|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Pomoć Joomla :(
Pozdrav ljudi imam 2 pitanja s kojim se mučim ![]() Imam stranicu u joomli, i sad na naslovnoj stranici mi je taj blog, http://i50.tinypic.com/2e55qn7.png Ovaj datum koji sam stavio u odabiru parametra, želim da mi bude manjeg fonta,znači manja slova,jer je u razini naslova, a ovaj naslov (naslov texta) želim da mi počinje odma poviše datuma ,znači skroz sa lijeve strane, kako da to napravim? i drugo pitanje, imam instaliran jcomments, otišao sam u /public_html/components/com_jcomments/languages/ i preveo neke riječi sa eng na hrv u en-GB.com_jcomments.ini a i dalje mi piše na eng?? Lijep pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Ljudi hvala vam na pomoći ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ti misliš da je ovo služba za korisnike, pa ako ti neko ne odgovori u roku par minut/sati, odma ide furenje. Možda da i dopis pošalješ u kojem budeš ukazal na nesposobnost i tromost forumaša u rješavanju problema. Umjesto da ideš na službene Joomla stranice, na kojima bi ziher u roku odma našel pomoć, ti se registriraš na ovaj forum i onda se sarkastično s nosom do poda zahvaljuješ. I kaj bi sad ljudi trebali, brže bolje upogoniti Google i Wikipediju da ti pomognu, a dosad si već 10 put mogel riješiti to kaj te muči. Došel si na krvi forum za to kaj trebaš. Mada se sve bojim kolko ti je ovo stvarno hitno i bitno, ako rađe postaš zajedljive komentare i čekaš, nego da se trgneš iz te lijenosti i sam kreneš u traženje rješenja. Evo ti jedno malo činjenično stanje, 90% ljudi na ovom forumu (ko i na većini ostalih foruma) ne zna qrca o ičemu, a bez Googla, Wikipedije, Fejsbuka i smarpthone pizdarija dan im ne prolazi baš najbolje. Tak da se ne čudi kaj ti niko nije odgovoril. Jedni nemaju blage kaj ti hoćeš, a oni koji znaju točno kaj te muči, (s punim pravom) ti namjerno ne odgovaraju, jer si lijen. Ja stvarno ne kužim kak čovek kad ima problem s autom ide ovlaštenom serviseru, čovek kojeg boli zub ide zubaru, ali hej - kad neko ima problem s Joomlom, blogom, Fejsbukom, Twitterom ili vodovodom - taj automatski ide na PC Ekspert forum, je tam je sve puno raznih eksperti. Tragikomedija i ništ više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Inace ne koristim Joomlu, al' se formatiranje teksta najcesce radi sa CSS-om ;-). In other news, what McG said ^.
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
O čemu ti? javila su mi se dva forumaša na pvt i riješili mi problem... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo da malo ukradem temu...da li bi bilo moguće preko joomle napraviti "običnu" web stranicu koja bi služila za prezentiranje/iznajmljivanje apartmana...naravno kako dobih na nagradnoj igri ovdje onda je očito da bis e to trebalo raditi u joomli ![]() ovako malo što sam gledao sve mi se više čini da joomla bi služila samo za nekakav blog site...inače u ideji sam imao ovako nešto slično (nemojte misliti da je reklama namjerna...čisto je to kao primjer) ugl nešto što bi imalo osim naslovne 6-7 pod-stranica na koje bi se moglo doći preko glavne nekoć davno u srednjoj sam bio radio web stranice u frontpageu i koliko se sjećam bilo je daleko lakše nego preko joomlinog demo-a ili mi joomla uopće ne treba za to što bi ja htio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje. Ovako, radim neku stranicu i odlučio sam ju staviti na CMS. Znači napravio sam novi template, sredio sam izgled css-om... Npr. ja sad s ovim što sam napravio sadržaj mogu mjenjat na index-u odnosno frontpage-u. E sad mene zanima kako napravit navigaciju, tj. ostale linkove (npr. o nama, članovi, FAQ i sl.) i da mogu u njima mjenjat sadržaj. Jel trebam skidat neki novi dodatak ili sve mogu sad defaultnim dodacima? Nadam se da ste razumijeli pitanje. Unaprijed hvala na pomoći.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
U admin panelu imas Menu Manager imas opcije za izradu menija. Prvo napravis kao kategoriju/naziv menija, a onda u njemu stavljas sto ce sve biti i na koji dio stranice ce pojedina stavka linkat. Zatim u module manageru mozes odrediti polozaj gdje da bude menu. Sve to mozes napraviti s default postvkama Joomle, ali mozes i skinuti posebne dodatke za bolji izgled i funkcionalnost samog menija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bazinga
|
Evo novih problema. ![]() Stranica koju radim trebala bi imat razdjeljen sadržaj u dva reda (na naslovnici). E sad ako koristim <jdoc:include type="component" /> dvaput na stranici, sadržaj mi se duplicira, što je naravno nepoželjno (kasnije sam pročitao da se to može koristit samo jednom). Zatim sam pokušao s ovim modulom, ali naravno ne uspijevam. Napravio sam sve kako piše, ali odbija surađivat. Jel zna netko možda neki drugi način ili modul da izvedem ovo što želim? Bio bih vrlo zahvalan. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Menu manager - odabereš pod kojom stavkom u meniju ti se to prikazuje (vjerojatno home), desno imaš Paramaters (Basic) Columns - 2 edit: Hmm, čini mi se da sam ja to malo krivo shvatio
![]() |
#12 |
Bazinga
|
Znači ono što ja želim bi trebalo izgledat slično kao na ovoj slici. Razlika je u tome što bi se kod mene sadržaj dijelio na dva reda, a ovdje se dijeli u dvije kolone. Nadam se da je sad malo jasnije. ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bazinga
|
E upravo to. Sad baš tražim neko konktretno rješenje. Ako ništa ne uspijem, morat ću nekako improvizirat.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|