Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2010., 15:14   #1
Beg4Mercy
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Deaktiviranje System Tray Ikone

ovako, pri spuštanju programa u system tray želim da se ikona od tog programa u system trayu deaktivira ali da taj program(process) i dalje nesmetano radi
naglašavam 3 stvari:

1)naglašavam da program o kojem ja pričam nema sam po sebi(u vlastitim postavkama) opciju da ga se ne prikazuje u system trayu

2)ne mislim na deaktivaciju u kojoj idem na properties od start menu-a pa da tamo u customize namjestim "always hide" jer se onda ta ikona pri pritisku na onu kvačiću "<" u trayu ponovno pokaže.

3)ne želim to napraviti ni pomoću promjena postavaka u registryu jer na tom kompjuteru na kojem želim napraviti ovu izmjenu nemam pristup registryu

tako da ako netko zna neki 4. način bio bih mu zahvalan
Beg4Mercy je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2010., 15:22   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Znači da nisi ovlašten mjenjati takve stvari (nemaš admin prava), oćeš kolegi / šefu uvalit nešto a da to oni nevide (npr. torent)
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2010., 15:53   #3
Beg4Mercy
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
ma nije uopće u tome đir...stvar je u tome da brat misli kako će upaljen torrent 100% uzrokovati pad sustava ili donijeti neki virus jer se ne razumije(komp ima antivirus,antispyware).njegov je komp pa mu je neki frend namjestio da samo on ima pristup registryu. ali kako i samo znate da upaljen torrent neće 99.9% ništa napraviti pri ovakvim uvjetima molim da mi pomognete ako znate. hvala
Beg4Mercy je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2010., 16:45   #4
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Postoji kod uTorrent-a opcija Boss-Key. Podesiš pod Preferences -> General -> Boss-Key kombinaciju koja je malo teža za slučajno pogoditi npr. Ctrl + Num -. Pod Preferences -> UI Settings imaš još par postavki što se tiče traya, ali uz gore navedenu opciju nemaš potrebe za tim. Do sada nisam koristio, ali znam da se spominjala i tražena je više puta od developera - ukratko radi.
tOta je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno