|
![]() |
#1 |
Izumitelj
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() . Evo upravo sam si instalirao windowse(xp) i sad bi trebao staviti sve te codece, programe za obradu audia i gledanje videa. Posto ih ima hrpu i zna se desiti da jedni smetaju drugima... ![]() Molio bih vas ako mi mozete pomoci sa izborom codeca. Koje bih trebao obavezno staviti a koje je bolje izbjeci ? :confused: moze neka lista, nesto... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Za gledanje divxa i sl. ti treba: ffdshow ac3filter (stavi 0.70b) DivX audio codec (stari audio codec koji dolazi sa 3.11 - mozes ga skinuti zasebno odavde, 8. link naziva DivX Audio Compressor) Ogg Vorbis DirectShow filter (ima par ljudi koji ga koriste pa ono) QuickTime Alternative (da ne moras instalirati njihovo smeche) Real Player Alternative (isto kao i za quick time) IndeoVideo - ne koristi se previse al eto Za gledanje mpeg1/2: PowerDVD ili WinDVD i onda nakon sto oni instaliraju svoje codece koristis Media Player Classic ![]() Izbjegavaj razne codec packove ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Citiraj:
http://home.hccnet.nl/h.edskes/mirror.htm
![]() |
![]() |
#4 | |
Izumitelj
|
Citiraj:
Drugim rijecima:"Pusti Costu i slusaj mene." "Stavi K-lite mega codec pack i amen" :confused: Pa za sad ste 1:1 ...vidjet cemo. ![]() Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Napravim svoj codec pack za par minuta ali necu, pa si ti misli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Izumitelj
|
Citiraj:
Bolje rade, brzi su, zamijenjuju sve moguce ...ali isto necu pa si vi mislite. ![]() Strasan sam inace, najveci maher i sve znam, nema mi ravnog. ...ali danas ne znam sta mi je. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ja ne pricam o izradi codeca nego codec packova. To ti je instalacija (jedan program) koji instalira vise codeca, recimo sve one koje sam nabrojao i onda jos stavi i razne programe i tak sve sto jee autor zamislio. Problem nastaje kad autor ne predvidi sve moguce situacije pa zezne instalaciju ili uninstalaciju. Moze krivo logirati instalaciju pa kod izrade packa ne podesi sve potrebno. Kod uninstalacije mozda i makne neki codec/program koji je user kasnija updateao. A upitna je i legalnost, zapravo to je sve uglavnom ilegala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Izumitelj
|
Htio bih da mogu gledati i slusati sve video fajlove. Trenutno imam problema sa fajlovima u divixu 3. Kasni mi audio. Sigurno mi fali neki codec. Do sad sam stavio: - windows Media Player 10 - Media player classic - Real player - divix 5.1.1 - Indeo codec sa time sam valjda dobio i: - AC3 filter - fraunhofer codec jer ih nisam posebno stavljao Sta mi jos treba ? :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Izumitelj
|
I...
Ne sjecam se koje sam codece imao prije nove instalacije, ali znam da su mi svi video fileovi radili. A sada imam problem sa tim jednim video fileom Evo ovaj avi me zeza. Kod njega kasni audio. Slika i zvuk se ne nalaze bas. Svako po svome. ![]() Dok ovaj npr. radi uredno: ![]() Znate li mozda koj codec bi to rijesio ? Koj mi fali ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Re: I...
...?... a kaj onaj virtual dub ?? nemoj mi reći da imaš instaliran virtual dub ?... rendering engine ti je u kur....koja ti je budala reko da staviš virtualdub?...to je smeće koje ima običaj vezati se sa svim živim kaj ima sliku... zaokružio sam ti codec koji ti fali ,a Quicktime izbij iz glave jer ćeš svakih 2 minute morati na internet po "...nekaj..." ![]() ...dolje pod zvukom mi je isto sumnjiv onaj "mono"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Stavio sam K-Lite Codec Pack od 20MB i instalirao po defaultu. Zanima me trebam li još nešto staviti na onoj listi što nije označeno. Za gledanje DVD-ova koristim Media Player Classic koji se nalazi u kompletu s tim Codecima, ali je zvuk tiši! U čemu je problem?!
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ako koristis AC3Filter odi u Control panel > AC3Filter Pa ukljuci "Normalize" i digni "Master Gain" do vrha. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Sad me jebe u tom playeru što filmovi u kojima su dodaci skinuti ne mogu pročitati title, tj. ne pokreće ga. Sa filmovima iz videoteke ide sve bez problema. Napominjem, power DVD ne koristim jer imam problema sa zvukom, a nema šanse da hard zbog toga formatiram.
![]() |
![]() |
#17 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() Obožavam taj program ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Izumitelj
|
Codeci
Citiraj:
To je ovaj avi napravljen sa virtual dubom valjda. Ipak je stvar u losem ripu ovog avija. Malo sam ga popravio sa programcicem AVIFix i radi "bolje". Na quick time nisam ni pomisljao mada postoji neki Q-time light koj ne gnjavi sa spajanjem. Sto se divxa tice imam peticu. Ali izgleda da nije dovoljno. Pored najnovijeg moramo staviti i staru trojku. ![]() ...mada ni ona nije pomogla ovom losem video fileu. ![]() anyway... K-Lite pack mi se cini dovoljan za sve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Re: Codeci
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Re: Codeci
Citiraj:
filmove vrtim bez problema. Baš je luda stvar, jer sve rješiš jednom instalacijom i na kraju sve radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Izumitelj
|
.
A koju verziju si stavio ? Full - medium - basic ? ![]() |
![]() |
![]() |