|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
(riješeno) Aktivacija unallocated particije
Imam windows xp home sp-3 i podijelio sam C particiju (72 GB) na 2 djela (30+42) programom "powerquest partition magic 8" i nakon restarta, kad otvorim my computer ima samo C particija od 30 GB a ove druge nigdje. U partition magic mi prikazuje obadvije, C (32 GB) i tu drugu od 40 GB za koju piše unallocated. Nemogu nikako da je aktiviram, nakon desnoga klika na nju imam samo izbor undelete ili properties. Dajte pomozite neznan šta da radim više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
computer management/disk managenent tu ju aktiviraj
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Neče čovječe, u computer management/disk managenent nakon desnoga klika na tu particiju new partition je zasivljen (nedostupan) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Evo sad sam pretražio sve u Partition magic ali vjeruj mi čovječe nema nigdje te komande activate |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
imo sam slican problem i rjesio sam ga Acornis disk directorom. slican partition magicu ali za razliku od njega, obavlja posao kako treba (kod mene). probaj pa javi da li je uspjelo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Start -> Run -> CMD-> DISKPART. Pa redom: LIST DISK (enter) SELECT DISK (enter), (odaberi onaj disk na kojem je ta particija) ->no active LIST PARTITION (enter) SELECT PARTITION (enter), (odaberi onu koju zelis napravit "activate") ACTIVE (enter) EXIT (enter), (izasao si iz DISKPART-a) EXIT (enter), (izasao si iz command prompt-a) I na kraju Reboot |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Evo uspio sam besplatnim programom "partition wizard home". Odličan i jednostavan program |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|