|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() Eizo je nedavno poslao dojavu dilerima o nadolazecim modelima i malom promo DVD-u (jos ga cekam) kojim daju uvid u proizvodnju/testiranje pojedinih modela. Jako su lijepo ocistili site i nekolicina je sad dostupna i preko sajta. Eizo pedanterije i pakiranje : xAutomated Screw Insertion xColor Adjustment xPackaging Pogon "osnovnih" Flex modela. Kompletan popis trenutnih materijala. Eizo PDF naputak za odmorne okice. Modeli odlaze i dolaze ali perjanica 221 jednostavno ne pokazuje godine! Cak ni neku znacajniju reviziju nije dobio nakon prvo objave. Ali to ga ne sprjecava ni uz astro (6k) cijenu da ostane san snova i prvi izbor solarnog plachanja ![]() ![]() Hazro je odavno prestao hvalisanje sa konkurentskim namjerama a jedini po izradi Quato, ni uz sve cerifikate i dalje nije previse promijenio navike stalnih CG klijenata i vlasnika. Ako (nikad) ikad vidite CG221 na eBay-u, svakako nam dojavite u temu. Valjda jedini model koji ne treba oglasavanje jer ide od vlasnika do vlasnika ![]() . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni je zapeo za oko ovaj: http://www.eizo.com/global/products/...32w/index.html Zanimljiv mi je zbog SDI ulaza i podrske za 2K. Jel znas mozda gdje bi se (ako bi se uopce) mogao kod nas nabaviti?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
8-bit Gen.
|
Melmac ili sam izracunaj koliko povoljnije iz nekog razumnijeg izvora. Cak i na firmu, zasto bi castili neciju lijenost? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
8-bit Gen.
|
Zbog kasnog postanja, zaboravih jucer spomenuti dvije stvari : Osim stricheka Melnjaka i spomenutog Melcompa... Najblizi nam dostupni salon u kojem mozete pogledati vecinu CG ali i ostalih Eizo modela : Bečki Digitalstore Znaci high-end i svi Flex modeli dostupni za provjeru. Zaboravih spomenuti kako nitko u svijetu nema ovako elegantan nacin predocavanja matrice/modela bez ikakvih upitnika ili potrebe za ronjenjem moru PRAD-a, TFT-a... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Ima li taj kapetan iz Furlanije i neki adekvatni salon ili samo sposoban diler? Jer Triesteri ducani (gledam i drugu adresu) vecinom nemaju neku veliku kupovnu moc da bi to drzali po ducanu. Barem ducani koje nisam obisao valjda 5 godina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
U Trstu nisam vidio nijednog, a u centrali u Udinama moguce da ima kojeg. Slijedeci put kad se zateknem tamo, pitat cu sve informacije glede navedenih monitorcica. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() ![]() Cuveni Imagescience koji zivi podjednako od prodaje Nec Spectri kao i CG Eizota. Na jako lijep nacin (kao i mnogi) hvali Nec-a, ali daje na znanje tko je najvisa moguca stepenica = Eizo ![]() NEC manufacture some of the best monitors for imaging work available today, and these monitors offer quality and features that other brands simply can't compare with despite their similar pricing The Very Best If money is no object, the Eizo Coloredge CG221 monitor... ColorEdge Models offer the most advanced features, best qualtiy, and most comprehensive warranty and support. These monitors can also do very sophisticated things no other LCD monitors can do, such as calibrating to specific contrast ratios to match papers. ColorEdge monitors are quite simply the best monitors available in the world today when you consider the total package of features, support and (critically) ease of use. Tri jako zanimljiva teksta za svakog vlasnika LCD-a : 1) IPS versus PVA panels 2) Eizo Monitor Buying Guide 3) Buying Guide to NEC Monitors + Eizo DUE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ulog u Eizo monitor = životno osiguranje koje pokriva čulo vida? Zanimljivo je da postoji proizvođač s kojim ne možeš nikako promašiti imho, mislim da sam naletio i na modele sa TN matricom, ali to se vidi lako po cijenovnom rangu. Jedino ako kupiš CG seriju za tabačenje po WWW. Tauzend ojra za CG222W uz neku prenaponsku zaštitu samo za njega - PCE oaza? Za većinu bi CG serija bila debeli overkill, moj C2D najviše vremena provede žvačući FF i ACad tako da mi opravdanje fali za računicu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
EIZO je definitivno top of the line monitor, reko bi klasu iznad Dell/HP ekipe, ali po cijeni tri klase iznad. Kad vidim kolko kosta top model od 30" i sjetim se da za iste pare mogu imat skoro pa 3 DELLa 30"... ![]() ![]() ![]() Vjerujem da je kvaliteta do jaja, sto govori i garancija od 5 godina... ali brate cijena je za odlepit ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bigbadmothafucker
Datum registracije: Jun 2007
|
Zaželjeli ste poslušajte... http://cgi.ebay.com/EIZO-CG221-BK-22...item3efc95ccbe Nitko nije reko da ga se ne moze naci..samo je pitanje tko ce ga platiti...
"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
8-bit Gen.
|
Hvala da si budno pratio. Ovo je prvi kojeg sam do sad vidio, samo... moj komentar je bio na prodaju postojecih vlasnika a ne dilera i ducana. Link koji si dao je diler koji prodaje IT stvari. Vjerovatno mu je netko odustao od kupovine pa se osigurao i jednim oglasom na eBay-u. Ali aukcija ga bas i ne zanima ![]() Eizo svaki monitor salje iz svoje tvornice direktno iz Japana. Tako da ne prihvaca nikakvo odustajanje ili vracanje narucene robe. Sto ce reci da je ovo neka kompenzacija sa novim modelom izmedju dilera. Inace 221 se radi u seriji od 20 komada i ceka se 3 tjedna na isporuku. Kad se svi prodaju onda se slaze nova serija i kompletiraju nove narudjbe. Ali poneki veci igraci si ipak priuste pokoji dodatni model na skladistu za brzu isporuku. Mali medju njima bi tesko spavali uz takvu robu na skladistu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
koji je razlog što ovaj monitor košta preko 5k $ ? ok,kužim,riječ je o najprestižnijem brandu u svijetu monitora,korištene su superkvalitetne komponente,reprodukcija boja je bolesna,ali opet,zašto košta ovako puno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Eizo danas cak i sam nastupa sa novom generacijom Flex modela (- hard kalibracija) za koje kaze da ce mnogim entuzijastima biti dovoljna zamjena za CG seriju. Citas testove i vidis kako razni novi Dell-ovi/HP-jci i nakon kalibracije nikad nisu na potpuno zadovljstvo pro korisnika. Novi Flexeri su po tom pitanju vrlo bliski CG seriji i takvih problema s njima nece biti. No, to istina ima i svoju cijenu. Dobro, ovo jesu mahom promo video materijali, ali i dalje daju jasnu poruku na pitanje zasto : Got EIZO? Milk Does. , Photo Plus Expo 2008 , Nanao ColorEdge Primjetio sam da se po sigovima dosta High-End gamerskih konfi (na stranim forumima) sve vise znaju naci Flex monitori. Zapravo to ce jos bolje znati od mene oni koji redovito prate spomenute forume ili znaju vise manje glavne serife medju $ gamer korisnicima. Sto i nije cudno kad se pocne slagati od svega najbolje. Sumnjam da ce reci nesto protiv modela osim prigovoriti nesto visoj cijeni. Danas kad se sve stanca sa "iste trake", lijepo je znati da postoji netko (u bilo kojoj bransi) tko iz jedne tvornice shiba sve monitore i zivi samo od jednog jedinogo posla : u sluzbi oblikovanja najboljih monitora. To i dalje ne znaci da vecina nece biti super zadovoljna sa svojim monitora, ali veseli znati da postoji i Eizo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
8-bit Gen.
|
Nema na cemu Sti ![]() Nekome sam malocas na PM nesto postao za Eizo i mada necemo ici u perverzije ili off preporuke koje su tesko odrzive uz nikad povoljniju PVA/IPS domachu ponudu. Samo opet, kad se vec sprdamo za TN Eizotima, moram priznati da nisam bas vidio previse ovakvih testnih rezimea, gdje TN maltene dobiva preporuku za photo entuzijaste ili Ristu hobistu ![]() ![]() Eizo EV2411WH-GY Na stranu i testovi na nevidjeno i TN kao preporuka za ovu namjenu... ali uzeti u ozbir da je ovo ne samo uredski monitor vec i ECO naznake bez ikakvih posebih aspiracija... ali ipak, nije bas da je popljuvan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
8-bit Gen.
|
8 Eizo CG245W comes with an industry-first built-in calibration sensor so you can schedule the monitor to self-calibrate at your convenience. ________________________________________ Prvi video prikaz > _____________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
8-bit Gen.
|
Mogu neskromno se pohvaliti, da sam pogurao Eizote iz Nippon centrale da konacno probude youtube kanal u kojeg ce nastancati sa svim mogucim video testovima. Docekala me lijepa poruka da su to upravo i ucinili prije 3 tjedna : My name is Mark Gorsuch and I work in the Marketing Communications Dept. at the Eizo Nanao headquarters in Japan. Earlier this year we received the following email from you suggesting that we use YouTube to promote our products. I am happy to inform you that as of today we now have a YouTube page. We would be delighted if you took a look at our pages and even became one of our first subscribers/followers. Best regards, Mark Gorsuch Eizo Jubitubi Eto odlicnog bookmarka ![]() ColorEdge CG245W on Macwelt TV ____________________ ____________________ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo ja uživam sa tri komada starih L985EX. Kupio sva tri polovna za 225€ u njemačkoj u jednoj firmi za reciklažu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Taj Eizot je bio CAD/DTP miljenik i posebno preko bare dobro prodavan. Jos na dva moze, ali tri komada imas na stolu? I svi lampasi i dalje sviraju kako treba? Pa kako imas srca tako nesto spomenuti, a da ne pokazes tu konzervativnu IPS krasotu na nekoj slici? Bas me zanima i volio bih da bacis neku fotku. Taj model je na rubu druge generacije (02) pa je nekima dobar za pokretne slike, a drugi su jos ponesto prigovarali na brzinu panela. Ali za takve uvijek ima mjesta na stolu! Jedino pod pretpostavkom da nisu zlorabljeni satnicom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo jedan sam nabrzinu slikao. imam ih na tri mjesta u servisu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
8-bit Gen.
|
. Nakon CG245W, drugi Eizo ikad, koji je postao KalibratorSpolac : 27" ColorEdge CG275W-BK ![]() Ocigledno putokaz kako ce za koju godinu izgledati vecina CG modela. Vjerojatno zbog cijene nece forsirati sve modele, ali zbilja unikatna "kljuc u bravu" solucija na trzistu, koju ce sigurno, prije ili kasnije, konkurencija pokusati kopirati na korist mnogih buducih modela. Evo zasto je vazno za inovaciju imati ovakve beskompromisne uzore. ![]() Istom izbacena Eizo brosura : 1) EIZO’s guide to a deeper understanding of digital photography (04/2011) PDF (1.68 MB) 2) iNteraktivna verzija online ![]() Flex modeli pohvala za photo : ![]() 1) FlexScan SX2462W ![]() Flex 27 : ![]() ![]() FlexScan SX2762W . |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
8-bit Gen.
|
... Prosle godine komentirah Eizotovo tihu zelju afirmirmacije medju bolje stojecim igracima. Prije nekoliko dana, iz Benelux centrale stigla je dojava za upravo zapocetu prodaju vec prije nekog vremena najavljenog Forisa. Mada je Foris novi segment MM-a, kojim zeli privuci kupce koji do sada nisu dovoljno znali za Eizota. Druga generacija Forisa koja cilja na igrace sto mozete pogledati u video prilozima. Zbog temeljitosti modela, automatski prolazi i u kategorijama u kojima Eizo najvise sjaji : PDF specifikacije ![]() Ako bolje pogledate, cijena takodjer nije uzasna za 5 godina garancije i apstinenciju od bilo kakve potrebe za reklamacijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Belgiju neću ni spominjat ... Ipak, na papiru monitor djeluje vrlo obećavajuće, a EIZO je poznat po tome da ne napuhava specifikacije. Doduše, sa 60 Hz osvježenjem svakako neće ponijeti titulu najboljeg gejmerskog monitora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Da, gejmer™ ga nije volio ![]() Ali imaju gejmeri izbora kolko oces, nama koji cijenimo lepu sliku ostaju IPS monitori i EIZO kao sveti gral ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|