Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2010., 20:40   #1
vecernji
Registered User

Datum registracije: Feb 2010
Ne mogu naći video na televiziji

Pozdrav. Imam kao neki 6 head hi fi stereo, tj. video i dvd u jednom. Upalim video i stisnem play i vidim da kazeta lijepo radi, ali ne mogu nikako naći video na televiziji. Tj. ne znam na kojem je programu taj moj video. Nisam koristila jako dugo video dvd rekorder i mislim da je prije dosta godina bio na programu 0 ili tv/ ( najgornji gumb gore) i kad bih stisnula na video rekorderu play, da bi mogla gledati normalno film. Onda sam uzela paket trio plus i sad kad stisnem taj gornji gumb, on prikazuje taj paket. Video ne mogu apsolutno nigdje naći.

Ako taj video više nije na tom programu, kako podesiti da video bude na nekom programu? Na televiziji nemam nikakve gumbiće i to bi eventualno mogla samo na daljinskom, ali ne znam kako. Znači, ako je netko shvatio ne mogu gledati svoje kazete jer ne znam na kojem su programu. ( sve sam programe isprobala).
vecernji je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 21:45   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jednostavnije rješenje = platiš piće lokalnom dečku i on ti memorira VCR na neki slobodan kanal ako je već 0 zauzet.
Kompliciranije rješenje = ovo poviše napraviš sama. Nisi napisala oznaku telke pa ti se nemože napamet sugerirat postupak.
Alternativa je spajanje preko SCART - a ako ih imaš slobodnih na stražnjoj strani telke (tada pritiskaš AV a ne 0 ili neki drugi kanal).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2010., 21:48   #3
Ytres
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Ako pretpostavimo da je video spojen sa scart kalom sa televizorom,onda mora biti na AV ulazu.Tipka lista sve ulaze,treba ju stiskati dok ne nađe ulaz na koji je spojen video.Dobra je šansa da je jednostavno odpojen ili se pomaknuo "stari" scart od videa,prilikom spajanja trio plusa?
nadam se da sam pomogao,pozdrav
Ytres je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2010., 22:58   #4
vecernji
Registered User

Citiraj:
Autor Ytres Pregled postova
Ako pretpostavimo da je video spojen sa scart kalom sa televizorom,onda mora biti na AV ulazu.Tipka lista sve ulaze,treba ju stiskati dok ne nađe ulaz na koji je spojen video.Dobra je šansa da je jednostavno odpojen ili se pomaknuo "stari" scart od videa,prilikom spajanja trio plusa?
nadam se da sam pomogao,pozdrav
AV ulaz je audio video ulaz ili nešto drugo?

Stisnula sam ponovno taj Tv gore gumbić i ima AV1 i AV2. Na AV1 je trio plus, a na AV2 nema ništa. Piše av2 auto video i tu bi trebao biti taj video, ali ga nema?

Mislila sam da možda video dvd nije spojen sa televizijom, ali sam vidjela otraga da postoji kabel koji je spojen sa tvom, pa tu nije problem. Vjerojatno video sad nije instaliran na nikakav program, a ja ne znam kako da ga postavim onda na taj av2?

Imam televizor Sanyo. Star je sigurno 6 godina. Na prošlom tvu sam imala na njemu instalirane te gumbiće na kojima sam mogla nariktavat programe. Na ovom to nemam. I sad ne znam kako to instalirati s daljinskog kojeg jedino imam.

Zadnje izmijenjeno od: vecernji. 24.02.2010. u 23:15.
Staro 25.02.2010., 14:07   #5
chvarko
Beaker

chvarko's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor vecernji Pregled postova
AV ulaz je audio video ulaz ili nešto drugo?
To je to.

Citiraj:
Stisnula sam ponovno taj Tv gore gumbić i ima AV1 i AV2. Na AV1 je trio plus, a na AV2 nema ništa. Piše av2 auto video i tu bi trebao biti taj video, ali ga nema?
Ako na AV1 imaš program (trio plus!?), on mora biti reproduciran sa nekog vanjskog uređaja. AV2 je prazan i pogledaj jel to drugi scart ulaz (mora pisati uz njega) ili je to chinch ulaz (žuti-crveni-bijeli).

Citiraj:
Mislila sam da možda video dvd nije spojen sa televizijom, ali sam vidjela otraga da postoji kabel koji je spojen sa tvom, pa tu nije problem.
Kakvim kabelon je spojen video sa TV-om? (scart ili koaksijalni - ili oboje)
Jel ti antenski kabel (dolazni sa krova) spojen u video ili direkno (samo) u TV

Citiraj:
Vjerojatno video sad nije instaliran na nikakav program, a ja ne znam kako da ga postavim onda na taj av2?
Nemaš programa na videu (na njegovom tuneru) ako video nije spojen na antenu (koaksijalni kabel)

Citiraj:
Imam televizor Sanyo. Star je sigurno 6 godina. Na prošlom tvu sam imala na njemu instalirane te gumbiće na kojima sam mogla nariktavat programe. Na ovom to nemam. I sad ne znam kako to instalirati s daljinskog kojeg jedino imam.
Ako možeš poslikaj situaciju, ubaci na forum i onda će ti se puno lakše moći objasniti.

Zadnje izmijenjeno od: chvarko. 25.02.2010. u 15:25.
chvarko je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2010., 03:40   #6
vecernji
Registered User

Citiraj:
Autor chvarko Pregled postova
To je to.

Ako na AV1 imaš program (trio plus!?), on mora biti reproduciran sa nekog vanjskog uređaja. AV2 je prazan i pogledaj jel to drugi scart ulaz (mora pisati uz njega) ili je to chinch ulaz (žuti-crveni-bijeli).

Kakvim kabelon je spojen video sa TV-om? (scart ili koaksijalni - ili oboje)
Jel ti antenski kabel (dolazni sa krova) spojen u video ili direkno (samo) u TV

Nemaš programa na videu (na njegovom tuneru) ako video nije spojen na antenu (koaksijalni kabel)

Ako možeš poslikaj situaciju, ubaci na forum i onda će ti se puno lakše moći objasniti.
Ja te ništa ne razumijem. Kakav drugi scart i chinch ulaz, što je to? I gdje bi to trebalo pisati?

Na tvu nemam skoro ništa, a na daljinskom isto. Fakat mi nije jasan način kako to namjestiti i dalje.
Meni bi trebalo da mi netko kaže: Gurni taj kabel u to i to, pritisni taj gumbić i traži programe i onda pritisni to i to da program bude na tom i tom programu. Ovako mi ništa ne pomaže to s tim scart i chinch ulazima i što ja znam, neke nepoznate stvari po mojem mišljenju. Na starom tvu sam to lako namještala ponavljam, ali na novom nemam pojma.

Pogledala sam otraga na videu i vidjela da u koaksijalnom ulazu nema ništa, u s-video ulazu nema ništa, jedino je u ext1 bio kabel koji je spojen s tvom i ja sam ga pomaknula u ext2 da probam da li će se što promijeniti, ali ništa. Znači to je neki kabl zvan ext2. Drugo nema. Kad uključim av prikazuje se s-video i video i to je to. Znam da je prije bio video na tom programu pa se to moglo nekako namjestiti i to mi je znao namjestiti brat, ali budući sad ne mogu do njega, htjela bih nekako probat sama, ali očito teško kad ne znam ni ja, ni nitko drugi.

Zadnje izmijenjeno od: vecernji. 26.02.2010. u 04:47.
Staro 26.02.2010., 09:37   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ima barem dvi, tri kombinacije spajanja koje će funkcionirati tj. da gledaš sve željeno, međutim kako nisi na ti sa tim stvarima, gore ti je već sugerirano, dovedi nekog tko to zna. U lokaciji si navela Zg šta znači da imaš mali miljonček opcija u pronalasku onoga tko zna.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2010., 20:59   #8
chvarko
Beaker

chvarko's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor vecernji Pregled postova
Ja te ništa ne razumijem. Kakav drugi scart i chinch ulaz, što je to? I gdje bi to trebalo pisati?

Scart

Chinc
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno