|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
Obrada slike
Dakle zanima me kako da napravim na slici sljedeće: želim sliku stavim u c/b ali želim ostaviti neke detalje u boji. Znam kako napravit c/b sliku ali ne znam kako da pojedine elemente na slici ostavim u boji. Zna netko? Imam photoshop 7.0, photoscape, gimp 2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne treba ti sva sila programa, jer bilo koji editor slika je dobar. Otvori sliku koju hoćeš, pomoću Magic Wanda ili bilo čim sličnim, odrediš/označiš dijelove koje hoćeš zadržati u boji i iskopiraš ih u novi layer. Nakon toga se prebaciš na orginalnu sliku, pa deselect korištenih alata i pod efektima/filtrima ili čemu već se nalazi, prebaciš orginalnu sliku u crno-bijelu tehniku. Jedino kaj ti preostaje je da spojiš layer (koji sadrži prethodno odabrane dijelove u boji) i crno-bijelu sliku, pa na kraju dobiš nekaj slično ovome. U slučaju da je ovo kaj sam ja napisal, prekomplicirano ili jednostavno nije razumljivo imaš (u moru sličnih diljem neta) i ovaj vodič za Paint.NET, pa moreš i pomoću njega složiti ono kaj trebaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
ako imas problema u oznacavanju slike u photoshopu mozes to odraditi na nacin da koristis alate - Brush i Erase, no moras se prebaciti u "quick mask mode" shortcut "Q". Nisam siguran dali je u Photoshop 7.0 to podrzano jer sam tek radio od CS2 paketa. Pomocu Brusha u quick mask mode-u dobivas crveni okvir , kada ponovo stisnes Q on te vraca u obican mod (i vidis sta si tocno napravio) i tako dobijes opcrtano, oko te zene u mom slucaju ZEC, ako ti pocne bijezat izvan zene, koristi opciju erase da pobrises "crveno". kad si oznacio zenu jednostavno lupis CTRL+C pretvoris sadasnji layer u C/B a novi layer napravis i zensku kopiras tamo. evo par slika: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nemoj koristiti opciju image > mode > grayscale (jer zahtjeva da spojis layere) napravi sljedece: image > adjustments > black & white ako imas bijelu podlogu onda je super jednostavno s wand ("W" ili "Shift W") toolom oznacis bijelo dupliciras layer obrises bijelu pozadinu i gotov si, ovo kak sam ti ja opisao je ako imas jos neke gluposti na slici pa nemozes ljepo opcrtat wand-om
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
U čemu je problem, kaj slike su prevulgarne ili tome slično? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ni malo vulgarno. Ništa šta se nemože vidjet i na plaži (ne nudističkoj). A na plaže i mala djeca idu... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|