Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.05.2010., 08:25   #1
m4x
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Frontier Innovator

zanima me šta mislite o ovom kućištu?,to je serversko kućište ali meni bi služilo kao obično,imaju dva modela-nabavio bih ovaj 23A-A

s kakvim problemima bi se susreo i da li je moguća ugradnja svih modernih komponenti kao velikih hladnjaka,grafičkih....

ovdje ističu da je kućište robusno i čvrsto,nema jedino cable management ali ja i tako ne korisitim više od jednog diska i jedne optike

ako je još netko našao slike ili informacije neka stavi
m4x je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2010., 08:42   #2
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
prvo potraži koliko je teško,ako nije iznad 10kg,teško da je kvalitetno
SetH je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.05.2010., 08:43   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Obzirom da je u pitanju full tower format, ne vidim razloga zašto normalne komponenet ne bi stale u njega. Jest da ćeš imati slobodnog prostora k'o u priči zbog malog broja komponenti i zato ne vidim potrebe za njime jer možeš slobodno uzeti neki midi tower. Za tu lovu (686kn u M-Computersu) je CM690 bolji izbor.
Staro 07.05.2010., 08:52   #4
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Obzirom da je u pitanju full tower format, ne vidim razloga zašto normalne komponenet ne bi stale u njega. Jest da ćeš imati slobodnog prostora k'o u priči zbog malog broja komponenti i zato ne vidim potrebe za njime jer možeš slobodno uzeti neki midi tower. Za tu lovu (686kn u M-Computersu) je CM690 bolji izbor.
nebi 690,onda prije 690 II advanced

pa to mi je i bitno da imam puno mjesta za matičnu i grafu,ali mi je bitno da mogu stavit i velik hladnjak(procesor)...mjesta za ventilatore bi sam još napravio

super je i ovo šta ima mjesta za dva napajanja,imam corsair tx 650W,mislim da bih iako nema rupa mogao napravit dobru organizaciju kablova

stvarno ima malo informacija o kućištu,probat ću poslat mail frontieru za težinu
Staro 07.05.2010., 10:56   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Koje komponente imaš da ti je potrebno toliko mjesta? Ima mjesta za 2 napajanja. I šta ćeš sa 2 mjesta kad imaš napajanje koje može izdržati bilo kakvu konfu jer je jako za vola ubit? Inače, kod CM690 napajanje ide na dno kućišta.
Što se tiče kvalitete izrade, čisto sumnjam da se Frontier može mjeriti s nekim od standardno kvalitetnih proizvođača kućišta tipa CM, Antec, Chieftec,...
Staro 07.05.2010., 12:29   #6
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
definitivno ne može.. imam operu i shinobija, još je opera čvršća od shinobija ...

shinobi= solidno kućište, tiho, ali, lim bi mogao biti deblji, vodilice se lako saviju, nije toolless, organizacija nikakva, pristup ugrađenom prednjem ventu 0 bodova, nema filtera prašine... itd..

ipak su to jeftina kućišta, solidnog designa pa se negdje mora uštedjeti...
Staro 07.05.2010., 12:38   #7
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Di imaju to kuciste i koliko novaca ?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2010., 12:39   #8
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor taip@n Pregled postova
definitivno ne može.. imam operu i shinobija, još je opera čvršća od shinobija ...

shinobi= solidno kućište, tiho, ali, lim bi mogao biti deblji, vodilice se lako saviju, nije toolless, organizacija nikakva, pristup ugrađenom prednjem ventu 0 bodova, nema filtera prašine... itd..

ipak su to jeftina kućišta, solidnog designa pa se negdje mora uštedjeti...
pa ovi u pcchipu su rekli da je čvrsto i robusno
ventilatore i rupe za njih ću sam napravit

da barem postoji kakav review....
Staro 07.05.2010., 14:26   #9
m4x
Banned
Moj komp

CIJENE kućišta Frontier Innovator
Staro 07.05.2010., 14:54   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor m4x Pregled postova
pa ovi u pcchipu su rekli da je čvrsto i robusno
ventilatore i rupe za njih ću sam napravit

da barem postoji kakav review....
I u Vidiju su rekli da je Raptoxx full dobro napajanje i dali mu neku nagradu, a ono koma od napajanja. Ponavljam, teško da će Frontier biti jednako kvalitetan, za istu cijenu, u odnosu na CM, Antec,... CM690 se nabavi za <600kn, a Innovator dođe >600kn. Ne znam šta se tu ima jako razmišljati.
Oglas

Oglas
Staro 07.05.2010., 20:35   #11
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
I u Vidiju su rekli da je Raptoxx full dobro napajanje i dali mu neku nagradu, a ono koma od napajanja. Ponavljam, teško da će Frontier biti jednako kvalitetan, za istu cijenu, u odnosu na CM, Antec,... CM690 se nabavi za <600kn, a Innovator dođe >600kn. Ne znam šta se tu ima jako razmišljati.
a oni su ga barem vidjeli,poslao sam im mail ali još nisam dobio odgovor

kvalitetu nitko nezna dok ga ne vidi i isproba uživo

ajde mi recite koliko je debeo lim na cm 690 odnosno na cm 690 II da znam uspoređivat sa innovatorom
Staro 07.05.2010., 20:42   #12
Mad_Duke
Guest

Jedno pitanje. Dal ti trebaju dva power supplya, te shodno tome toliko 5.25 mjesta?
Imam feeling iz ovog teksta da ih nikad nebuš ispunil kako god okreneš!
  Reply With Quote
Staro 07.05.2010., 20:54   #13
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Jedno pitanje. Dal ti trebaju dva power supplya, te shodno tome toliko 5.25 mjesta?
Imam feeling iz ovog teksta da ih nikad nebuš ispunil kako god okreneš!
pa normalno da mi za sad netrebaju
ali većini isto to netreba pa kupuju obsidian ili cosmos

ovaj inovator mi nije preskup a kućište je full tower tako da neće bit gužvanja,a kako je veliko dalo bi se dosta toga modat ali sve ovisi kakav je lim

mislim da ću ga kupit,ako ništa bit će sigurno bolje od CM elite 332

Zadnje izmijenjeno od: m4x. 07.05.2010. u 21:23.
Staro 07.05.2010., 21:24   #14
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Ja svako Frontier kućište koje sam vidio je bilo napravljeno od komada pleha, jedino što ga je držalo na mjestu je plastika.
Za ovaj case ne znam, ali nit mi zgleda dobro, nit je nešto previše praktičan.
Rađe odi u smjeru CM690 ili ako te pali puno 5.25 slotova, imaš Rebela.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2010., 21:35   #15
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ja svako Frontier kućište koje sam vidio je bilo napravljeno od komada pleha, jedino što ga je držalo na mjestu je plastika.
Za ovaj case ne znam, ali nit mi zgleda dobro, nit je nešto previše praktičan.
Rađe odi u smjeru CM690 ili ako te pali puno 5.25 slotova, imaš Rebela.
da znam, ima ovaj sharkoon rebel12 ali sam pročitao tu negdje na forumu da imaju jako slab lim

a šta kažete na antec 600 i zalman Z7 plus ? ali opet ni jedan ni drugi nemaju nikakvu organizaciju kablova od napajanje

Zadnje izmijenjeno od: m4x. 07.05.2010. u 22:00.
Staro 07.05.2010., 22:57   #16
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

vidio sam ovo uživo : http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.690.013

i iako nije +10kg kategorija pobralo je sve moje simpatije i definitivno je moj favorit pri prvoj idućoj kupnji kućišta...

http://www.hardwaresecrets.com/article/855/1
http://www.ocia.net/reviews/nzxtgamma/page1.shtml
Staro 07.05.2010., 23:23   #17
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ovo nzxt je predobro kuciste sa predobrom cijenom, predobrom ventilacijom, mnogo mjesta za sakrivanje i ucvrscivanje kablova, 5+2mjesta za diskove, cak i vodeno moze ici, rupa za pristup ploci kod mjenjanja hladnjaka...........

jedino sto mi je osobno malo odbojna prednja maska, ali kad vidim ispod 400 kuna cijenu (i kad se sjetim da sam par desetaka kuna manje platio ovog rebela9), definitivno jedno od 5 best bux kucista danas po meni.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 08:16   #18
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ovo nzxt je predobro kuciste sa predobrom cijenom, predobrom ventilacijom, mnogo mjesta za sakrivanje i ucvrscivanje kablova, 5+2mjesta za diskove, cak i vodeno moze ici, rupa za pristup ploci kod mjenjanja hladnjaka...........

jedino sto mi je osobno malo odbojna prednja maska, ali kad vidim ispod 400 kuna cijenu (i kad se sjetim da sam par desetaka kuna manje platio ovog rebela9), definitivno jedno od 5 best bux kucista danas po meni.
premalo i prelagano

šta ovo znači: Could have come with thumbscrews for fastening daughter boards.?
Staro 08.05.2010., 08:33   #19
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
premalo i prelagano
cek'. frontiera bi uzeo, a za ovo nzxt ti je komentar "premalo i prelagano"? midi kuciste kao kuciste, pogledaj npr klik. za tezinu necu komentirati, imao sam frontiera par komada, slicni su (po tezini) svim kucistima ispod 300 kuna - lagano i tanak lim. toliko tanak da sam ga sa malim skaricama za zicu rezao.....

inace mislim da je neki polovni chieftec za tebe. prazno je tesko pun k, ima mjesta za zgurati svasta i jos...........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 08:42   #20
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
zanima me šta mislite o ovom kućištu?
Nedavno sam ga komentirao. Cak i nakon sto si opisom komponenti potvrdio da ti je kuciste 2x predimenzionirano za potrebe...

Jednostavno je prekrasno za vidjeti! Klasicna elegancija vrata i aluzija na dizajn koji uopce nije platformski zarobljen. Moze biti PC, ali moze biti i deset drugih stvari. Jednostavno volim takvu vrstu dizajna. Ipak im je to najambicioznije kuciste u ponudi i ne vjerujem da ces ga proklinjati nakon kupnje. Mozda nikad nece biti u Antec klasi izrade, ali i dalje ce biti dobro.

Citiraj:
Autor taip@n Pregled postova
vidio sam ovo uživo : http://tinyurl.com/3xuqwun i iako nije +10kg kategorija pobralo je sve moje simpatije i definitivno je moj favorit pri prvoj idućoj kupnji kućišta...
Mochni kolega Taip@ne,

Uopce ne sumnjam da je to kuciste mozda pun pogodak i da nam to potvrdjuje iskusni moreplovac. Samo ja bih radije uzeo stepenicu nize izrade i imao kuciste koje me veseli gledati svaki dan. Ovo kuciste izgleda kao prastara arkadna masina s kraja 70-ih, na kojoj su C.C. Capwell, Vojo Siljak i Dusko Lokin proveli tjedne savladavajuci prvu inacicu Space Invadersa. C.C. je volio drzati kriglu pive, pa se od vlage maska jos dodantno podigla

Bez uvrede sadasnjim ili potencijalnim vlasnicima, ali kad bih ga morao gledati i znati da mi unutra stoje komponente i da to predstavlja moju masinu... deprimirajuca pomisao

PC dizajn u najgorem mogucem bezlicnom izdanju. U klasi DTK nagrade za dizajn.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 08:45   #21
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
cek'. frontiera bi uzeo, a za ovo nzxt ti je komentar "premalo i prelagano"? midi kuciste kao kuciste, pogledaj npr klik. za tezinu necu komentirati, imao sam frontiera par komada, slicni su (po tezini) svim kucistima ispod 300 kuna - lagano i tanak lim. toliko tanak da sam ga sa malim skaricama za zicu rezao.....

inace mislim da je neki polovni chieftec za tebe. prazno je tesko pun k, ima mjesta za zgurati svasta i jos...........
pogledaj ovu sliku,vidiš kako su ova zadnja dva šerafa šta drže matičnu jako blizu ove rupe,mislim da je to problem kod višekratnog skidanja to bi se moglo sjebat,inače da je kućište veće i teže bilo bi predobro

Zašto se više ne proizvode nova Chieftec kućišta koja su prije bila popularna kod nas?
Staro 08.05.2010., 08:49   #22
m4x
Banned
Moj komp

[QUOTE=Visage;1639545]Nedavno sam ga komentirao. Cak i nakon sto si opisom komponenti potvrdio da ti je kuciste 2x predimenzionirano za potrebe...

Jednostavno je prekrasno za vidjeti! Klasicna elegancija vrata i aluzija na dizajn koji uopce nije platformski zarobljen. Moze biti PC, ali moze biti i deset drugih stvari. Jednostavno volim takvu vrstu dizajna. Ipak im je to najambicioznije kuciste u ponudi i ne vjerujem da ces ga proklinjati nakon kupnje. Mozda nikad nece biti u Antec klasi izrade, ali i dalje ce biti dobro.

A koliko je teško? znači da lim nije kako ovdje neki tvrde da ga škarama režeš?
Staro 08.05.2010., 08:54   #23
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
A koliko je teško? znači da lim nije kako ovdje neki tvrde da ga škarama režeš?
Frontier Innovator Super Server Case

Skare su vrlo sirok pojam

Uglavnom, ne pretjeruj brigom. Prekrasno kuciste i pravi endem dizajna u moru klonovskih kucista.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 09:04   #24
m4x
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Frontier Innovator Super Server Case

Skare su vrlo sirok pojam

Uglavnom, ne pretjeruj brigom. Prekrasno kuciste i pravi endem dizajna u moru klonovskih kucista.
onda ću ga nabavit,bit ću prvi u hr koji će imat frontier innovator kao kućište za gamere
Staro 08.05.2010., 16:44   #25
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
PC dizajn u najgorem mogucem bezlicnom izdanju. U klasi DTK nagrade za dizajn.
cccc... zar tako prema dtk-u na kojem smo odrastali...

8-bit. gen.
Staro 08.05.2010., 17:05   #26
m4x
Banned
Moj komp

vidi ovog Chiefteca,najbolje šta se može nać u rh
dobra hrpa željeza ali opet jako bitni nedostaci.....nema napajanje na dnu kućišta i nema otvor za cpu hladnjak

kad će Chieftec počet proizvodit nova kućišta?,ova postojeća su im skroz zastarjela
Staro 09.05.2010., 10:32   #27
m4x
Banned
Moj komp

Thermaltake izbacio novo midi tower kućište Armor A90

Šteta šta je dizajn ružan ali iznutra se čini ok kućište
Oglasni prostor
Oglas

Oglas