Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2010., 18:13   #1
Malacrass
RAKIJA

Malacrass's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Poboljšavanje zvuka izvađen iz video formata ?

Iz jednog koncerta koji je pomalo loše kvalitete m slike m ton izdvoio sam samo ton jel mi je samo on trebo. Koristio sam neki WavePad i Free Audio Editor.

Taj sam ton sačuvo u nekoliko formata. Od raznim mp3 kompresija pa do samog standardnog nekompresiranog audio tona koji sam ujedino i koristio da obradim.

Onaj glavni problem koji ne znam maknuti je da zvuk, kao i na videu, tako i na samom tonu pucketa kao stara gramafonska ploča. Nije bog zna šta jako ali mi smeta. Dal itko ima znanje kako da makne to a da ne gubim kvalitetu onoga što valja ?

Jel ima neki filter ili šta da radim ?
Staro 05.02.2010., 17:17   #2
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Malacrass Pregled postova
Iz jednog koncerta koji je pomalo loše kvalitete m slike m ton izdvoio sam samo ton jel mi je samo on trebo. Koristio sam neki WavePad i Free Audio Editor.

Taj sam ton sačuvo u nekoliko formata. Od raznim mp3 kompresija pa do samog standardnog nekompresiranog audio tona koji sam ujedino i koristio da obradim.

Onaj glavni problem koji ne znam maknuti je da zvuk, kao i na videu, tako i na samom tonu pucketa kao stara gramafonska ploča. Nije bog zna šta jako ali mi smeta. Dal itko ima znanje kako da makne to a da ne gubim kvalitetu onoga što valja ?

Jel ima neki filter ili šta da radim ?
Noise reduction kolega. Cool Edit Pro 2 koristim za to. Na početku ili kraju pjesme, dok se samo to pucketanje čuje, a trebala bi biti tišina, uzmeš sample toga i onda taj PRESET (SAMPLE) iskoristiš na cijelu stvar.

Nadam se da si skužio.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno