Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.02.2010., 07:29   #1
Panjabi
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Od kojeg proizvođaca kupiti laptop?

Pozdrav ljudi!

Kupujem laptop pa me zanima od kojeg proizvođaca kupiti laptop? Puno toga se nudi u trgovinama pa me zanima koji su dobari i od kojih treba bježati?

Zahvaljujem se na odgovorima.
Panjabi je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 08:42   #2
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Mislim da ti je skoro sasvim svejedno. Generalno mogao bi i izbjegavat eMachines a ostalo ti se manje vise svodi na to jesi li sretne ruke ili ne, kod svakog proizvodjaca mozes potrefit na losiji komad proizvoda. Opet generalno govoreci, ukoliko uzmes laptop poslovne serije (cesto 3 god garancije u stratu) trebao bi bit sigurniji u neku kvalitetu izrade.

Nekad se govorilo da su Toshiba, IBM (Lenovo), Dell, HP i statijaznam bili nesta kvalitetniji od ostalih ali moje je misljenje da svi oni imaju masovnu proizvodnju dosta jeftinih laptopa i da je slicna vjerojatnost da naletis na losiji primjerak.

Najbolje bi bilo da trazis review od onih modela koji te zanimaju, takodjer da ih i uzivo isprobas ako si u mogucnosti (pogledas malo kvalitetu plastike, tipkovnice, koliko je ekran pricvrscen za ostatak kucista...).

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.02.2010., 10:34   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Da, ali probaj servisirati npr. Sony, Acer ili slično tu kod nas...to isto ne treba zanemariti.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 10:36   #4
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Onog koji nudi najdulje jamstvo(3g.) ili najjeftinije produljenje jamstva. Šanse da se pokvari u podjednake za svaki. Zanemari eventualne preporuke da izbjegavaš neke brandove jer se "kvare".
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 13:18   #5
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
uzmi hp.eto.tražio si savjet.dobio si savjet.imadoh nx9105, nx6325,nw8240, 6730s, 6715b, i sad 8710p.dakle uzmi hp ako već biraš na temelju branda.

btw imam i hp r717 fotoaparat, i ipaq-e 214, 614, 914...a i čovjek iznad mene ima hp avatar tako da definitivno uzmi hp

ako imaš para definitivno pavilion seriju i to dv7

a što se tiče kvarenja dotičnih laptopa gore navedenih osim nx6325 koji je bio 5-6 puta na servisu svi ostali nisu vidjeli servis u životu...
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 17:57   #6
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Da, ali probaj servisirati npr. Sony, Acer ili slično tu kod nas...to isto ne treba zanemariti.

cuj zavisi di kupis sony jer recimo kod jedne firme se sony servis rijesava u max 3 tjedna.

imho da sam laik isao bi ovim redom toshiba, hp, dell .

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 18:14   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Laptopi su, kao i ostala IT roba, postali konzumerski uređaji koje možeš kupiti i u lokalnom marketu. Mislim da je svejedno koji kupiš. Ja bi sebi uzeo onoga koji nudi najdužu garanciju jer šanse da se pokvare su svima iste ili vrlo bliske.
Staro 06.02.2010., 18:41   #8
Mad_Duke
Guest

1. Pogledaj jamstvene uvjete i iskustva ljudi. Što sa modelom, što sa ostvarivanja garancije.

2. Pogledaj koliko novaca imaš, te za što ti treba

3. Prema broju 2. kupi najbolje za te novce. Ne gledaj proizvođače, nego svaki model posebno. Generalno loši proizvođači znaju tu i tamo izbaciti odličan model koji se ne kvari tako često, ne pregrijava... Isto tako generalno dobri proizvođači znaju tu i tamo izbaciti neko njesra!
  Reply With Quote
Staro 06.02.2010., 23:06   #9
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
dell
Xenon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja