|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Kako da povežem dva compa pomoću bluetootha ??
U kući smo dobili i drugi laptop i htjeli bi da se spojima jedan sa drugim ali neznamo kako da to izvedemo (WinXp). Evo sad sam vidio u device manager da pod Bluetooth Devices ima ovo: - Bluetooth Bus Enumerator - BT-253 Šta da radimo, kako da se povežemo, može li ko da pomogne |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto baš preko bluetootha? Ako oba uređaja podržavaju PAN servis, ne bi trebao biti nikakav problem iako bi bilo puno bolje preko WLAN-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
|
Ok nemora biti bluetooth, odgovara nam bilo kakvo bežično povezivanje. Da napomenem oba laptopa imaju mrežne kartice te se spajaju bežično sa routerom. Daj ako imaš volje pojasniti malo kako da se povežemo pomoću mrežne kartice, ili da nas uputiš na nekakav tutorial (poželjno na hrvatski) Zadnje izmijenjeno od: cropape. 05.04.2010. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Onda ste već povezani... Start > Run > \\ime kompa ili \\IP adresa > OK i to je to. Ako ne radi, isključi/konfiguriraj firewall, stavi nešto na share pa probaj opet.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Evo sad sam u start/run-ok upisao ime drugoga laptopa i dolazi poruka: "Windows cannot find 'Marin'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To search For a file, click the Start button, and then click Search," Na web stranici "whatismyIP" sam očitao svoju IP koju sam takođe upisao u start/run-ok ali opet skroz ista poruka. Koristim AVG internet security, i vidim u rubrici firewall da je odabrana opcija Alow all ??? Zadnje izmijenjeno od: cropape. 05.04.2010. u 13:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ne samo ime kompa nego \\ime kompa , pazi da ne izostavis ova 2 backslasha (altgr-q). a ip adresu vidis najlaske tak da dvaput stisnes na wireless konekciju ili iz network connections ili sa taskbara(tak kod sata) pa karticu support i tam ti pise ip adresa... Citiraj:
![]() a s whats my ip si saznao ip adresu routera, znaci vanjsku adresu preko koje router komunicira s vanjskim svijetom. tebi treba tvoja lokalna ip adresa koju je router dodjelio(ili si sam izabrao ako si stavljao staticku) svakom kompu koji je spojen na njega, preko tih adresa komuniciraju svi kompovi u mrezi s routerom i medu sobom (router ti je vjerojatno adresa 192.168.2.1 ili 192.168.1.1, a kompovi su onda 192.168.1/2.xx) Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 05.04.2010. u 14:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Vidim da treba crtati... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Upisao sam \\192.168.1.xxx i napokon mali napredak. Pojavio se prozor connect to \\192.168.1.xxx gdje traži pasword. Koji pasword, kad nismo nikada i nigdje upisivali nikakav pasword. Što sad ?? Zadnje izmijenjeno od: cropape. 05.04.2010. u 21:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
"Ides" u Control Panel -> Performance and Maintenance ->Administrative Tools -> Local Security Policy -> Local Policies -> Security options -> Accounts: Limit local account use of blank passwords to console login only -> disabled. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
Uf uf. Ušao sam u administrative tools ali nigdje tog Local Security Policy -> Local Policies -> Security options -> Accounts: Limit local account use of blank passwords to console login only Ti si vjerovatno to napisao za Win Vista ili Win 7 Na prvome topicu sam napisao da imamo Win XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
N00B
|
Pa znam ja da je XP u pitanju, na XP/Vistu/W7 sve je isto tako da nema problema oko toga.. A sad mozda tebi to fali ili ti ne vidis ne znam gdje je problem, da nabacis ss tu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
N00B
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
Ajoj ljudi, pa čoviče odakle ti sad to Start -> Run -> secpol.msc. Nakon šta to uradim dolazi poruka: Windows cannot find 'secpol.msc'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To search for a file, click the Start button, and then click Search. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
N00B
|
Iz glave.. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
N00B
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
windows 7 i sheranje
kako da sherujem mapu u 7-ci a da ju mogu opet otvorit i ne deaktivirati sherovanje u xp sa time nije bilo problema ![]() Zadnje izmijenjeno od: tetak dudo. 09.04.2010. u 00:53. Razlog: na krivom mjestu |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
N00B
|
Citiraj:
U c:\windows\system32 kopirat secpol.msc Takodjer u wsecedit.dll ovaj (*.dll) wsecedit.dll I na kraju registriras Start -> run -> regsvr32 wsecedit.dll Nisam bas skuzio pitanje? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|