|
![]() |
#1 | |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) Instalacija winsa - ne vidi hard
Evo ovako, kupio sam prije par dana HDD od 500GB, WD-ov. Imam u kompu jos jedan SAMSUNGOV od 160gb. Prilikom instalacije harda od 500gb, sam napravio dvije particije F i H. Ovako to izgleda. 160gb: C: 42GB(nalazili su se sad winsi) D: 110GB 500GB: E:15GB(zelim stavit winse) H: 455GB Kada stavim first Boot priority na CDROM i pokrenem winse, dobio sam C i D particiju i jos jednu velicine 110GB. Nisam iz pocetka skuzio, otisao sam na ovu C: particiju i obrisao sam je, kako bi instalirao winse na F particiju. Ali zanima me zasto mi je ne prikazuje kad mi ponudi particije za instalaciju? Nebi htio dirat uopce ovaj disk od 500GB. Tj evo ovako mi izgleda sad kada udem u win setup. Citiraj:
Jel mi najbolje da ga iskljucim iz maticne za svaki slucaj pa da instaliram winse na ovaj od 160GB. Ne zelim napravit glupost. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Instalacija vidi hard disk, ali pogrešno. Zašto? Zato što nema 48-bitne LBA podrške koja se pojavila tek nakon SP1! I bolje bi ti bilo da ne petljaš ništa nego si središ Windowse s nekim SP-om kako poslije ne bi bilo kukanja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
|
Citiraj:
Kaj da sad napravim kad sam dilitao particiju di su bili winsi? Mogu iskopcat ovaj hard di su mi podatci pa nakalamit Winse na ovaj ponovo di nemam nista? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Ili si napravi Instalacijski CD od Winsa sa Integriranim SATA driverima , kao što je domy rekao
![]() |
#5 | |
|
Citiraj:
Znaci napravim ovaj postupak kak je objasnjeno i onda bi trebao vidit sve particije koje su na kompu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ne! Driveri nemaju veze s tim, treba ti samo neki service pack...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Da, to je to. Bitno samo da disk koji je particioniran pod XP SPx ne diraš s XP-om bez SP-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Dobio sam da. al sam lupio restart poslje tog pa mi je sad izbacilo ono gore kaj sam naveo u prvom postu. 2 Unknown particije, velicina same sebi poznatih ![]() A nis idem integrirat SP2 u taj cd od Winsa pa bu valjda sve trebalo ic dobro. Onda bi trebao vidit sve te 4 particije jel tak? Tj 3 jer sam jednu obrisao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Uspio sam!! ![]() Vidi sve, hvala vam momci puno. Nego sad ako idem instalirat Winse na ovu particiju koju sam stavio sa 500gb i on mi ponudi format, dali ce formatirat citav hard ili samo tu particiju? Samo me to jos zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Nadajmo se ![]() Hvala jos jednom tebi i Domy-u ![]() |
![]() |
![]() |
|
|