Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.04.2010., 22:10   #1
renato007
Premium
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Croatia, Čakovec
Postovi: 120
Question Samsung SyncMaster P2470HD, pitanje onima koji ga imaju

dakle, imam taj monitor sad vec mjesec dana, al mi je malo nagnut prema naprijed, pregledavao sam mu nogicu, stalak (kako god hocete) i nisam siguran dal je podesiv. probao sam podesavat al me strah jako zakrenut da nesto ne pukne, pa mi recite vi koji imate iskustva s njim dal je podesivo to?

samo bih ga malo nagnuo unatrag, ili barem da bude okomit.

renato007 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2010., 21:50   #2
Baggins
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Jarmina
Postovi: 7
Ej, sorry što ne odgovaram na pitanje, ali zanima me možeš li malo opisati kakav je monitor? Planiram ga i sam opisati, ali na netu nema uopće nekakvog reviewa. Zanima me kvaliteta slike, jačina zvuka, prijem TV signala, itd. Ako nije problem.
Baggins je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.04.2010., 22:23   #3
rams
80286
Moj komp
 
rams's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Dingolfing, DE
Postovi: 1,604
Ma mora se moći nagnuti, nekidan sam P2770HD (ista serija, veća dijagonala) postavljao i fino ide naprijed nazad.
__________________
rams je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 00:09   #4
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,268
Nikako mi nisu jasni likovi koji postavljaju ovakva pitanja po forumima a nisu u stanju otvorit user manual priložen uz uređaj i pročitat.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 01:14   #5
Nicccolas
Registered User
 
Nicccolas's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Beograd
Postovi: 7
Smile

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nikako mi nisu jasni likovi koji postavljaju ovakva pitanja po forumima a nisu u stanju otvorit user manual priložen uz uređaj i pročitat.
Nicccolas je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 01:46   #6
renato007
Premium
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Croatia, Čakovec
Postovi: 120
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nikako mi nisu jasni likovi koji postavljaju ovakva pitanja po forumima a nisu u stanju otvorit user manual priložen uz uređaj i pročitat.
ajt, ne pravi se pametan. procitao sam upute, imas samo upute o sastavljanju, konektorima, i postavkama. nema o podesavanju stalka. ako ti pronades, slobodno javis.
renato007 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 01:50   #7
renato007
Premium
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Croatia, Čakovec
Postovi: 120
Citiraj:
Autor Baggins Pregled postova
Ej, sorry što ne odgovaram na pitanje, ali zanima me možeš li malo opisati kakav je monitor? Planiram ga i sam opisati, ali na netu nema uopće nekakvog reviewa. Zanima me kvaliteta slike, jačina zvuka, prijem TV signala, itd. Ako nije problem.
monitor je super! slika na PC-u je odlicna, istina da trebas postelat malo sve na novo i pronaci koji nacin spajanja ti je najbolji, ja ga imam na DVI i super je. Digitalni tuner je odlican, prima sve zivo, hvatam cak i ORF austrijski.
Ima puno kul funkcija za gledanje tva, tipa cijeli program od svih tv kanala s opcijama da nastelas da se sam prebaci kad hoces gledati, sve je pregledno, daljinski je super, super izgleda... Ugradeni zvucnici su OK, ali nista posebno, da se slusati i s njima ali ja imam spojene logitech zvucnike i super je!
- tehnicke informacije imas svugdje pa si to skombiniraj sa svojim potrebama, jer ja sam kao korisnik super zadovoljan.

Ako te jos sta zanima - pitaj
renato007 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 13:13   #8
Matt
Premium
Moj komp
 
Matt's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,595
Također posjedujem dotični. Monitor/TV je odličan za novce koje je potrebno izbrojati za njega. Nekog naglašenog prijelaza tona slike i nema (naravno da ga ima al je u prihvatljivim granicama).

Ono što mi se ne sviđa je pozadinsko probijanje svijetla al i to se da podestiti u postavkama. Po defaultu je osvjetljenje 10/10, al spuštanjem na 5/10 dobije se zadovoljavajući prikaz.

Što se stalka tiče, može ga se pomicati, samo primi za ruku/stup stalka i za vrh monitora i lagano naprijed nazad. Neće niš puknuti.
__________________
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim!
Kad dim izađe uređaj više ne radi!!!
Matt je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 13:33   #9
Baggins
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Jarmina
Postovi: 7
Hvala na informacijama, planiram ga kupiti ovo ljeto kad nešto zaradim. Spojio bih ga na laptop preko HDMI-a za rad, a tu i tamo i za TV. Dvoumio sam se između toga i 23-inčnog, al kad sam vidio da je razlika 200 kn... Tako da, definitivno sad ovaj!

Još jednom hvala!
Baggins je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 13:49   #10
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,452
Citiraj:
Autor Baggins Pregled postova
Hvala na informacijama, planiram ga kupiti ovo ljeto kad nešto zaradim. Spojio bih ga na laptop preko HDMI-a za rad, a tu i tamo i za TV. Dvoumio sam se između toga i 23-inčnog, al kad sam vidio da je razlika 200 kn... Tako da, definitivno sad ovaj!

Još jednom hvala!
ima jos do ljeta, tko zna kako ce se cijene kretati i ponuda promijeniti do tada.
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.04.2010., 03:30   #11
housel
aka Sizif
Moj komp
 
housel's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: požega
Postovi: 573
...youtube
housel je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2010., 21:16   #12
alonsić
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: zgb
Postovi: 4
Evo da se i ja oglasim i podignem malo temu na povrsinu... Svima koji posjeduju pilu iz naslova preporucujem upgrade firmware-a... Meni je bilo jako iritantno sto je monitor bio uzasno spor na odaziv komandi, sve ostale karakteristike su savrsene... reagirao je na komande nakon cca pola sekunde i to mi je donedavno jelo zivce... Srecom Samsung je izdao ovo. VAZNO je skinuti i upute s istog linka te provjeriti verziju postojeceg software-a... U Samsungovim pdf uputama sve lijepo pise. Samo bih jos htio napomenuti da nakon upgrade-a hrvatski jezik ostaje u uredaju, za one kojima to nesto znaci... Od funkcionalnosti nisam primjetio nista novo, ali je monitor puno "komunikativniji" te se bolje, odnosno brze odaziva na komande.. Moje se zadovoljstvo popelo na 100%...
alonsić je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2010., 00:54   #13
Baggins
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Jarmina
Postovi: 7
Napokon sam nabavio taj monitor! No, sad me muči drugi problem; ne radi audio preko HDMI-a! Na LG-jevom HDTV-u audio preko spojenog laptopa radi odlično. Odnosno, audio na način da zvuk iz laptopa (filma npr.) bude prebačen na zvučnike od monitora. Nikako ne uspijevam to namjestiti.

Jel postoji neka caka? Čuo sam da je problem bio u Nvidijinim driverima, no niti noviji, niti stariji driveri nisu pomogli. Laptop je Acer Aspire 5920G, a grafička je GF 8600M GS (audio podsustav od laptopa je Realtekov).
Baggins je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2010., 20:48   #14
renato007
Premium
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Croatia, Čakovec
Postovi: 120
Citiraj:
Autor Baggins Pregled postova
Napokon sam nabavio taj monitor! No, sad me muči drugi problem; ne radi audio preko HDMI-a! Na LG-jevom HDTV-u audio preko spojenog laptopa radi odlično. Odnosno, audio na način da zvuk iz laptopa (filma npr.) bude prebačen na zvučnike od monitora. Nikako ne uspijevam to namjestiti.

Jel postoji neka caka? Čuo sam da je problem bio u Nvidijinim driverima, no niti noviji, niti stariji driveri nisu pomogli. Laptop je Acer Aspire 5920G, a grafička je GF 8600M GS (audio podsustav od laptopa je Realtekov).


a mene zanima kako preko HDMI-a dobiti najljepsu sliku. mucim se i mucim i ne mogu dobiti najbolje rezultate. ne mogu dobiti ni full hd rezoluciju

Zadnje izmijenjeno od: renato007. 24.08.2010. u 21:01.
renato007 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2010., 18:19   #15
MujagaWudakhi
Registered User
Moj komp
 
MujagaWudakhi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 57
Citiraj:
Autor renato007 Pregled postova
a mene zanima kako preko HDMI-a dobiti najljepsu sliku. mucim se i mucim i ne mogu dobiti najbolje rezultate. ne mogu dobiti ni full hd rezoluciju
pozdrav.... također imam monitor SyncMaster 2470 LHD.... isto imam problem kao i ti, bar tako mislim... posjedujem Lenovo IdeaPad y560 sa ATI 5730 mobility grafickom , sto je stvarno oke graficka za laptope i kada spojim preko VGA porta monitor 1920 1080 izgleda perfektno... no , kada spojim preko HDMI-a ta rezolucija izgleda stravicno... slova kao da imaju bijele okvire, presvijetla slika, izgleda stvarno odvratno, no kad , spustim rezoluciju na 1680 1050 slika izgleda odlicno.... sad mene brine, da li je stvar u firmwareu, hdmi kabelu , driverima graficke ili necem destom...

ako netko moze pomoci... bio bih zahvalan...

lp

niksa
MujagaWudakhi je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 14:46   #16
Jadran73
Registered User
Moj komp
 
Jadran73's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 6
Citiraj:
Autor MujagaWudakhi Pregled postova
pozdrav.... također imam monitor SyncMaster 2470 LHD.... isto imam problem kao i ti, bar tako mislim... posjedujem Lenovo IdeaPad y560 sa ATI 5730 mobility grafickom , sto je stvarno oke graficka za laptope i kada spojim preko VGA porta monitor 1920 1080 izgleda perfektno... no , kada spojim preko HDMI-a ta rezolucija izgleda stravicno... slova kao da imaju bijele okvire, presvijetla slika, izgleda stvarno odvratno, no kad , spustim rezoluciju na 1680 1050 slika izgleda odlicno.... sad mene brine, da li je stvar u firmwareu, hdmi kabelu , driverima graficke ili necem destom...

ako netko moze pomoci... bio bih zahvalan...

lp

niksa
Evo rijesenje koje je meni pomoglo

HDMI Signal to Samsung P2470HD worse than DVI- how does that work?
I have a Samsung LN40B750 so I might be able to help. Try this troubleshooting:

1. Press Source on your TV remote
2. Highlight the HDMI port your comp is connected to.
3. Press the tools button on the TV remote
4. "Edit Name" should be selected automatically, so just press the enter key on the TV remote (the box with a right angle arrow)
5. The HDMI input connected to your comp should be highlighted automatically, so just press enter again.
6. Highlight "PC" and press enter.
7. Press exit.
7. Let me know if this fixed the issue.

INFO: changing the source name lets the TV know what kind of signal input it should be expecting. You will notice there is large selection for every type of device you may connect to it. This is the reason for the TV having so many HDMI ports, as you can have each port programmed to a specific type of input, so you don't have to keep swapping ports and changing the source type (I don't know why they call it "source name", I guess that's what happens when you translate to engirsh.)


IZVOR:http://forum.notebookreview.com/sage...ml#post5649734
__________________
Pozdrav
Jadran73
Jadran73 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2012., 13:00   #17
tomos222
Premium
Moj komp
 
tomos222's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 61
Da ne otvaram temu, imam taj monitor, kak bi se moglo slozit da s usba cita neki drugi format osim firmwarea?
__________________
Nemam sig jer ne poštujem pravila.
tomos222 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na