Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2009., 17:42   #1
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Vista white screen

Pozdrav!
Naime,nie da mi se to događa često,ili mi onemogućuje rad na računalu,ali mi se nekad usred nekih procesa na kompu,izbaci potpuno bijeli zaslon na displeju,a komp ne funkcionira ni na alt tabing,ni na ctrl alt del,ništa,samo restart.
Navodno je to neka mana viste,kao ati vpu recovery,ne znam.
Dakle,konfiguracija je pod Moj komp,rami rade-restirano,hard u odličnoj kondiciji-testirano,grafička potpuno nova,testirano,nema artifakata,ništa,sve kul,itd.
Ja vjerujem da je to do OS-a,ideje?
Možda da napravim repair opciju?
Eto,znači potpuno mi zaslon bude bijele boje,nema crtica,ničega,samo solid bijela boja,dogodi mi se cca jednom-dva puta mjesečno.
Frend ima sedmicu i isto mu se to događa,postoji neka ideja da je to do dvd roma,pržilice,wotevr,jer je IDE,ne znam.
Dajte neke ideje,solucije
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2009., 00:12   #2
ivoHuljev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Uglavnom, mogu ti sa sigurnošću reći da to nije do IDE komponenti.
Ako se ponavlja svakih pola mjeseca, znači dan nije ni do drivera. Pokušaj updejtati BIOS matične, ali ako ti se opet bude to događalo, pokušaj instalirati drivere od Microsofta za tu grafičku (koji dolaze sa vistom), da otkloniš svaku sumnju sa drivera.

Jedino šta mi pada na pamet.

Znaš li možda za vrijeme kojih procesa ti se to desi, jesi li kad uspio to namjerno napraviti?
ivoHuljev je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2009., 00:54   #3
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Hvala na odgovoru.
I da,hm...probao sam namjerno izazvati taj problem,ali - ne mogu.
Jednostavno se dogodi,kao bez veze :S
Npr. jednom sam prebacivao film sa dvd-a na hard,a jednom sam extractao igru iz rar datoteka...znači ono,random se pojavi.Evo sva sreća nije mi se pojavilo već duže vrijeme,niti mi smeta,ono...kao što sam rekao,dogodi se i jbg,nestane,bude sve u redu.
Samo sam htio postaviti pitanje da ustanovimo zbog čega se to događa,jer ne bih htio biti usred nečeg važnog,pa da mi blokira.

EDIT: Driveri za grafu su direktno sa Sapphiretech stranice.Grafička mi radi skroz normalno,pošto sam ju testirao na artifakte,etc. A i igre igram bez problema,npr. zadnjih tri dana sam pržio Betmena po 4-6 sati u komadu,pa zatim PES 2k10,Kane&Lynch,Watchmen,etc. i nijednom nie komp zaštekao,niti išta drugo,kamoli izbacio bijeli ekran,hehe...
Prvo BSOD sa Win XP,a sada WSOD na Visti :P Haha,zeka

Božanstveni finalni edit:
Zaboravih napomenuti da je računalo zapravo Acer Aspire M3100 ,koje je 100 % kompatibilno sa Vistom i Vista dolazi uz njega.
Staro 19.12.2009., 14:13   #4
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Vidim u reportu da svaki put kada se to dogodilo explorer.exe je otkazao,odnosno prestao je raditi,a također piše da je to uzrokovano certifikacijom softwera,itd.
Znate onu glupost š'o ima Vista za provjeru da li je software digitalno potpisan i to?
Izgleda sam stavio neki soft koi nema digitalni potpis i Vista odmah glumi mangu
Hehe,ideje kako bi se to eliminiralo?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno