|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
(riješeno) Windows 7 - Filezilla Server problem spajanja izvan LAN-a
da li netko ima instaliran Filezilla Server na windows 7 64bit te da mu program radi, odnosno da li može pristupiti svom serveru preko vanjske ip adrese. ja sam pokušao skoro sve, otvorio sam port 21 i portove od 3850 do 3859 u routeru te iste namjestio ručno u samom programu, ali ne mogu se spojiti na server preko vanjske ip adrese. u adress bar upišem ftp://---IP--- adresa trenutna ext. ip. firewall je eset smart security u interactive modu te me sam firewall nije ništa upitao kad sam se pokušao spojiti na server preko ext. ip adrese, osim što dobijem poruku 530 permission denied. windows firewall je isključen jel trenutno je u upotrebi ovaj od eseta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi probao manualno kroz eset FW omogucit "izlaz" na net, ili probat sa iskljucenim FW-om (s obzirom da si napisao da te nista nije pitao)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
sad isprobao te isto neče. nije mi uopće jasno, probam istu stvar i na windows xp, preko wmvare, s tim da je filezilla komatibilna sa xp-om i isti slučaj, ima neka caka ali ... gdje ? netko tko misli da zna riješenje može se i spojiti na moj komp pa to srediti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Onda ti router ocito ne propusta port.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A jesi li probao podići HTTP server ili nekim port checkerom provjeriti je li port stvarno otvoren?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
stvar je u tome, da taj ftp do prije dva dana nije radio. pokušavao sam negdje oko mjesec dana to sve naštimati da radi i nisam uspio. u biti sve vrijeme dok sam pokušavao nisam imao instaliran antivirus ni firewall, nego je bio samo ovaj od windowsa. i na tom FW od windowsa sam bio propustio čitav program i sve portove no bez uspjeha. krivca sam tražio u tome da taj program očito ne radi na windows 7 x64 verziji os-a. jednostavno danas nakon pokušaja spajanja sa externom ip adresom, FW me upozorio na konekciju izvana i odmah sam znao to je to, radi. uglavnom riješeno je na ovaj način, jednostavno ono što sam napravio od početka je da sam propustio određene portove na routeru, standarno postavio postavke u samom programu i to sad radi. usput ima, tj. biti će tu još problema s tim svim, npr. puno puta me pita za password mada je već unešen, ne znam tipa kad nađem neki sherirani video wmp ga ne želi prikazati ili se video ne može downlodati (The login request was denied), sve to naravno kad se spajam preko ext. ip adrese no to je za neku drugu temu. THX Zadnje izmijenjeno od: catroot. 14.04.2010. u 02:21. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|