|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
HTPC tipkovnica?
Pozdrav svima! Eto slazem htpc za dnevni boravak od starog računala, ali ne znam koju bežičnu tipkovnicu odabrati! Znam da su svi hvalili BTC 9019URF, ali je izgleda nema više u prodaji kod nas! Imate li kakvih preporuka za tipkovnicu sličnih karakteristika (dakle da ima i "miš" ili touchpad na sebi) do nekih 300,00 kn (Logitech diNovo Mini, nažalost otpada). unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Odlično izgleda, ali gdje se kod nas može nabaviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
http://www.ishop.hr/index.php?option...291&Itemid=196 Vidim da je imaju i u makromedia.info, samo ne radi im stranica trenutno, barem meni ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da li netko ima ovu Genuis tipkovnicu? Kakvo je upravljenje na daljinu od cca 4-5m, da li hvata bez problema iz svih pozicija ili se moraš patiti? Kakav je miš na tipkovnici, brzo se kreće ili se vuče? Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
U prinicpu radi ok, no na tim udaljenostima tu i tamo na trenutke nestane signala i sve stane na 4-5 sek (ne reagiraju komande). Miš, odnosno ona palica kao zamjena, je relativno neprecizan i spor za moj ukus, no može se s njime raditi ako se upotrebljava isključivo za HTPC namjenu (otvaranje filmova, učitavanje titla, malo surfa itd). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
Citiraj:
ali zasto u h2 kosta 415kn, a u drugim ducanima 200 i nesto? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() al meni radi sasvim normalno već godinu dana. udaljenost cca 4m. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
ja koristim ovu: http://www.bencomp.hr/components/com...tipkovnica.bmp http://www.bencomp.hr/index.php?page...emart&Itemid=1 ima trackball i zgodno stoji u dvije ruke , još ima i ispod gornjeg lijevog i desnog vrha miš tipke (to ne vidiš na slici) koje su nezamjenjive u radu s njom sasvim OK za HTPC Zadnje izmijenjeno od: krbo. 11.01.2010. u 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Iskreno, sve tipkovnice koje su se navodile na ovoj stranici nebi došle ni blizu mog dnevnog boravka. Eventualno da stoje ispod trosjeda ili negdje drugdje da mi ne zagađuju pogled ![]() Šalu na stranu, sve su ove tipkovnice više funkcionalne nego estetske prirode a onda je to stvar prioriteta. Trenutno jedina prava estetski prihvatljiva tipkovnica je Logitech DiNovo Mini koju ja imam. Ima par mana, naravno. Preskupa je, touchpad za miša i nije nešto najbolje (zahtjeva navikavanje) i zna se desiti da prestane komunicirati sa dongleom pa je potrebno izvaditi bateriju van. Realno, ta tipkovnica ne vrijedi više od 300 kuna... Ali zato je Lenovo prije par dana izdao nešto što dolazi vrlo blizu estetski prihavtljivom riješenju za šaku kuna a to je Lenovo Multimeda Remote. Pa tko voli ne izvoli...
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
to je to, to zelim. kad ce doc kod nas, znas li? |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
the letter
|
Ne znam. Možeš poslati mail jednom od uvoznika Lenova u Hrvatskoj pa vidjeti. Može se kupiti i online direktno od Lenova. Makar bih ja sačekao da se pojavi negdje kod nas da ga mogu opipati prije kupnje. Ovako na prvi pogled izgleda super ali nikad se ne zna.
![]() |
#17 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ova Lenovo izgleda bas fora za dnevni boravak ali nevidim F1-F12 tipke i ESC je bedasto smjesten ![]()
![]() |
#18 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#19 | |
the letter
|
Citiraj:
![]() Šalim se naravno. Niti DiNovo Mini nema te tipke i mogu ti reći da mi u niti jednom trenutku nisu nedostajale. Jedino kada su meni zatrebale je bilo prilikom ulaska u BIOS ali za to ti može poslužiti neka pričuvna tipkovnica koju u tom trenutku spojiš na prednji USB port i napraviš tweakanje po BIOS-u. Ja recimo imam jednu PS/2 tipkovnicu permanentno spojenu na komp i skrivenu u komodi. Kada mi zatreba ju izvadim van. U zadnje dvije godine vadio sam ju točno jednom. Ne vjerujem ni da će imati podršku za hrvatska slova (niti Mini nema) ali s obzirom na namjenu i ne trebaju ti previše... Meni nisu nedostajala...
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ja sam kupio ovo prije jedno godinu dana i nisam jos mijenjao bateriju ni na misu ni na tipkovnici. Lijepo izgleda i multimedijalna je i radi cak na 12m bez pol frke. Kaj je najbolje cijena je dok sam ja kupovao u HG spotu bila 150 kn sad je malo vise.
![]() |
#23 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da nisam kupio imona sad bi kupio od lenova to ...
![]() |
#24 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 23.01.2010. u 17:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
pa nikako mi ne ide u glavu kako nema ovih stvarcica kod nas... |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
Da katastrofa! Evo sam i ja nabavio ovu luxmate 810 tipkovnicu! Ne da sam razočaran,nego je ovo vjerojatno najgori komad hardvera koji sam ikad kupio. Miš je totalno u kurcu, a svakih 5 min se neka tipka zaglavi usljed izvijanja tipkovnice. Pošto ne mislim instalirati Media Center miš mi je najvažnija stavka, a ove dodatne tipke su namjenjene isključivo MC pa nisu od nikakve koristi. Sve u svemu bože sačuvj. Žali bože 300 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#28 |
Guest
|
nije, ali mi je lakse otic u ducan, pogledat, uzet i otic doma ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
A sto se tice ebay-a ovo ako ne nađem ništa interesantno kod nas, mislim daću uzeti ovo:http://cgi.ebay.com/DSI-2-4GHz-Wirel...#ht_4592wt_939 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|