|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
AverMedia Satellite Trinity - problem
Pozdrav svima! Po prvi put pisem ovdje, u nadi da ce netko rijesiti navedeni problem. Dakle, prije godinu dana kupio sam navedenu karticu. U medjuvremenu, ispostavilo se da na njoj ima tvornicka greska pa sam ja zamjenio za ISTU u ducanu gdje sam ju kupio. E sad, nije problem u tvornickoj gresci na prvoj kartici vec u sljedecem: U oba slucaja, na obje identicne kartice, dogadjali su se problemi prilikom snimanja video materijala, neovisno radi li se o snimanju s analogne televizije, digitalne televizije ili composite ulaza. Iako u real-time gledanju televizije ili nekog drugog izvora (VCR, primjerice) nije bilo problema ni sa zvukom ni sa slikom, u snimljenom materijalu slika bi se povremeno trzala, a zvuk (sto je najiritantnije) bi prekidao na milisekundu, sto je vidljivo i u analizi audio zapisa u Adobe Auditionu. Naime, na tom mjestu nastupi tisina i onda zvuk nastavi dalje. U snimci nema nikakvih problema sa sinhronizacijom zvuka i slike, ali se ti artefakti u zvuku i slici pojavljuju neovisno s kojeg izvora snimam. Napominjem kako tih problema na izvoru slike i zvuka NEMA, ali u snimkama IMA U cemu je problem? Je li se tko s ovog foruma susretao s navedenim problemom? Je li problem u kartici, koderima zvuka i slike ili u nekom drugom hardveraju, primjerice hard disku? Snimke inace snimam u DVD (MPEG2, ekstenzija .mpeg) formatu, a VCR s karticom povezujem pomocu Bandridge-ovog kabla SCART-to-Chinch. Nemojte mi reci da nema rjesenja za ovaj problem jer kartica nije jeftino placena! ![]() Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|