Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.02.2010., 19:15   #1
cindreta
Premium

Datum registracije: Jul 2006
Random freeze, crash i ostalo

imam novu konfiguraciju nije stara ni mjesec dana:

intel core i5 @2.67 GHZ
gigabyte p55m-ud2 matična (F7 verzija biosa)
4 gige rama
ati radeon hd 5770 na 1 gb gddr5
windows 7

i manje više od prvog dana stalno imam problema, naime obično startam windowse i recio upaim firefox i nakon nekoliko minuta firefox crasha i ne dugo poslje toga sve zamrzne, ili ekran onak poprimi jednu boju i ne može se ništa. i tek nakon drugog trećeg restarta onda sve normalno radi bez greške. inače često se zna desiti valjda da grafička odapne pa se promjeni tema iz aero i onaj standardni itd...da li itko zna otpilike u čemu bi mogao biti problem jer ću više poludjeti.
cindreta je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2010., 20:15   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Kakvih errora ima u Event viewer pod system?
Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer -> s ljeve strane "windows logs" -> System..
PS.Koji je HDD i PSU u pitanju?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2010., 21:18   #3
cindreta
Premium

hard disk je od 500 GB western digital, ne znam što znači ovo PSU? pretpostavljam da napajanje?? to nisam siguran, ali radi se o ovoj konfiguraciji:
pa ako će ti pomoći, a evo screenshoot event loga koji si tražio:
ako bude još trebalo informacija izvući samo reci drage volje, samo da vidim što je više. inače kada jednom znači prestane s tim frezzovima i crashanjem radi kao sat, igram igre na max detaljima bez beda, photoshop itd...
hvala puno
Staro 09.02.2010., 00:24   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Koliko vidim PSU (bi trebao biti nekakav no name, po ovome) jer dolazi sa kejsom.
A sto se tice logova scroolaj dole pa vidi imas li kakvih errora (crvenih iksica)..
Staro 09.02.2010., 04:03   #5
-Stinger-
Premium
Moj komp

-Stinger-'s Avatar

Datum registracije: Jun 2008
pa ček.. zakaj se uopće opterečuješ kad ti je komp pod garancijom.. ajde da si sam slagao pa da ustanoviš gdje je kvaka, fino dođeš tam, dobar dan, dobar dan.. imam problem s kompom, opišeš im problem i doviđenja...
em što kučište nemreš otvrarat radi garancije pa isto tako nemožeš isprobavat tipa napajanje i ostalo...
jer do softwarea nije 100%, dakle nekaj od hardwarea...
to ti je najbrži i najefikasniji način
možemo ti objasnit brda i planine za svaku komponentu kako ćeš istestirat.. međutim koliko vidim pošto se događa o random rušenjima, sve mi se čini da je do napajanja problem...

I reject your reality and substitute my own!

-Stinger- je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2010., 08:02   #6
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Smeće od napajanja,poznavajući Konikom uvaliti će ti MS kojeg imaju,radije ih upucaj na licu mjesta,ili Spire Jewel,za to ih samo možeš i ošamariti. Jedino što tamo vrijedi je CM SilentPro serija koja košta ko sveti petar kajgana. Tako da računaj da ćeš za bilo što morati masno nadoplatiti ili prihvatiti činjenicu da je napajanje savršeno vjerojatno ispravno,ali potpuno neadekvatno za tu konfiguraciju.

Reklamiraj i vidi šta će ti reći,ali pamti moje riječi gore,šta će ti se desiti,to su žešći tutleki tamo na inform.odjelu. Ne bi oni majci plaće vidjeli da sam im ja šef.

Najbolja stvar po svoje živce šta možeš napraviti je otići u Protis i za 360kn kupiti Corsair CX400 ili u Links kupiti Silverpower 650W za 530kn.

Konikom je dno šta se tiče napajanja,kažem,sebi sam tamo uzeo svoj Realpower pro M, bio je jedan jedini sa najlonima zapakirani po dosta dobroj cijeni,znao se zalomiti i Corsair HX1000 čini mi se,oko 1000kn da je koštao čak,isto jedan jedini koliko se sjećam. To je na-horuk trgovina, uletiš,posere te,i kupiš recimo HIS 5750 koju su imali ili 5770 vaporX, a nema ih nigdje drugdje u gradu po toj cijeni,i slično.

Napajanje ti je u qrcu teškom.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2010., 09:28   #7
cindreta
Premium

da toga sam se i bojao - novo napajanje. trebao sam odmah budalama u konikomu reći da ga stave ali nisam jer su mi prvi put dostavili komp koji se nije dao ni upalit pa su dolazili ponovno a meni je mašina trebala hitno.

uglavnom ok uzet ću onda novo napajanje, molio bih Vas nekakve adekvatne prijedloge za tu konfiguraciju (link na konfu je par postova iznad)? hvala
Staro 09.02.2010., 10:09   #8
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Fortron 400W PNF
Corsair CX 400
Corsair VX450W
Corsair VX550W

Sad koliko para imaš toliko plati,prvi 260kn,zadnji duplo skuplji..oko 589kn..
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno