|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Uklanjanje spambota
Pozdrav, prije 2 dana T-Com mi je isključio pristup internetu, pozivom na službu za korisnike rečeno mi je da širim spam i da sam zato zaradio ban, neka očistim računalo i da im se javim da mi aktiviraju liniju. Ako se problem ponovi dobivam ban na 7 dana offline. kako imam tri mašine u kući prvi korak je bio locirati onu koja šalje spam, to je PC sa Windowsima Sedmicom, Wireshark na njemu hvata SMTP-a ko lud. Dakle tu dolazim do problema, kako ubiti spambota?! Instalirao sam Nod 32, Ad-Aware i još nekolicinu sličnih programa (S&D)... bezuspješno, sve što su našli uklonili su no Wirehshark i dalje luduje sa SMTP-om Znam da bi mogao (što ću sada napravit) zalokat spambota Firewallom u mašinu, što je samo privremeno riješenje. Ako netko ima suvisli prijedlog da pomogne svakako je dobrodošao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
S&D je ostario, pukni Malwarebytes ili Superantispyware i da vidis veselja. Kao prvo, proskeniro bi sa Combofix-om, ali prethodno obavezno iskljuci Nod.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Umjesto NOD-a, stavi KIS (Kaspersky Internet security) i u njemu imas opciju za napraviti "rescue cd" i njega bootaj i napravi full scan.. Uz njega se mozes posluzit sa (Malwarebytes, SuperAntiSpyware, i ComboFix-om) Za kraj jos izvrtis HijackThis, pa log postas tu na forum ili ga tu sam provjeris. EDIT: Nino malo brzi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Pročešljao sam još jednom sa toolovima koje ste preporučili , zahvaljujem...mislim da je Kaspersky Internet security odradio posao kada je locirao Rootkit.Win32.Agent.bert no nemogu tvrditi sa sigurnošću. Računalo je spojeno na Net, Wireshark analizira već sat i pol a SMTP-u zasada nema traga što je svakako obečavajuće. @Joke, pastam log od HijackThis u thread koji si linkao za analizu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
HT log je cist, izgleda onda da si rijesio problem.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hvala na pomoći, također za analizu loga poslanu na pm... ne znam kako bi preživio T-Comov 7dnevni ban sa mreže ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|