|
|
Rezultati ankete: koji provider | |||
HT |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 42.50% |
ISKON |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 57.50% |
Glasači: 40. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
DSL - HT vs. ISKON -FLAT RATE
pa ekipa koja misli uzet flat ocete ostatu HT-a ili cete prebjec u ISKONA ja razmisljam o tome :confused:
![]() |
#2 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja bi možda i preša u Iskona, ali, koliko se sjećam, potpisali smo ugovor na godinu dana (neki), pa kroz tu godinu isplaćujemo modem, tako da ne možemo preć bez da platimo T-u!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
isto vazi i za one koji su uzeli wlan adsl (ugovor na 18 mjeseci) jer oni placaju tu opremu kroz pretplatu za adsl tih 18 mjeseci svog providera mozes izabrati kada hoces, i koristiti paket koji zelis... jedino sto HTu ide pretplata za sam adsl prikljucak... eto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Sannin
|
istina... onda rivi ocemo? trebam jedino provejrit kakva je veza iskonu, cujem da nije bas velika i da zbog zagusenosti ce oni mnogo ozbiljnije provodit ono 30Gb max. za flat rate...
![]() |
#5 |
do you speak it?
|
za Iskon konkretno na biznis flat modelu znam ljude koji su radili 50gb+ mjesecno (1,5mbit/192kbit adsl) nije bilo zagusenja, probaj Iskon mjesec dana, postaj svoja iskustva pa se lako 1.3.2005. opet vratis na HT ako ces imati nekih problema sa Iskonom |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma kakvih 30gb...iskon je samo reseller, i zato je u LOŠIJOJ poziciji.T-scum će moći dati bolje, bar mislim da hoće... Zvao ih, kakav limit?Mislim si ja, ajde tutta forza DL...iskon će se sada znojiti.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Frend mi ima Iskon ( ne Flat) i veli da nema nikakvih problema s vezom. S druge strane drugi frend kaj je zel T-Scum šizi i redovito im psuje mater na korisničkoj liniji. Da ne spominjem da mi je firma zbog nepouzadbnisti HT DSLa prešla na Vodatel wireless.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
a sta bi ja trebo napravit da se prijavim na iskon posto sam na t-comu sad.... dal trebam odjavit se od t-coma popunjavajuci pedeset formulara i onda opet ispunjavat za iskon...il odem na stranice od iskona i prijavim se...? :confused:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: DSL - HT vs. ISKON -FLAT RATE
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ah ko ih jbe sve je to ista gamad ![]()
![]() |
#14 |
Sannin
|
true, so true, iskon su vrlo user friendly ![]() samo cekam da mi netko kaze sto je sa onim fair use kod iskona,pa cu preci tamo...
![]() |
#15 |
Ovo ispod nisam ja! :)
|
Evo ti update. Kompletni. 1. Zahtjev predan, mislim, prekjučer. 2. Jučer oko 15h omogućen mi Iskon fletrejt! 3. Skidam ka' blesav. ![]() E, sad, prva stvar je da je i T-com počeo uvodit fletrate odmah, a ne kako su prije najavili od 1. slijedećeg mjeseca. Druga stvar je da je T-com povukao izjavu o fair use-u. Ali, ja taj cijenik s navedenim fair use-om imam isprintan, ako su ga u međuvremenu skinuli. Dakle, sve se radi da ekipa ne prebjegne u Iskon. Međutim, jučer kad sam zvao support za Iskon, čak sam pokušao isprovocirat gospodina koji mi je objašnjavao, ali ona priča o 30GB mjesečno je izgleda zaboravljena. Kaže brajo, ma skidaj. Valjda je tako sad dok još nema puno ljudi. Treće, brzina mi je čak koji put i lagano veća nego na T-comu, ali u pravilu je vrijednost ista. I četvrto, što će neke možda zanimat, ping na online igranju mi je lagano manji nego kod T-coma, ali je lag osjetno manji. Uglavnom ga nema, osim ako nije problem servera, a ne mene. Inače, ljudi moji, ne možete se puno prevarit. Jedan mjesec odete na Iskon, pa ako vam se ne svidi, otkažete. A cijeli postupak je ispuniti zahtjev preko njihove stranice: www.korisnik.iskon.hr i zahtjev u pdf formatu isprintati te ga faxirati njima (brže) ili poslati poštom (sporije). I dec it!!!
![]() |
#16 |
Premium
|
Kada je vec spomenuti ping i lag u igrama.Glupo je otvarati novi topic samo radi toga. Igrao sam online quake 3 konstantno. Godinu dana sa modemom. godinu dana sa isdn-om i tu mi je sve poznato. Sad zanima me koliki je ping na hrvatskim serverima sa odredjenim brzinskim paketom dsl-a, te koliki je lag. Hvala.
![]() |
#17 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
E, sada. Imam HT dsl i prešao bi na Iskon da mi guzica vidi istu stvar u drugom pakiranju. Pitanje je koji je postupak. Da li trebam nanašati neke papire u HT ili mogu samo predati zahtjev u Iskon. Ako trebam papire nanašati, ništa od toga. Fax je najgora solucija na koju pristajem. A to ovdje nitko nije odgovorio. I naravno da je veza isti drek. Sve to ide prek jedne žice. Rivi, da čujem.
![]() |
#18 |
do you speak it?
|
Rak, nazovi 0800 1000 i pitaj njih... mozes online zatraziti promjenu, mislim da mozes i otprintati zahtjev, potpisati skenirati i poslati na iskon mail (korisnicka podrska) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Magister Mundi sum!
|
![]() Zanima me dal se više isplati zeti paket 384/64 Kbps sa paketom od 5 gb kod Iskona ili Hitler telekoma ? I dal ja ak zemem prek iskona moram još nekakvu dodatnu naknadu plaćati i hitleru or what? ( i dal trebaju prvo ovi s Ht-a dojti da nekaj instaliraju ili mogu direktno ove s iskona zvati) and for d' end neke mi nije jasno oko svega toga a to je kaj veli mjesečna naknada , recimo za ovaj moj paket kod Hitlera , 188,00 Kn - znači u slučaju da ja celi mesec nejdem na internet i da niko doma niti jenput ne telefonira taj mesec bu došel račun točno 188kn ni KUNU VIŠE NI KUNU MANJE ?
![]() |
#20 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ovako ti plaćaš 79kn naknadu t-comu za korištenje linije,a cijenu od 105 kn koliko je 5gb kod iskona to ide iskon. Naknada ti dolazi zajdno na tel računu,a paket ti dolazi na drugom računu. Razilka između t-coma i iskona je 4 kn,pa je sve stvar osobnog izbora koga ćeš izabrati. Za instalaciju i sve ostalu moraju doći ovi iz t-coma ako se ne varam,a to ti iznosi instalacija 549kn jednokratno+488kn modem(odnosno 61 kn ako potpišeš ugovor na godinu dana). Mislim da bi ti sad trebalo biti sve jasno ![]() ![]() Ako ti što to može pomoći ja sa kod t-coma već skoro 7mj,imam paket 384/64,i nemam nikakvih problema
![]() |
#21 |
do you speak it?
|
@kuky najmanji ping (i najmanji lag) sam imao sa ISDNom i ASUS PCI ISDN karticom (govorim za q3 na hinetovim serverima, ping cca 20-50ms) sa DSLom je ok 50-100ms ali to dosta ovisi o konfiguraciji veze, trebas iskljuciti IP header compression (tako ces imati bolji ping ali i malo manju propusnost prilikom dloada) ako si direktno spojen na DSL (da neide preko routera) onda dobijes jos par mili seknudi prednosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako moze dsl imati veci ping od isdn-a? Sa isdn-om pingovi na cro serveru su oko 50. Par ljudi koje je u to vrijeme imalo dsl imali su ping oko 40 ms. (na nekim serverima (slovenskim) cak i manji). Kako sad 50 do 100??? Znam da je lag manji no opet 80 pinga prosjek nije basr realno. Pojasni mi ovo molim te.
![]() |
![]() |
#23 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja u HL2 u Njem imam ispod 50 na dobrim serverima... BTW-ne znam kakav je ISKON za P2P u potpunosti, ali meni je bio totalno bezveze ono što sam probao.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
do you speak it?
|
@kuky a tako jednostavno sa tweakanim postavkama sam imao 20-30ms sa ASUS ISDN PCI karticom, a preko DSLa po 50ms (opet kazem i tu se moze tweakati ali nisam isprobavao od kuce pa nisam imao vremena igrati se sa postavkama) jednostavno meni je bolji (i brzi) bio ISDN od DSLa... mozda je slucajnost, ali tako je bilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako isdn moze biti brzi od dsl-a Tih 20 - 30 ms si sigurno imako kada stojis i kada server nije opterecen. I meni je znao pokazivati cak i 14 ms na trenutak no to je sve crap.zasto? pa zato sto kad krenes pucat ping ti naraste na standardnih (za isdn) 45-50 i to je to. Imao sam i ja asusov adapter (TA 100 mislim) Zivo me zanima kako si tweako taj adapter i kako si imao tako niski ping (naravno ako je bio konstantan)...
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja idem preko kućnog SMC routera koji je poznat po "brzini" (nekih 5 puta je sporiji od D-Linka i Linksysa) i imam ping 0d 70 do 140 sa WOW serverom u engleskoj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
do you speak it?
|
@kuky to je bio ping pri igranju (20-30ms) i BIO JE BRZI OD DSLa igrao sam q3 prije par godina, bile su neke tweak postavke za registry, i iskljucivanje IP header compressiona pomaze iskljucivanje IP header compressiona isto pomaze i na DSLu kako bi imao manji ping... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Sad mi stvarno nije nist jasno. KAKO jedan ISDN moze bito brzi od DSL-a?? A znam sto posto da je ekipa na serverima imala manji ping sa dsl-om nego sa isdn-om sto je i logicno. Znam 100 % da je ekipa na slovensim serverima (SIol) imala 20 pinga sa paketima 768 kpbs. Zbunjujete me vas dvoje kada mi pricate ovako nesto. bah ![]()
![]() |
#29 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
za nizak ping ti netreba DSL niti 384k+, vise nego dovoljno je i 64k samo je bitno podesiti neke stvari... zapeo si da je DSL brzi od ISDNa i neodustajes ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mozda je tvoj isdn adapter bio brzi od dsl-a , no to sigurno nije slucaj kod drugih. Kao sto kazes tweako si ga, no vecina to ne radi. Pjenim se ovoliko zato sto znam da dsl ima manji lag a bome i ping od isdn-a. Basta.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|