|
![]() |
#1 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hot swap eSATA diskova na Intelovom ICH southbridgeu
eSATA i još starija hot swap tehnologija danas nije ništa novo za nas. Neki proizvođači SATA kontrolera su ih već odavno uparili, takav je recimo JMicron, a neki još uvijek nisu. Pogađate, radi se o našem dragom Intelu. Ne znam je li stvar marketinga kao dosta gluposti u informatici ili nekom jednostavno nije palo na pamet to napraviti. Službeni Intelov Release Notes: http://downloadmirror.intel.com/1729...leasenotes.htm Citiraj:
Tome je doskočio Kazuyuki Nakayama, autor programa HotSwap! koji radi na Windowsima XP i novijim čije screenshotove možete vidjeti na dole navedenom linku što je ujedno i službena stranica. http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm Program sam testirao zasad samo na Windows XP Professional x64 SP2, uskoro budem i na Windows 7 iako bi oni to trebali imati riješeno. Dole su moji screenshotovi... Slika 1: Ikona programa ![]() Slika 2: Kontekstni izbornik ![]() Slika 3: Odabir tipova uređaja ![]() Slika 4: Test sa Samsungom F1 1 TB ![]() Slika 5: Potvrda za sigurno uklanjanje ![]() Slika 6: Ponovno spajanje diska ![]() Slika 7: Intel Matrix Storage konzola ![]() Mogu potvrditi da stvarčica uredno radi i kod mene. ![]() Ako netko ima kakvih pitanja, neka se obrati...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam taj programcic koristio na Visti koja mi jednostavno nije dala hot swap za ICH10R iako je bio instaliran AHCI. S HotSwap-om bez problema iskljucivao eksterni esata disk. Sad s Win7 ide to sve preko samih windowsa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema veze, ne radi ni na najnovijoj verziji...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovo ne radi za klasične USB HDD-e? Neke ladice nakon klasičnog safe-remova ne zgase disk pa ga se gasi čupanjem iz USB utora, što je malo :/ Pa sam mislio da ovo može rješiti problem, ali čini se da ne može ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|