Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2005., 01:46   #1
bero rakun
Premium

Datum registracije: Nov 2004
6600GT vs FarCry

Iako je tema zapravo za 'software', ovdje će ju vidjet puno više 'ciljane publike', tak da se nadam da niko nema nista protiv...

Kao sto vjerojatno znate, da bi sa 6600 i 6800 (i ostalim 6xxx (ako ih uopce ima)) karticama normalno igrali FarCry, potreban vam je Patch1.3.
Zanima me kako su oni koji imaju verziju igre na 3 cd-a (naravno original ) rijesili problem instalacije Patcha?
Ja proso sve 'zamke' o kojima su pisali ljudi po raznoraznim forumima, ali u trenutku kad je igra njima napokon proradila kako treba - ja dobijem obavijest o greski...
bero rakun je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2005., 07:18   #2
smash3r
Premium

smash3r's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
neznam ali ja normalno igram far cry sve do daske kolko ide(ogranicen sam samo po monitoru 17" SONY trinitron) i ide glatko ko da igra neku 2D igru a ne 3D

Oglas
Staro 10.03.2005., 09:46   #3
Jozo
act of God

Jozo's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
12576(no CLOCK)
3DMark2005------->5182(no CLOCK)
cekam da se razdela komp pa cemo clokat
slabi komp cekam 6 mjesec da stavim unutra jos 1 graficku
No shit?
-->
Citiraj:
Originally posted by smash3r
neznam ali ja normalno igram far cry sve do daske kolko ide(ogranicen sam samo po monitoru 17" SONY trinitron) i ide glatko ko da igra neku 2D igru a ne 3D

@ping my ass at 23-30 ping
AMD64 3500+
NVIDIA 6800 ULTRA PCI-E
2*512 CORSAIR TWINX
DFI LANPARTY SLI-D
NET CONNECTION 128/64 FLAT
nema vise 64/64 ukinili
3DMark2003------->12576(no CLOCK)
3DMark2005------->5182(no CLOCK)
cekam da se razdela komp pa cemo clokat
slabi komp cekam 6 mjesec da stavim unutra jos 1 graficku
No shit?
Staro 10.03.2005., 11:28   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Jozo
No shit?
Da, baš čudno
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2005., 11:46   #5
bero rakun
Premium

Citiraj:
Originally posted by smash3r
Pa cudno... Ja sam prije kupovine kartice imao priliku testirat jednu radeonku 9700Pro i s njom je igra normalno izgledala, a s ovom su se u igri javili problemi s teksturom (zelenilo i voda su uglavnom normalni, osim crnih kvadratnih povrsina oko ljudi ) - kao npr. bijelo drvo (mol) bez detalja (ili se detalji ne vide zbog bljestavila) i bljestave boje kao na samom pocetku u pecini (kricavo zuto-zelene, kao da je svaki hodnik nenormalno obasjan suncem). Inace sve ide glatko - mozda ti samo nisi primjetio ove 'detalje'?
Uglavnom na netu pronadjoh da je rjesenje patch1.3. koji, izmedju ostalog, rjesava probleme za seriju nVidia 6xxx grafickih kartica tj. daje podrsku Shader 3.0. tehnologiji, ili cemu vec - al znam da je 3.0
Ne mogu vjerovat da niko nije imao ovih problema... Ili premalo ljudi ima 6600/6800 kartice ili svi imaju dvd verziju igre...
Staro 10.03.2005., 12:01   #6
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

@bero rakun

nema to veze sa dvd verzijom igre, ja ju isto imam pa sam na ti4200 imao slične gluposti u igri! Stvar je u patchu 1.3 i u driverima! sada se tocno ne sjecam ali igra mi je radila sranja sa nekim driverima makar sam instalirao patch! igra je bila tako kričava da su me oči boljele!

@Smasher

Citiraj:
SEREŠ!!!!!

Decki moji to vam je Varaždinec!!!
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2005., 12:24   #7
bero rakun
Premium

Citiraj:
Originally posted by Pantera-N
@bero rakun

nema to veze sa dvd verzijom igre, ja ju isto imam pa sam na ti4200 imao slične gluposti u igri! Stvar je u patchu 1.3 i u driverima! sada se tocno ne sjecam ali igra mi je radila sranja sa nekim driverima makar sam instalirao patch! igra je bila tako kričava da su me oči boljele!
Ok, al ja ne mogu ni instalirat patch. Da bi mogo prvo moram napravit shortcut i onda u properties od shortcut-a dodat neko '-a'. Onda ga tek mogu instalirat pa nakon toga moram sve fileove iz tih novih direktorija prebacit u istoimene direktorije gdje je instalirana igra. I umjesto FarCry.exe dobim neki file ''Far Cry (Patch1.3)'' kojeg ne mogu pokrenut, nego opet nesto zahebava tak da ne samo da je igra kricava, nego je uopce nema...
Sumnjam da bi mi se bez patcha 1.3., a s drugim driverima, nesto promijenilo.
A nista, kupit dvd-rom i dvd verziju pa ce valjda bit lakse rijesit problem......a i novcanik ce bit laksi
Oce neko mijenjat dvd za cd verziju?
Staro 10.03.2005., 14:49   #8
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Patch 1.3 je sranje zato što je smanjena kvaliteta ANISO filtriranja zbog boljih perfomansi.

Ja sam se vratio na 1.2
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2005., 17:46   #9
bero rakun
Premium

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Patch 1.3 je sranje zato što je smanjena kvaliteta ANISO filtriranja zbog boljih perfomansi.

Ja sam se vratio na 1.2
Al 1.2, kolko sam cuo tj. procitao, ne rjesava probleme za 6xxx graficke kartice.
Staro 10.03.2005., 19:46   #10
Tratinčica Joe
Luks

Datum registracije: Jan 2005
Ja sam isto morao skinuti patch, da bi mogao igrati sa normalnim bojama, prije je sve bilo zelenkasto
Tratinčica Joe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2005., 21:52   #11
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ma najbolje bez patcha ko će skidat 100mb nemaju svi ADSL

To je prva igra koju sam testirao sa svojom grafičkom i vozim skoro do max
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2005., 21:56   #12
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
a) da se nebi javljao efekt crnih rupa :P u FC na 6x00 seriji dovoljan je 1.1 patch (provjereno)

b) ne postoj FC na 3 CDa (to je onaj šhit sa deus ex instalerom jelda ?? ) ako već imaš pirata daj bar nabavi neki pošteni DVD rip

MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 00:28   #13
bero rakun
Premium

Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
a) da se nebi javljao efekt crnih rupa :P u FC na 6x00 seriji dovoljan je 1.1 patch (provjereno)

b) ne postoj FC na 3 CDa (to je onaj šhit sa deus ex instalerom jelda ?? ) ako već imaš pirata daj bar nabavi neki pošteni DVD rip

Cuo sam i za verziju na 5 cd-a, ali postoji i verzija na 3, koja je btw s posudjenom grafickom skroz normalno radila. Pa....deus ex mi zvuci nekako poznato...
A nadjoh na netu da su ljudi i tu verziju uspjesno ''patchovali''
Staro 11.03.2005., 18:46   #14
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Ja imam verziju na 3 CD-a.
Boje su mi sve poremećene, pod je crn, sve je u kurcu jednom rječju.
Al sam se još više raspizdio, nemrem instalirat patch???
Ne da se.Kad instalacija dođe tam kad trebaš odabrat destination folder, moš stiskat "Next" kolko o'š. I nejde, u bilo koj folder.

I kad uninstaliram igricu mi piše da deinstalla Deus X. Jel možda zbog toga?
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 18:50   #15
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Meni sa svim patchevima radi bez problema
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 22:28   #16
bero rakun
Premium

Citiraj:
Originally posted by Sam Fischer
Ja imam verziju na 3 CD-a.
Boje su mi sve poremećene, pod je crn, sve je u kurcu jednom rječju.
Al sam se još više raspizdio, nemrem instalirat patch???
Ne da se.Kad instalacija dođe tam kad trebaš odabrat destination folder, moš stiskat "Next" kolko o'š. I nejde, u bilo koj folder.

I kad uninstaliram igricu mi piše da deinstalla Deus X. Jel možda zbog toga?
Trebas napravit shortcut za patch1.3 (na desktopu) i onda otic u properties od shortcuta pa na kraju onog retka koji vidis, iza svega, dodat ''-a''. Tj. -a
Onda ces moc normalno instalirat u neki novi folder pa onda iz njega kopiras fajlove u originalni folder gdje si instalirao igru.
No mojim problemima tu nije bio kraj...

Sto se uninstalla tice - ne znam, al ja sam ju reinstalirao vise puta i nekad ju instalira dobro, a nekad nesto fali....
Staro 12.03.2005., 18:30   #17
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
ovo je fakat Bullšit,
stvarno sam iznenađen, ja sam tu igricu igro na fx5200 i nisam imo problema, kaj nije blesavo da trebaš imat patch da bi ju igro sa novim karticama?
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2005., 23:03   #18
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:
Originally posted by JVC HX-Z10
ovo je fakat Bullšit,
stvarno sam iznenađen, ja sam tu igricu igro na fx5200 i nisam imo problema, kaj nije blesavo da trebaš imat patch da bi ju igro sa novim karticama?
Jebi ga, i ja je prešo na FX5600, al sad bih je htio vidjeti makar na 5 minuta u ful izdanju.
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2005., 23:17   #19
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Imam gf6600gt i pucale su teksture (crno) prije instalacije patha 1.3, nakon njega sve super na 1280x1024 sve vry high.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2005., 23:51   #20
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
Jebi ga, i ja je prešo na FX5600, al sad bih je htio vidjeti makar na 5 minuta u ful izdanju.
u potpunosti te razumijem, sijećam se kad sam igro (Low/Med detalji)bilo mi je malo žao kaj kartica nije tolko sposobna da ju vidim kak spada.pa sam jednom stavio sve full i vidio sam prvi put takvu grafičku ljepotu-normalno uz max štekanje-i valjda pad frameova na 0-1
ali svejedno sam onak, bio sretan, a sad kad imam s čim vrtit sve na high, sad nema nikakve igrice koja me zanima osim World of Warcrafta-a to moram čekat do 4mjeseca, tak da sad trenutno živim na sjećanjima, al dat ću šansu Republic Comandou-možda to nekaj valja,il bar tolko da skrati vrijeme...hehe
idem ga instalirat
Staro 13.03.2005., 02:15   #21
bero rakun
Premium

Citiraj:
Oces rec da ti nije proradila?
Staro 13.03.2005., 02:22   #22
bero rakun
Premium

Nego, jel moze meni neko rec zasto sad vise niti igru bez patcheva ne mogu instalirat kak spada?? Mozda me zato i zeza taj patch1.3 (osim ako on nije sve zakuhao)....

Naime, uninstalliram igru - na razne nacine: add/remove ili stavim prvi CD pa 'uninstall' ili na start-programs-farcry-uninstall - i svaki put kad ju ponovo instaliram nema fajla farcry.exe, tako da mi ni slicica shortcuta na desktopu vise nije, kao prvi put, tip nego obicni bijeli kvadrat.
A prvi put kad sam ju instalirao s ista 3 cd-a je sve bilo ok (naravno osim gresaka unutar same igre).

Jel mozda fajl kojim moram nesto upisat u registry (farcry.reg), da bi mogo instalirat patch1.1, nesto zapamtio ili koji vrag.......kak nikad nema exe fajla kad ga je prilikom prve instalacije najnormalnije bilo...
Ak nije velik molio bi nekog da mi ga posalje na mejl, iako sumnjam da mi nakon njega nece javit da mi jos neki fale...
Staro 13.03.2005., 22:02   #23
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Jos da si dao mail.

Citiraj:
Originally posted by bero rakun
Nego, jel moze meni neko rec zasto sad vise niti igru bez patcheva ne mogu instalirat kak spada?? Mozda me zato i zeza taj patch1.3 (osim ako on nije sve zakuhao)....

Naime, uninstalliram igru - na razne nacine: add/remove ili stavim prvi CD pa 'uninstall' ili na start-programs-farcry-uninstall - i svaki put kad ju ponovo instaliram nema fajla farcry.exe, tako da mi ni slicica shortcuta na desktopu vise nije, kao prvi put, tip nego obicni bijeli kvadrat.
A prvi put kad sam ju instalirao s ista 3 cd-a je sve bilo ok (naravno osim gresaka unutar same igre).

Jel mozda fajl kojim moram nesto upisat u registry (farcry.reg), da bi mogo instalirat patch1.1, nesto zapamtio ili koji vrag.......kak nikad nema exe fajla kad ga je prilikom prve instalacije najnormalnije bilo...
Ak nije velik molio bi nekog da mi ga posalje na mejl, iako sumnjam da mi nakon njega nece javit da mi jos neki fale...
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2005., 22:40   #24
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
u potpunosti te razumijem, sijećam se kad sam igro (Low/Med detalji)

Kako ste to izveli?Ja se sjećam kako sam igro u kombinaciji med/high i koliko znam,bilo je dosta OK glede frameratea.Driveri s mi bili 56.72 ako dobro pamtim,a sa 60.72 sam imao neke artefakte.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2005., 22:51   #25
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
Originally posted by žile1942
Kako ste to izveli?Ja se sjećam kako sam igro u kombinaciji med/high i koliko znam,bilo je dosta OK glede frameratea.Driveri s mi bili 56.72 ako dobro pamtim,a sa 60.72 sam imao neke artefakte.

he, ja sam igrao na ASUS V9520/T magic iliti fx5200 128Mb(64Bit)
stock driveri,i bio sam sretan kaj je na 1024/768 Low/Med
a ti ipak imaš bolju karticu nek ovu na kojoj sam ja igro.
Staro 13.03.2005., 23:27   #26
bero rakun
Premium

Citiraj:
Originally posted by LAcy
Jos da si dao mail.
Ok, moze i pm

Inace, ponovo sam napravio uninstall, otiso u registry i izbrisao SVE gdje se spominjao FarCry, ispraznio recycle bin, ponovo instalirao - i opet fali farcry.exe
Inace ta verzija na 3 cd-a ima neki fajl koji, cini mi se, treba nesto odzipat, al mislim da on ne radi svoj posao... Zasto je onda prvi put sve bilo ok..?
Staro 22.03.2005., 23:56   #27
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
eo i ja iam probleme sa dalekim placem. Kartica Leadtek 6600GT, neam patch nijedan, sad sam tek vidio da treba. I oso na nZone vidjet, al ima neki patch v1.31. 8MB velik. Jel i taj rjesava te crno-kricavo-zeleno-zute probleme? Puno mi ono 80MB za skidat.

e da, igra je na DVD-u, UK verzija
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2005., 00:08   #28
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Originally posted by SPLiFF
eo i ja iam probleme sa dalekim placem. Kartica Leadtek 6600GT, neam patch nijedan, sad sam tek vidio da treba. I oso na nZone vidjet, al ima neki patch v1.31. 8MB velik. Jel i taj rjesava te crno-kricavo-zeleno-zute probleme? Puno mi ono 80MB za skidat.

e da, igra je na DVD-u, UK verzija
Da,taj rješava te probleme i još neke vezane za igranje na netu,pa možeš skinuti 1.3patch ak ne igraš on-line taj je 74.1MB
Moči češ patchati,imam i ja na DVD-u,UK verzija.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2005., 10:08   #29
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ne igram online, al cek, jel mogu skiniti samo ovaj mali patch (v1.31 = 8MB) ili moram veliki (1.3 = 74MB)
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2005., 11:04   #30
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Moraš veliki.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas