|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Muke pri encodiranju filmica za Yt
Sinoć sam od 2h ujutro pa do 5 pokušavao encodirat 9 video isječaka u nešto šta bi Youtube primio, a da bude HD kvaliteta i nikako... Probao sam sigurno nekih 10-ak programa i sa svakim je bio neki problem, ili nisu radili, ili bi output bio bez slike, desinhroniziran, itd. Da ne duljim, čini mi se da jedini program koji mi radi je Adobe Premiere CS4, ali taj je kompliciran i ne znam ga koristit pa bih molio vaše savjete. Radi se o tome da imam 9 filmića (gameplay sniman sa Fraps-om). Svaki filmić ima 3,9gb i traje otprilike 4:30-5 min (ne znam zašto ih on tako sjecka). Rezolucije su 960x600, 30fps, bitrate 207360kbps, avi format. Ono što ja želim je uploadat to na Youtube u HD kvaliteti, ali bi ih prvo trebalo joinat, ali onda tu počima probleme radit Yt jer clip ne smije biti preko 10min i 2gb. To pokušavam postići sa Adobe Premierom ali me ne ide... ![]() Znači trebalo bi ih encodirat u 1280x720 rezoluciju (ali da ne iskrivi sliku nego da doda onu crninu, ova rezolucija mora biti ako će ga Yt prihvatiti kao HD 720p). Ovdje sam našao neka uputstva ali su nedovoljna s obzirom na moje nepoznavanje Adobea... Kako da to napravim? Ili znate neki jednostavniji program koji to sve može? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
sony vegas. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
amigo
Datum registracije: Dec 2007
|
Ak ti treba samo za spajanje videa onda bi to trebalo moci i u movie maker. Preporucam Sony Vegas jer je je dosta jednostavniji od Premiera a opet dosta dobar. I kad renderas, stavi format u mp4 jer dosta prostora ustedi. Ja sam radio nekoliko 720p videa za youtube duzine oko 5 min i kad renderam s vegasom oni su velicine 100-150mb, a nekad mediacoderom jos dodatno encodiram (smanjenim bitrateom) tak da se smanji velicina na nekih 60mb. Ak imas dobar upload ne moras toliko smanjivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Buying Bitcoin
|
Ne. Neće me pa neće. Pa stvarno ću poludit. Neznam koji k. ali probao sam jedno 10 puta instalirat taj Sony Vegas i imao 3 različita problema - ukratko nisam ga uspio instalirat. Čak sam probao i trial, pa nije ni to htjelo. Probao sam i Ulead Video Studio, i s njim sam imao problema. Jedino što mi radi je Adobe Premiere CS4, i odgledao sam neke tutoriale, i napokon složim film i stisnem Export, odaberem H.264, namjestim rezoluciju, sve settingse, stisnem OK i ništa se ne desi. Onda skužim da treba zapravo stisnit Enter, valjda onda kreće u render. I tako čekam nekih 20min da on to izrenderira, završi i nema jednog velikog fajla tamo gdje bi trebao biti, nego je on u svom work folderu sve one filmiće kompresirao, jako loše i s iskrivljenim aspect ratiom, ukratko - nije se desilo ništa od onoga šta sam htio. Dajte neki savjet, izludit ću ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kreni po redu po ovima. Ja sam isprobao prva 3 i CyberLink je definitivno bolji od Corela i Adobe-a. Sa production softwerom nemam prevelikog iskustva, osim toga da je Premiere Pro kompliciran i vjerujem overkill za ovo sto ti trebas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Buying Bitcoin
|
Probat ću, nema druge. Hvala. Sve do sada šta sam probao je bio FAIL. Jučer sam dobio savjet da probam sa ATI Avivo video converter, originalna ATI-jeva aplikacija koja koristi "moć gpu-a" za encodiranje, i ona je uspjela encodirat video, međutim pre siromašna je opcijama pa mi rezultat bude pre veliki fajl ne tako dobre kvalitete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Buying Bitcoin
|
Evo ovako, najjednostavnija, najbrža i jedna od rijetkih - funkcionalna metoda je: ATI Avivo Video Converter. To je ATIjeva službena aplikacija koja koristi snagu grafičke kartice (mora biti ATI) za brže encodiranje. Može se skinut sa službene stranice odakle se skidaju Catalysti. (hvala PointDexter ![]() Međutim, kako je presiromašna opcijama i ne može encodirat više fajlova odjednom, slučajno (Bogu hvala) naletih na ovo: http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/en/index.html To je program koji koristi ATI Avivo video converter engine ali podržava bulk encodiranje za više fajlova, i također ima više opcija. S njim sam encodirao svoje fajlove i zadovoljan sam. Ako netko želi iskoristiti ATI Avivo video converter za JEDAN fajl, ali mu se ne sviđa što originalni program nema dovoljno opcija, onda je ovo solucija: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=296314 (sličan program gore navedenom, više opcija, ali samo može jedan fajl encodirat odjednom). Probao sam i Cyberlink Powerdirector, nije mi se svidio, nekako ima pre malo opcija za encodiranje i neke čudne profile. Što se mene tiče može lock, nadam se da sam nekom pomogao ako naiđe na sličan problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
IMHO, ATI Avivo je katastrofa od kvalitete videa. Probao neki dan. Još kada ga YT prekodira, to neće biti posebno gledljivo makar i HD. Moja preporuka ti je isto što su već neki rekli - Sony Vegas. Relativno je jednostavan, a kvaliteta renderiranog videa je studijska. Kaži mu da ti izbaci video u 720p30 / WMV9 u nekoj visokoj kvaliteti i youtube video bi trebao ličiti na nešto u HDu nakon što ga uploadaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|