Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.03.2005., 01:10   #1
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Post x800 xt vs 6800 GT i ultra

Kakav ce ulogu u buducnost imati razlika u vertex i pixel shaderima 2.0 i 3.0 koliko oni utjecu na performanse u igranju te da li ce u buducnosti 6800 imati prednost zbog toga ? da li se isplati uzeti 6800 Ul u PCI-E ili neku Ati x800 xt x850 xt PCI-E
Staro 03.03.2005., 01:18   #2
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Re: x800 xt vs 6800 GT i ultra

Citiraj:
Originally posted by Chiron
Kakav ce ulogu u buducnost imati razlika u vertex i pixel shaderima 2.0 i 3.0 koliko oni utjecu na performanse u igranju te da li ce u buducnosti 6800 imati prednost zbog toga ? da li se isplati uzeti 6800 Ul u PCI-E ili neku Ati x800 xt x850 xt PCI-E
Hm..pa pitanje je da li ce imat prednost ili nece.. kako sad stvari stoje, najvjerojtanije to nece bit znacajna prednost koju ce se moc osjetit. Pogotovo stoga sta je 850XT cesto marginalno brzi u trenutnim naslovima. Kad stvari postanu neigrive na ATi-ju, postat ce i na nVidijinoj grafi..i obrnuto.

Za sad bi reko da je najveca prednost nV u jako dobrim OpenGL driverima. Ostalo je manje vise isto tu negdje, vidi koja grafa ima manju cijenu
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 03.03.2005., 01:24   #3
Tr4f1ka
Premium

Tr4f1ka's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
ma slicno ti je to sve, u high end ponudi ati prednjaci po performansama, ali toje sve skoro zanemarivo... u biti, otprilike, nVidia je bolja u openGL aplikacijama, a ati u direct3d...

EDIT: sm2.0b i sm3.0 su samo shader modeli i neutjecu na performanse u aplikacijama ( performanse u smislu FPS ), a stose tice buducnosti, ima jos ohoho vremena dok igre stvarno pocnu koristiti sm3.0 a do onda ces vec vjerojatno imat r5xx karticu ili sta vise...

athlon xp 2500+ @ 3200+ (11x200)
gigabyte ga7n400l ( n force2 )
gigabyte radeon9600pro (@ 510/700 )
2x256 Samsung ddr400

ŽENE SU KAO RAM, ŠTO VIŠE IMAŠ TO BOLJE
Tr4f1ka je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 02:14   #4
srkyno1
Premium

srkyno1's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
po meni treba bi uzet grafu koja manje košta jer su razlike u perfomancama zanemarive.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5
srkyno1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 10:07   #5
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ja bi uzeo GF6800Ultra.Onak iz principa.Mrzim ati.Kužiš možda ati je za mrvu bolji,al sad će NV nešto smislit u vidu šta ja znam,poboljšanog GPU compilera il tako nešt.Razlika između GFFX5950 i R9800XT je bila glomazna pa tu nisi trebao dvaput razmišljat.Čak bi i ja uzeo Radeona.Al sad su obje firme sazrile do yaya.Brijem da se ono gore više nikad neće desit nVidiji.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 10:22   #6
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
iako sam ja mogao birat kaj cu si uzet za stroj, ukljuc. X850XT PE, odlucio sam se za 6800U.... zakaj? zato kaj je OpenGL podrska od strane ATi-a katastrofa.

to kaj cu imat 100 fpsa umjesto 115 u HL2 me ne smeta toliko kao 45 vs 32 fpsa u Pacific Fightersima...
Staro 03.03.2005., 11:20   #7
Tr4f1ka
Premium

Tr4f1ka's Avatar

Citiraj:
Originally posted by žile1942
Ja bi uzeo GF6800Ultra.Onak iz principa.Mrzim ati.
nemoj me krivo shvatit ( nevrijedjam te il nesto :/ ) ali ja mrzim ovake ljude.... :/

nije mi jasno kako neko moze mrzit proizvodjaca grafickih kartica!?!?!? i onda kupit losiji ( ok losiji, malo jako malo losiji ) proizvod i bit sretan jer ce mu u control panelu pisat nVidia a ne ATi... :/

sry za OT

2x256 Samsung ddr400

Staro 03.03.2005., 11:47   #8
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Tr4f1ka
nemoj me krivo shvatit ( nevrijedjam te il nesto :/ ) ali ja mrzim ovake ljude.... :/

nije mi jasno kako neko moze mrzit proizvodjaca grafickih kartica!?!?!? i onda kupit losiji ( ok losiji, malo jako malo losiji ) proizvod i bit sretan jer ce mu u control panelu pisat nVidia a ne ATi... :/

sry za OT

da stvarno jadno koda je bitno jel ATI ili NVIDIA bitno je da radi da ti igre neštekaju ostalo nije
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 11:49   #9
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:

sry za OT

da stvarno jadno koda je bitno jel ATI ili NVIDIA bitno je da radi da ti igre neštekaju ostalo nije
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 11:52   #10
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

trafika ajde ti meni reci po cemu si ti shvatio da je nVidia losija od ATia.
nVidia rastura ATi. Gainward je izdao takvu karticu koja moze pojest ATia za dorucak. Zato nemoj mi srat da ATi ima bolje kartice. Jer cak niti ATi X850XT nema vece taktove od nVidie, a ATi tek pobjeduje na par testova. Dok nVidia rusi sve testove (skoro).
FX serija je bila promasaj, ali serija 6800 je pun pogodak
NITROS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2005., 16:55   #11
Tr4f1ka
Premium

Tr4f1ka's Avatar

nitros stasi se zaletio, odma bi se svadjo, kao nesto "trafika nemoj srat"... :confused:

svasta...

EDIT: eh da, koju je to karticu izdo gainward koja moze "pojest atia za dorucak"?

2x256 Samsung ddr400

Staro 03.03.2005., 20:38   #12
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
to kaj cu imat 100 fpsa umjesto 115 u HL2 me ne smeta toliko kao 45 vs 32 fpsa u Pacific Fightersima...
E ovo je jako lijepo receno i sto ej najbitnije istinito je.
Kada bih birao uzeo bih 6800 ultra iko mi je ati drazi. Trenutno je takva situacija.

@nitros
Smiri se
Staro 03.03.2005., 22:51   #13
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Originally posted by >>>KUKY<<<
E ovo je jako lijepo receno i sto ej najbitnije istinito je.
Kada bih birao uzeo bih 6800 ultra iko mi je ati drazi. Trenutno je takva situacija.
Ustvari..mislim, recimo da nVidia ima bolje drivere u prosjeku... ali da imam toliko love za grafu, bilo bi mi svejedno..ja sam naviko na tako jadne preformanse da bi mi to sve letilo
Staro 03.03.2005., 23:06   #14
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Pa meni je bitno,eto čisto iz subjektivnih razloga poznatih samo meni i koje neću sad navodit.Počevši od logoa,nvidija ima 6 puta ljepši,pa do izgleda i masivnosti kartice.Usput,ako se nevaram,ati nešto razdvaja u device manageru pa tako dobijem dvije kartice što mi ful ide na živac.Uostalom,lijepo sam rekao,nesviđa mi se ati i jedino što ti trebaš i možeš reć je - jebiga,meni se sviđa-.Kolko ja znam,ati nema krunu nsjboljeg već godinu dana,a može ju vratit samo ukoliko poboljša još arhitekturu,a to nvidiji neće promać.Ati ionako nije imao takt nikad već arhitekturu GPU-a.Rezime - za mene GF6 ownz.Ako oš kupi,ak nećeš nemoj i mirna bosna.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 23:23   #15
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ati ,nvidia,ati ,nvidia,ati ,nvidia...ko deca...kao sto je ozren rekao...razlike su minimalne u dirx,open gl je pak druga prica...
ati ej ati a n vidia je n vidia...to isto ko da usporedujes propusnu moc intela i amd-a...ono 2 razlicite platforme...kaj os rade grafu koja vrti ili grafu koja steka?ak ost grafu koja steka...evo ti moaj stara kyroica nvidia je trenutno za nijasnu bolja zbog opengl-a...zato sam ju i ja uzeo...da sad recimo s3 izda neku mrcinu...kupio bi pak nju...jer ja nejdem za imenom(jer tak i tak placas 30% ime)vec za perfomansama...naravno ja necu tu nikom govorit kaj da kupi...jer se pak kupuje po potrebi...ali ako kupujes kupi posteno

@ ozren ti si imao corsa 4400?kak si zadovoljena???

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2005., 01:31   #16
Mad_Duke
Guest

Evo. Mene boli racku ATI ili NVIDIA. Dapace, bio sam nekad davno sretan ko grlica kad sam kupio od Herculesa Kyro2 koji je imao predobar omjer perfomanse/cijena.

Sad imam 6800LE koji mi radi svakodnevno na taktu 430/880. Mogu ga ja stavit na 450 i imat 5000 bodova u 2005 marku, ali razlika je mizerna zapravo (jedina je bila fora probit tu granicu

Ali evo sta cu ja reci. Kupih 6800LE zbog boljih perfomansi u Doomu 3, odnosno zato kaj zeljno iscekujem nadolazece naslove u doom 3 engineu pa eto, NVIDIA.

Sad necu pricat o tome kako sam se skrumpo ko pas sa modelom i 16 pajpova. Ali mislim da kad usporedim cjenu svoje 1900kn sa Ultrom 4600 kuna, da ocito ima tu necega.

Ono sto hocu reci jest, da bi ti ja preporucio nvidiu pogotovo ako ciljas na mid end trziste (u high endu ti tak i onak svejedno) jer mislim da mozes puno vise postici sa tom nvidia grafuljom naspram ATIa.

Jedino kaj cu jos dodati jest to da je tzv. veliki graficki booom prosao. Doom 3 je izasao, a ako pogledam Quake 3 engine u kojem je izdan i Call of Duty UO 2004. godine, a to je 5 godina nakon kaj je izasao Quake 3, da ce ti kaj god kupis sada od mid-enda drzati dosta dugo!
  Reply With Quote
Staro 04.03.2005., 05:49   #17
smash3r
Premium

smash3r's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Originally posted by mc_fish
ati ,nvidia,ati ,nvidia,ati ,nvidia...ko deca...kao sto je ozren rekao...razlike su minimalne u dirx,open gl je pak druga prica...
ati ej ati a n vidia je n vidia...to isto ko da usporedujes propusnu moc intela i amd-a...ono 2 razlicite platforme...kaj os rade grafu koja vrti ili grafu koja steka?ak ost grafu koja steka...evo ti moaj stara kyroica nvidia je trenutno za nijasnu bolja zbog opengl-a...zato sam ju i ja uzeo...da sad recimo s3 izda neku mrcinu...kupio bi pak nju...jer ja nejdem za imenom(jer tak i tak placas 30% ime)vec za perfomansama...naravno ja necu tu nikom govorit kaj da kupi...jer se pak kupuje po potrebi...ali ako kupujes kupi posteno

@ ozren ti si imao corsa 4400?kak si zadovoljena???
da tako sam bio skeptican i ja i nakraju sto kupio nvidiu zasto pa ima SLI ako ce trebat,dalje u nekim igram je bolji ati a u nekim nvdia i tako ce uvijek biti bolje kupit ono sto je DOBAVLJIVO(6800 ultra) nego nesto sto NIJE
Staro 04.03.2005., 15:55   #18
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Originally posted by smash3r
da tako sam bio skeptican i ja i nakraju sto kupio nvidiu zasto pa ima SLI ako ce trebat,dalje u nekim igram je bolji ati a u nekim nvdia i tako ce uvijek biti bolje kupit ono sto je DOBAVLJIVO(6800 ultra) nego nesto sto NIJE
Trenutno je lakse nac PCI-e Radeon X850XT PE nego PCI-e nVidia Geforce 6800Ultra.. barem na nasem trzistu.

Ali ko sta sam vec rekao, cinjenica je da su te graficke tu negdje po brzini..negdje jedna daje bolje rezultate, negdje druga. IMHO, kupit treba onu koja kosta manje Ili eventualno ako bas ciljas na neku odredjenu igru ili program, onda nabavis onu koja bolje radi u njoj (npr. spomenuti Pacific Fighters).
Eto npr. da X800XT dodje 600kn manje od Ultre... zaboli me papak sta je bolja u OpanGL kad za razliku mogu kupit jos 512MB RAM-a..a to ce mi u buducnosti vise znacit nego 5-10% vise FPS-a na nVidia-i. Isto vrijedi i ubrnuto...

Dakle, zakljucak: kupit onu koju mozes i koja je jeftinija Ali to je samo moje razmisljanje, jer kao sto sam reko vec... sve je to isti drek!

Staro 04.03.2005., 19:43   #19
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Vise inti kvaliteta slike nije na ATi-jevoj strani?
Staro 04.03.2005., 20:23   #20
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ne zrtvovali su gama korekcije za optimitzaciju filtera i brzinu...
imaju skoro =slike sad...tj meni se cini da nvidia ima cak i nes bolju zelenu(a mozda je sam i monitor)
smasher znas da sam i ja cekao i isto sam si kupio 6800 ultra od leada,x850 ima uopce kod nas???
Citiraj:
Herculesa Kyro2
jos dan danas ju imam u starom stroju...steta sto joj nikad nisu sredeni driveri toj kartici skidam kapu
Citiraj:
kupit onu koju mozes i koja je jeftinija
lol ona si kupi x300se...najjeftinija:P
sala najbolej si je kupit neki srednji highend...tj ono kaj ti najvise odgovara novcaniku i potrebama...ista fora i sa procevima...za kupit 3500 kad kupis isti proc za 500-600 kuna jeftinije i klokas ga??to im i je jedina razlika...:clap:
grafa se kupuje po potrebi i kod mene kad slazem konfe dolazi zadnja...

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2005., 23:29   #21
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Originally posted by mc_fish

jos dan danas ju imam u starom stroju...steta sto joj nikad nisu sredeni driveri toj kartici skidam kapu

Znam taj osjecaj! Eto ova Xabre u mom kompu..sasvim solidna grafa sta se brzine tice za ultra-casual gamera ko sta sam ja... mnoge nove igre jos sasvim pristojno rade na njoj..jedini problem je tu i tamo koji glitch u novim igrama i ponekad rusenje igre... ovo zadnje me najvise iritira kod NFS:U2 koji inace sasvim ok radi na medium postavkama na 800x600. A glupi SiS je otkazao razvoj novijih drivera..steta, stvarno steta..jer je grafa hardverski solidna.

I samo zato cu ubacit gf4mx kao privremeno rjesenje... da se ne rusi ()i da mi profi OpenGL radi kako spada
Staro 05.03.2005., 10:39   #22
smash3r
Premium

smash3r's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
stvarno neznam di imas x850 za kupit kod nas ali dobro,u vemilu mozes narucit i u roku 1 tjedan je kod tbeb 6800 ultra,ja svoju kupio iz linksa(koji dobio iz vemila) i to zadnju pa mi je sada i svejedno glavno da imam neku grafu koju ne treba prcat odma cim je dobim nego picim sa njome po svim igrama bez beda
Staro 05.03.2005., 11:58   #23
Konan
Banned

Konan's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
shader 3.0 igre: Pacific Fighters, Ago of Empires 3... itd. Valjda ima još neka.
Konan je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 16:11   #24
Konan
Banned

Konan's Avatar

Citiraj:
Originally posted by |RRSAF|Mad_Duke

Jedino kaj cu jos dodati jest to da je tzv. veliki graficki booom prosao. Doom 3 je izasao, a ako pogledam Quake 3 engine u kojem je izdan i Call of Duty UO 2004. godine, a to je 5 godina nakon kaj je izasao Quake 3, da ce ti kaj god kupis sada od mid-enda drzati dosta dugo!
Ne! Usporedi komp koji može vrtiti Q3 i komp potreban za COD. U dogledno vrijeme će 256MB postati potrebno za neke igre. Recimo za najvišu razinu detalja u DOOM3 navodno treba 512.
Staro 05.03.2005., 19:26   #25
Konan
Banned

Konan's Avatar

Question

Citiraj:
Originally posted by žile1942
.Ati ionako nije imao takt nikad već arhitekturu GPU-a.

Dobar...
Staro 06.03.2005., 02:08   #26
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
ja sam isto na strani nVidie!
kad sam prvi put vidio tu krticu u Vidiu u 4mjesecu prošle godine,
he osjetio sam nešto...
a na ljetu pokazali su se prvi usporedni rezultati između nVidie i ATija-i ja sam jednostavno bio sretan nVidijinim povratkom
i tako prošlo puno zeita i skupio ja 4kile kuna i kupio 6800Gt i napajanje, oC na Ultra+ i sretan sam ko malo dijete kad si pokrenem onaj filmic na kojem Nalu pleše u vodi.
što se testova tiče-kolko sam skužio ovaj 3Dmark je živo sranje-
opće on nebi trebo bit neko mjerilo-tu ATi preferira, a većini igra nVidia
da se razumijemo,imao sam ja i ATija 9000 još prije vise od 2god, ali sam se jako razocaro, driveri su im bili bullšit>novi driver stara igra steka, a kako kartica ionako nije jaka šteka i nova, pa jebeš onda sve to skupa,otišo sam u dućan i kupio fx5200 razlika mi je bila nevjerojatna,morrowind se pokazo u pravom svjetlu, KOTOR mi nije steko, sve je bilo super(obije kartice su Low end pa sam tu prosudio na stranu nVidie, iako su kasnijji Radeoni XT bili hitovi, jednostavno ti nVidia ostane u srcu).

ali nije dobro ni biti bedast i dat dosta love u krivom smjeru
evo jedan nevjerojatan primjer:
jedan decko(budala) iz razreda bio je prije oko 5mjeseci još uvijek u zabludi da ATijeve kartice rasturaju nVidiju, i tako
mi nije vjerovao kad sam govorio kako je 6800 serija oličenje savršenstva nego mi je rekao: citiram "(samouvjerenim glasom kao da se razumije)6800 je sranje,to je goli čip, Sruk, to je sramota za nVidiju" na to sam ja odg. radi,kaj oćeš(bolio me kurac više za budalu)
i tako je on kraj 6800LE za 1700kn kupio radeon9600XT sa 256MB za 1400kn ,
a ja sam za koji tjedan kupio 6800GT and i've touch the sky
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2005., 16:47   #27
Tr4f1ka
Premium

Tr4f1ka's Avatar

Citiraj:
Originally posted by JVC HX-Z10
j
što se testova tiče-kolko sam skužio ovaj 3Dmark je živo sranje-
opće on nebi trebo bit neko mjerilo-tu ATi preferira, a većini igra nVidia
cekcek... ti oces rec da nvidia dobiva u vecini igara? ok ja ipak mislim da nije s obzirom na broj opanGL igara i direct3d igara, i po raznim benchevima sto na pcekspertu sto na drugim sajtovima...

a niko ni rijeci o kvaliteti slike, AI u, kvaliteti antialiasinga... :/

ak me neko bude kvouto nek odma zna da necu odgovorit jemi se neda

2x256 Samsung ddr400

Staro 06.03.2005., 17:49   #28
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
cekcek... ti oces rec da nvidia dobiva u vecini igara? ok ja ipak mislim da nije s obzirom na broj opanGL igara i direct3d igara, i po raznim benchevima sto na pcekspertu sto na drugim sajtovima...

a niko ni rijeci o kvaliteti slike, AI u, kvaliteti antialiasinga... :/

ak me neko bude kvouto nek odma zna da necu odgovorit jemi se neda
ja cu te quotat-pa ti to pročitaj kad hoćeš
kolko se sjećam-mislim da je kvaliteta slike na strani nVidie?
kaj kažeš na to da fx5200 dobije 262 a 5900XT 288
pa kako je po tebi to veliko mjerilo možda bi rađe uzeo 5200.s obzirom da ima 'gtovo ISTE' performanse kao i 5900?
3Dmark je bullšit!
Staro 06.03.2005., 22:07   #29
Konan
Banned

Konan's Avatar

Citiraj:
Originally posted by JVC HX-Z10
jmi nije vjerovao kad sam govorio kako je 6800 serija oličenje savršenstva nego mi je rekao: citiram "(samouvjerenim glasom kao da se razumije)6800 je sranje,to je goli čip, Sruk, to je sramota za nVidiju" na to sam ja odg. radi,kaj oćeš(bolio me kurac više za budalu)
i tako je on kraj 6800LE za 1700kn kupio radeon9600XT sa 256MB za 1400kn ,
a ja sam za koji tjedan kupio 6800GT and i've touch the sky
Isto tako i sad je stvar sa X600 i 6600.
Mali OT- ovak kod frenda igramo IL-2FB. 64bitna 5200. Ja mislio biti će koma kad ono bez beda vrti na 1024 na high detaljima(perfect je sivo u opcijama). Malo zna zaštekati kod prebacivanje s aviona na avion,ali gameplay ne trpi.
ALI DA PRIJEDEM NA BITNO. Sada se ne isplati kupovati high end-grafičke jer bi za nekoliko mj. trebale izači kartice sa bržim taktom i sa više pipelinea. Zato je 6800le.OK Za šlepanje do tada.
Staro 06.03.2005., 23:20   #30
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

bez uvrede, al neznam baš da će tak skoro izać jače-
ipak je ovaj High End jako mlad,ak me razumiješ,
mislim da obje kompanije grabe velike novce na ovim karticama i sumnjam da će sam tak doć neki vi GF ili X.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno