|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Savjet: SSD ili proc i ram
Radi se o laptopu Asus UL50Ag sa GS45 chipsetom http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=zrT2N5KPBvrwD9Uv ugl ima Intel® Core™2 Duo Processor SU9400 : 1.4 GHz 4GB rama na 800MHz ulozio bi neke novce malo da zivne... primjer 1: Intel-Core2-DUO-SL9600 http://cgi.ebay.com/Intel-Core2-DUO-...item1c0f38f059 http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=33421 chipset ga podrzava ali ne znam dal bi to radilo 100% u tom laptopu... uz to ide i dva puta memorija od 4GB na 1066MHz primjer 2: KINGSTON Solid State Drive 2.5" Serial ATA II-300 128 GB http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=89651222 ugl...pitanje ovako..jel bi radio prvi primjer i koliko je to bolje i brze naspram SSD diska...igrice se slabo igraju bitne su systemske performance HVALA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
ja bi izabrao drugu opciju ![]() a vjeruj mi zahvaljivati ćeš mi kad ga ugradiš ![]() baj d vej očekuj na onih cca 150$ još carine i pdv-a toliko ta ti bude isplativije kupiti novi laptop Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 26.01.2010. u 11:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Slažem se, ja svog pentiuma M držim na 800mhz u stalnom radu internet/word. Jedino kad treba pokrenut neku igru ili photoshop onda mu dignem multy. CPU ti je sasvim zadovoljavajući SSD preporuka i s moje strane |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Još jedan glas za SSD! U Dell Latitude D600 s Pentiumom Mobile 1.6 sam stavio SSD i totalno drugi laptop, isto tako i D620 sa Core Duo T2300E, a tako i sad sa T60 i Core Duo T2300. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
da li baš isplati davati 128gb puno više nego Kingston 40Gb za cca 700kn? zar nije valjda u laptopu ograničen kontroler pa neće se dolaziti toliko do izražaja sa SSD? ustvari mali pomak od klasičnog mehaničkih diskova? koliko se primjeti rad sa ssd-om u laptopu? ( mada nisam isprobao takvo u uživo ) koje su prednosti?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Premium
|
Ako nekome treba više prostora, morat će kupit veči disk SSD ili nosat eksterni pa spajat svaki put preko USB-a. Citiraj:
Za mene je pomak bio dovoljno velik da više uopće ne razmišljam o HDD-ima. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
tako sam si i mislio...jer gledajuci malo testove SSD puno brze cita od bilo kojeg HDD-a... pogotovo inetlovi SSD diskovi..ali brate skupi su ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Imas intelove u Kingstone. Meni je svidio model 40gb radi cijene i preformanse. 128gb su vraski skupi i jedino cu cekati pad cijene modela. Nesto sam cuo da Intel mjenja proizvodnju ssd i time ce pojeftiniti. Jos se tuku oko SATA 3 standarda. Samo treba pricekati jer i Plextor ukljucuje na trziste.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
ja sam sebi i bratu kupio ove kingstonove SSD-ove koji su ugrubo duplo sporiji od high-end ssd-ova...ali je svejedno to daleko bolje od HDD-a...meni se isplatilo jer sam uzeo u hgspota na akciji za 1600 2 od 128gb i preprezadovoljan sam s njima a bome i cijenom koju sam dao za njih sve u svemu jednom ssd, uvijek ssd...to ti je ko da biraš između autobusa i ferrarija...da li ti treba brzina ili ti treba puno mjesta...uz eksterni od 1tb naravno meni nepada napamet koristiti hdd u laptopu nego je naravno ssd u njemu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Sad sam tek vidio ovaj link za Kingston-ov SSD u prvom postu, neznam kako sam to propustio. Što se tiče tog SSD-a, taj ima JMicron-ov kontroler, a oni baš i ne rade najbolje, doduše ovaj je kao nekakav dorađen i kažu da nema zastajkivanja, ali ne mogu reći koliko ćete biti zadovoljni takvim SSD-om. Evo moje mišljenje kakva je trenutna situacija što se tiče brzine SSD-a: 1. Intel; 2. Indilinx; 3. Samsung i pouzdanosti: 1. Samsung; 2. Intel; 3. Indilinx Evo link s popisom koji SSD kristi koji kontroler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
kao što rekoh ja imam TAJ kingstonov SSD s tim poboljšanim kontrolerom i meni je bez daljnjega ugodan poprilično za rad... 1)nema mehaničkih djelova 2)windowsi se dižu za 16 sekundi 3)aplikacije se brže pokreću a sad naravno da se nemore mjerit s intelovim...doduše i u cijeni se također nemože mjeriti...ali za ovo što treba čovjeku će mu biti i više nego dobar |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Nisam vidio post, jer sam tipkao dok je poslan. Eto, ako Red Dwarf-u radi dobro, onda mislim da ne treba puno mislit ako lova nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
evo meni je u laptopu i sedmicu otkad restartam dokle se nedigne (+nod32) treba drito 19 sekundi...proc je 2.2ghz i 4mb l2, ram je 2gb 667mhz a lap je 8710p...s preinstaliranim hardom mu je trebalo cirka minutu... kažem još jednom : ssd nije pila ko intelovi ali bome se osjeti itekako...a i u pristojnom je buđetu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|