Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.04.2010., 21:32   #1
DomagojX
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
USB port da prepozna kao paralelni port

evo ovak...
imam neki dos program koji radi samo na windows 2000 i tamo sam imao printer spojen preko tog paralelnog porta il kak se već zove....kako sad to sve imam na novom kompu ja na matičnoj naravno nemam taj prastari paralelni port i ja ne mogu printat s tog programa...zvao sam lika od kojeg je kupljen taj program da kao taj program može printat samo preko paralel porta ja odma popizdio jer sad imam printer preko USB-a i da nemoguće da će radit samo ako se updajta program a to kao košta 500kn ja ono doviđenja...e sad jer ima koja šansa da USB prepozna kao paralel port, imam laserki printer on na sebi ima USB i paralel priključak, ili postoji neka PCI kartica koja na sebi ima taj paralel port pa da se to spoji, evo ljudi hitno trebam to isprintat iz tog usranog programa, neku bilancu koja ima 20-ak str...pa ak neko ima kakvo rješenje nek pomogne
DomagojX je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2010., 21:38   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.04.2010., 21:40   #3
DomagojX
Banned
Moj komp

Mislim da bu ovo prvo radilo, a ovu drugo ide s paralelnog u USB i to bi opet ovaj šugavi program mogao prepoznat kao USB ali ovo prvo ja mislim da bi trebalo radit..
Staro 01.05.2010., 02:07   #4
Tuna
Unregistered User
Moj komp

Tuna's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
pa koliko znam ti bi trebao imati pinove od paralel porta na ploči... samo ti treba nešta ovako http://www.logicsupply.com/images/ph...C26-23_big.jpg

ti paralel pinovi su obično roze boje i take paralel i serial header-e sam viđao na starim kompovima... možda čak i imam to negdi

Tuna je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2010., 02:14   #5
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor DomagojX Pregled postova
e sad jer ima koja šansa da USB prepozna kao paralel port, imam laserki printer on na sebi ima USB i paralel priključak, ili postoji neka PCI kartica koja na sebi ima taj paralel port pa da se to spoji, evo ljudi hitno trebam to isprintat iz tog usranog programa, neku bilancu koja ima 20-ak str...pa ak neko ima kakvo rješenje nek pomogne
1) Ako nemas strpljenja/volje/faha, pozabaviti se malim angazmanom a ovo ti treba samo za jedno printanje? Pa nadji neku LPT-oliku masinu kod prijatelja i nek ti isprinta.

2) AKo trebas na duze staze printati ali i dalje si ljenguza
Imas DOS2USB koji radi! Mislim da postoje jos dva slicna pograma i jedan je mozda cak i besplatan. Neki bolje barataju s vise DOS komandarija, dok su drugi nesto osnovniji, ali svi dostatni za ovo sto pitas.

3) Postoji nekoliko nacina koje imas sirom neta opisane kako jednostavno mozes printati iz DOS-a bez ikakvih dodataka. Na dva HP-a koristim upravo drugi Jelc-ov linkani USP->LPT-ac i radi bez greske. Kod njega je dosta bitno da je printer podrzan i onda je samo pitanje podesavanja. Nekom radi bez icega, drugom je (ovisno o aplikaciji) potrebno tek manje podesavanje.

4) Zivio stari nam kum LPT

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 01.05.2010. u 02:21. Razlog: link
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2010., 22:34   #6
DomagojX
Banned
Moj komp

Visage zahvaljujem ti se, ova metoda pod broj 2 radi
Staro 02.05.2010., 23:59   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor DomagojX Pregled postova
Visage zahvaljujem ti se, ova metoda pod broj 2 radi
Ajde drago mi je da ti radi

Sad jedino ostaje da svom developeru ponudis rekompanu verziju istog programa i naplatis kao vlastiti upgrade njegovom programu. Barem da povratis nanesenu stetu zbog dusevne print boli koju ti nanese
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2010., 14:31   #8
DomagojX
Banned
Moj komp

uhh da...bome mi je nanio duševnu bol
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori