije, prakticnije i sto svi preporucuju u svakom postu kad mozes trpat na pc razne baljezgarije kao sto je shark kodek. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Čak ti i u tom slučaju ne treba cijeli codec-pack već samo codec s kojim misliš kodirati određeni video materijal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-------
|
Super. ![]() ![]() Samo kaj MPC ili bilo koji player koji ima svoje codece i(li) filtre nema ama baš nikakve koristi od onoga kaj dolazi s K-Lite ili nekim sličnim codec-packom. Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.05.2010. u 20:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Buying Bitcoin
|
Amo ovako, uskoro moram formatirati c: i nanovo staviti win7, pa bih volio da je sve "clean", pa tako i s multimedijske strane. Znam da si ti u tim "vodama", pa bih te molio da mi kažeš koja je najbolja shema? Volio bih da imam thumbove svih vrsta formata filmova, ali ako to zahtjeva nešto što nije "po PS-u" onda ništa (to bih inače dobio defaultno sa K-liteom). Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
-------
|
Najbolje da se odlučiš koji player ti odgovara sa svim kaj nudi, bilo da je VLC, MPC-HC, KMPlayer, GOM player ili neki slični. Osim toga, apsolutno ništ više ti ne treba za gledanje video materijala. Za kodiranje (ako budeš trebal) lako skineš zasebno samo DivX, XviD, x.264, itd. codec koji ti treba. Kaj se tiče thumbnailova, mislim da je to prije do operativnog sustva nego do codeca, tj. codec-packova. Složi (pod File Associations/Extensions/Formats), prilikom instalacije playera kojeg izabereš, da automatski otvara sve audio i video formate koje trebaš, a prikaz thumbnailova lako podesiš za svaki folder ili za sve foldere s multimedijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Buying Bitcoin
|
treba mi najjednostavniji i najbrži player s kojim mogu gledati sve formate filmova, od flv, swf do mkv. Ovo za thumbove ne znam gdje se postavlja? Znaš li ti? Znam da sam to morao samostalno uključiti prilikom K-lite mega codec pack instalacije i odabrati za koje formate želim da radi thumbove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
|
MPC-HC je u tom slučaju dostatan za sve kaj trebaš. Za thumbnailove mislim da je isto za sve verzije Windowsa - u samom folderu se desnim klikom (View) složi da prikazuje thumbnailove ili moreš direktno desnim klikom na folder, pa Customize i odabereš da je namijenjen multimediji i automatski se prikazuju thumbnailovi. Nek se javi neko pametniji i upućeniji, pošto su u pitanju Windows 7, a ja ih ne koristim, tak da ne bi bilo ništ čudno da pričam gluposti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
O kakvim thumbovima za multimediju vi pricate? O prikazu tipa "large icons" pa da win prikazuju "sliku" iz filea (video, jpeg, folderi i par slika iz unutrasnjosti foldera...). Jedino ne vidim kakve veze ima k-lite s tom opcijom. To je normalna opcija windowsa. Neo, ako mislis na to da ti player prikazuje posebnu ikonu za file (avi, mkv...) to se odabire u samom playeru. Svi imaju opciju da za svaki file koji podrzavaju prikazuju ikonu o kojem se fileu radi, a ako je odabrano prikazivanje thumbova u tom folderu onda prikazuju dolje desno na thumbu ikonu playera kao dokaz da je file podrzan od istog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
-------
|
Je, ja sam skužil da mu trebaju takvi thumbnailovi za preview određenog video materijala. Zato sam i rekel da to lako složi u Windowsima, bez ikakvog K-Litea i tome sličnih veselja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Buying Bitcoin
|
Dakle pričam o tome kada uđem u folder sa filmovima, da se vide filmovi ko slike u "large icons" i "extra large icons" načinu. Ne znam da li je to mogućnost OS-a ili codec packa koji omogućava da se neki xy format prikaže kao thumbnail. Znam da prije codec packa windowsi nisu mogli prikazivati sliku .flv, .mov i nekih drugih formata, zato u K-liteu tokom instalacije postoji mogućnost da staviš "kvačicu" na formate za koje želiš thumbnail generation |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Sedmica prikazuje avi, mpeg, vjerujem i svoje formate (wmv...). Za mkv i flv i tko zna koje jos format ne prikazuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
|
|