|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Hoce li cijene/performanse/zagrijavanje PCI-E kartica ici dolje?
Daklem... Buduci da u neodredjedjeno vrijeme planiram preci na platformu s PCI-E koja koja do cijene do koje sam spreman dati za plocu (400-420$) nema dovoljan broj PCI 2.x slotova, razmisljam zamijeniti ovo RageIIC smetje iz siga s nekom PCI-E karticom, kad vec postoji adekvatna sabirnica na ploci (a i steta da zjapi prazna, jel ![]() E, sad, koliko vidim, ova izgleda kao zgodan izbor, no Google i www.gainward.com(?) naprosto pucaju od silnih informacija o kartici. Sto mi se svidja je pasivno hladjanje ali sto mi se _nikako_ ne svidja je cijena od skoro 600kn. U drugu ruku, gledljivih AGP kartica ima za kupiti vec od 200kn; onoliki novac nedam iz principa, jer je prilicno jasno da me _nikakav_ 3D ne zanima. Isto tako, na nekom reviewu sam primjetio da se ovaj chip zivotinjski grije, iako je skresan do bola. So, moze li se kroz to "neodredjeno" vrijeme ocekivati pad iz subjecta na neku prihvatljivu razinu koja ce uciniti PCI-E kartice u maniri upikni i gledaj iskljucivo u Windowsima, s nekakvim normalnim zagrijavanjem? Usput, ima li netko first hand iskustva s PCI-E i PCI kombinacijom za multimonitor konfiguracije? Je li stvar ista kao i kod AGP i PCI?
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Jesi razmislio o albatron matičnoj sa via k8t890 chipsetom. Ima 1*16xPCI-E,1*4xPCI-E i 3*PCI. JE da se još nije pojavila u prodaji ali... I ProII dolazi sa VIA Envy ako se ne varam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Kako je stvar vremenski neodredjena (cekam pravi ratio na potezu bankovni racun/stanje na trzistu), za sada sam prekrizio Opterone zbog skupih ploca te jadnih workstation performansi
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Temperatura
Evo kada se spominje i zagrijavanje da ne otvaram novu temu! Moja grafa Gainward 6600GT "GS" u Windows-ima temperaturu 50°C, a kada igram NFS Underground 2 nekih pola sata temperatura se zna popeti i do 70°C!! Ja bi reko da je to previše, ili možda nije!?! Ovo su temperature iz drivera! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
ili 135 za ultru
![]() |
#8 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
za one kojima je bitna krvnicki ostra 2d slika (na novim platformamama) postoji solucija: matrox pharelia za pci-e
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|