Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Da li vam je ovaj tekst imalo pomogao
Da, pomogao je 19 79.17%
Ne, beskoristan je 5 20.83%
Glasači: 24. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2005., 15:22   #1
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Blutooth - Dobro došli u plavi svijet

Bluetooth je bežični tip komunikacije za kratke domete. Sa "Class II" uređajima koji se najčešće nalaze na policama naših trgovina doseći ćete oko 8 metara, dok je deklarirano 10 metara. Sa "Class I" uređajima doseći ćete 100 m. Optička vidljivost nije uvjet uspostave veze. Bluetooth svoj proboj na tržište vidi u obliku zamjene za IrDA, i u tom pogledu ima perspektive. Zamišljen je kao standard koji će povezati sve električne uređaje u kućanstvu i kao takav se primjenjivati za upravljanje kućanstvom preko jednog računala. Nisam siguran da je u tome u potpunosti uspio ali se neki uređaji sasvim lijepo mogu povezati. Osobito mobiteli. Ponajprije se koristi kao uređaj za sinkronizaciju. Ne samo da nema nepotrebnih kablova, nego i računalom upravljam putem mobitela. No, za to je potrebno imati i odgovarajući software.

Većina nas ima neki Bluetooth uređaj koji koristi slabo ili nikako. Nema dobrog razloga za to. Valja samo kupiti USB Bluetooth dongle za PC i lijepo povezati sve što se može povezati. Kako je njegova cijena oko 200 kn, to i nije tako veliki izdatak, a užitak je velik.

Kod kupovine dongle-a valja paziti na standarde koji su podržani. Osobno bi preporučio da kupite uređaj iz klase I jer domet od 100 m je sasvim dovoljan za rad a razlika u cijeni je minimalna. Podržane funkcije unutar njega su sve koje će nam trebati. Nekoliko primarnih su: modem, network i headset. Ako imaju te, zasigurno imaju i sve ostale.

USB dongle dolazi u omanjoj kutijici i izgleda kao USB memorijski stick. Možda ima jednu iritantnu plavu lampicu koja žmirka kada ga se spoji. Osobno sam to riješio sa većom količinom izolir trake, te sada više ne žmirka. Uz njega dolazi i CD sa driverima implementiranim u software. I to je to. Kablovi nam ne trebaju a upute možete istog trenutka baciti jer su u potpunosti beskorisne.

U nastavku je opisana instalacija X-Micro dongle-a koji koristi software Widcomm. To i je najčešći slučaj jer svi proizvođači koriste upravo taj chip za svoje implementacije. Tako i HP notebook-i imaju u potpunosti isti software ali se on mora skidati sa njihovih stranica jer ima posebnu licencu te ne bi odgovarao. MSI je također na svojim pločama isporučivao Bluetooth koji je baziran na istom chipu.

Dongle možete spojiti odmah ili tek nakon što vas software upita za to. Samo stisnite Cancel kada vas pita za drivere i ubacite CD. On se automatski pokreće i započinje instalacija istog. Nema tu puno zavrzlama. Već standardizirani postupak suludog klikanja Yes i Next. Nakon završetka instalacije, na desktopu se pojavi ikona My Bluetooth Places i u trayu jedna mala ikona kao i na desktopu. One će vam poslužiti za konfiguraciju Bluetootha.

Desnim klikom na ikonu u trayu započinje instalacija. Pojaviti će se trakica Start using Bluetooth. Kliknite je i pojavljuje se:

Slika 1: Initial Bluetooth Configuration Wizard

Na pitanje gdje da se postavi pitanje možete ostaviti kako je već postavljeno a možete i maknuti neke ikone. Jedan next i pojavljuje se:

Slika 2: Device Name and Type

Možete postaviti ime i tip računala koje koristite. Ime može biti ono koje koristite u Windowsima ili ga možete promijeniti. Next i pojavljuje se ponovo Initial Bluetooth Configuration Wizard ali ima još i tipku Skip. Možete krenuti ispunjavati taj Wizard ali preporučam da se sve podesi ručno. Ne zbog velike razlike, nego da vidite i ostatak softwarea kako radi. Dakle, stisnite dva puta tipku Skip, te Finish. Wizard se u svakom trenutku može pokrenuti desnim klikom na ikonu u trayu i pritiskom na traku Bluetooth Setup Wizard.

Kliknite na My Bluetooth places i u desnom stupcu na View My Bluetooth services.

Slika 3: View My Bluetooth services

Na tom mjestu možete odabrati koje servise želite koristiti za svoje računalo. Možda je najbolje da ostavite situaciju prikazanu na slici jer vam daje dovoljno mogućnosti a u daljnjem korištenju možete na isti način isključiti nepotrebno i to jednostavnim desnim klikom i odabirom Disable.

Svaki uređaj ima različite servise kojima komunicira. Zbog toga je važan pravilan odabir uređaja. Malo ću opisati servise da bi ih bolje razumjeli.

My Audio Gateway – Služi za spajanje Bluetooth mikrofona, slušalica i sl. Kako podržava ulaznu i izlaznu liniju, možda vam niti zvučna kartica nije potrebna. Naravno, Nije to Dolby Digital ali radi.

My Bluetooth Serial Port – Emulira jedan Serial port koji služi za spajanje drugih Serial port uređaja. Ponajprije služi za spajanje mobitela i PDA uređaja jer oni uglavnom koriste taj port.

My Dial-up Networking – Služi da drugi uređaji mogu koristiti modem priključen na vaše računalo. Kod mene se to ne može uključiti jer nemam modem.

My Fax – Služi da drugi uređaji mogu koristiti mogućnosti faxa koji je priključen na vaše računalo. Taj fax može biti i fax modem.

My File Transfer – Služi za jednostavnu razmjenu file-ova između dva uređaja. Radi se o tome da se odredi folder koji će koristiti za tu razmjenu.

My Headset – Služi za priključenje uređaja poput mobitela. Možete se javiti na njega preko mikrofona i zvučnika. Ne trebate mobitel donositi iz druge sobe. Postoje i fiksni telefoni s tim mogućnostima.

My Network Access – Možete se služiti njime kao običnom mrežnom karticom. Morate navesti i IP adresu za svaki uređaj.

My PIM Transfer – Služi za prebacivanje Business Carda, kalendara, e-maila i drugih osobnih zapisa sa jednog na drugi uređaj.

My PIM Syncronization – Služi za automatsko prebacivanje onoga što PIM Transfer podržava.

Kada ste odabrali sve servise koje bi nam naš Bluetooth dongle trebao podržavati, valja krenuti na konfiguriranje svakog pojedinačno. To ćemo napraviti klikom na View or modify configuration ili desnim klikom na tray ikonu i odabirom Advanced configuration. Pojavljuje se poznata slika gdje možete opet promijeniti ime i tip računala koje koristimo.

Slika 4: General

Klikom na Accessibility odabiremo druge uređaje kojima će biti dostupno naše računalo.

Slika 5: Accessibility

Osobno preferiram odabir samo onih uređaja koji će mi koristiti. Ostali uređaji ne trebaju vidjeti moje računalo. Stoga odabirem Only devices listed below. Tada će trebati stisnuti Add Device gumb i pričekati da se dostupni uređaji izlistaju. Možete i odabrati zvuk koji će se čuti kada je pojedini uređaj u dometu.

Discovery omogućuje da i naše računalo otkriva druge uređaje koji su u dometu. I tu se ograničavam samo na svoje uređaje jer ne želim da mi se pojavi tuđi uređaj koji je prošao po stepenicama. Isto tako je potrebno kliknuti na Add Device.

Slika 6: Discovery

Local Services određuje koje će mogućnosti dobiti drugi uređaji od vašeg računala. Za svaki pojedini servis se određuje način startanja i koja se sigurnost primjenjuje. Mislim da nije loše primijeniti automatski start i bez sigurnosti za Serial port jer ne želim da me svaki puta pita da potvrdim na računalu da želim koristiti neki servis. Primjerice, imate mobitel u drugoj sobi, spava vam se i želite ugasiti računalo, onda vas računalo pita da li ste sigurni. U tom mi slučaju nije ni potreban mobitel za takvo što.

Kliknite na servis, properties i odaberite kako želite da servis radi.

Slika 7: Local Services

Client Applications je slična stvar kao i Local Services, samo određujemo kako će reagirati drugi uređaj u slučaju pokretanja s našeg računala. I slično kao i kod Local Services, preporučam isključivanje Secure Connectiona za neke servise.

Slika 8: Client Applications

Hardware daje osnovne informacije o dongleu koji koristite.

Kada ste završili s konfiguriranjem, stisnete OK. Malo treba pričekati da se sve postavke zapišu i možete krenuti u daljnje korištenje.

Uređaji koje ste postavili i dalje neće raditi dok ih ne uparimo. To se radi samo jednom, a potrebno je iz sigurnosnih razloga. Valja opet otvoriti My Bluetooth Places i stisnuti View devices in range. Opet se treba pričekati da se svi uređaji izlistaju. Svaki od njih je dobio svoje ime i ikonu.

Slika 9: View devices in range

Desni klik na jednog i stisnete Pair Device. Otvara se prozor koji nam daje mjesto da upišete Bluetooth PIN Code. Taj PIN može biti proizvoljan. Isti pin valja upisati i na drugi uređaj koji će odmah pitati za njega.

Slika 10: Bluetooth PIN Code Request

Postupak ponovite za sve uređaje koje imate. Tako upareni uređaji su se "upoznali", stavili jedan drugoga na listu "prijatelja" i mogu međusobno komunicirati.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2005., 15:23   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Ukoliko imate laptop ili neki drugo računalo, možete ga i umrežiti preko svog računala i povezati ga na Internet. U ovom slučaju je najbolje da ostane Secure Connection, odnosno da svaki puta pita za pristup. Tako možete izbjeći veće probleme. Napominjem da to nije firewall i da to ne osigurava siguran pristup internetu nego samo spajanje dva računala sa upitom o dozvoli. Tako dobivate sasvim upotrebljivu Wireless mrežu, kratkog dometa, koja ima svu funkcionalnost prave, osim brzine. Brzina je 1 Mbps i sasvim je dovoljna za manje prebacivanje fileova te Internet. Probao sam i gledanje filmova preko te mreže i neki su išli sasvim glatko dok su neki trzali.

Opet odete u My Bluetooth Places, View My Bluetooth services. Desni klik na My Network Access i odaberete properties. Odaberete na koji način želite komunicirati s drugim uređajem i konfigurirate Network Adapter. Upišite IP adresu, subnet. Ukoliko želite konfigurirati Internet za drugo računalo, morate ga posebno konfigurirati. Tada IP adresa Bluetooth LAN Access Server driver mora biti 192.168.0.1.

Slika 11: My Network Access

Već ovako konfigurirani uređaji će vam dati dovoljno funkcionalnosti. Moći ćete razmjenjivati slike sa mobitelom, dodavati teme i sl. Moći ćete se umrežiti sa laptopom i spojiti ga na Internet sa jednog mjesta i sl. Pravu funkcionalnost dobivate instalacijom dodatnih programa. Za svoj SonyEricsson T630 koristim floAt's Mobile Agent (http://fma.sourceforge.net). S tim programom možete sve što si NE možete zamisliti. Ne bi ga sada opisivao ali mi od mobitela radi ključ bez kojeg ne mogu pristupiti svom računalu, daljinski upravljač za računalo (BS Player, foobar2000, WMPlayer, file explorer i dr.) i druge mogućnosti. S druge strane, mogu se javiti na mobitel koji je u drugoj sobi, pisati i čitati poruke i druge zanimljive mogućnosti. Za entuzijaste, program je moguće nadograđivati pišući skripte za specifične funkcije.

Sjećate se da smo isključili Secure connection za neke service? To stoga što želimo da se program i uređaj automatski sinkroniziraju. No, prvi puta ćemo morati ručno pokrenuti konekciju. To ćete učiniti tako da na ikonu u trayu kliknete desnim klikom miša, odaberete Quick Connect, odaberete servis, i kliknete find devices. Odaberite uređaj i program će vas obavijestiti da ste spojeni. Naravno, možete isključiti tu dojavu.

Što na kraju reći? Kome trebaju kablovi i žice. Sve se to može raditi preko bluetootha. Možda sporije, možda nesigurnije ali je to all-in-one rješenje i to ne preskupo. Naravno, ne kažem da bi sada trebalo potrčati u trgovinu i pokupovati sve nove uređaje koji posjeduju Bluetooth. Puno ljudi imaju takve uređaje a ne koriste ga. Pokrenite svoje resurse na malo viši nivo.
Elegantan kao leopard

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.01.2005., 04:06   #3
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Zakon štivo, već mi je pun kufer lokalnih šminkera s preskupim mobitelima koji mole po mjesec dana da im dodem instalirati BT "mrezu" jer nikako nemogu prebaciti one melodije koje sam im prodao na cd-u

Svu u svemu, melodije cu prdavat i dalje a instalacija ce biti putem mejla

marac je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2005., 11:48   #4
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Marac, imam za tebe challenge. Spoji komp (WinXP SP2, X-Micro USB dongle) sa SE K700i.
Pokušao sam sve, komp prepoznaje K700i, mogu slati i primati fileove (jedan po jedan), mogu daljinski upravljati kompom, ali napraviti mrežu...Bože sačuvaj.
Name the price
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2005., 13:03   #5
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
imam i ja jedan challenge: spojite neki bluetooth gsm na comp i "kradite" internet connection sa njega (znaci sa kompa)
puno stvari sam probao, jednom skoro uspjelo, ali jos uvijek se hebem sa tim! (N6600)
enjoy
Staro 28.01.2005., 17:35   #6
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by Sky
Marac, imam za tebe challenge. Spoji komp (WinXP SP2, X-Micro USB dongle) sa SE K700i.
Pokušao sam sve, komp prepoznaje K700i, mogu slati i primati fileove (jedan po jedan), mogu daljinski upravljati kompom, ali napraviti mrežu...Bože sačuvaj.
Name the price
Ajd bas cu probat doma isprobat pa javim ako uspijem
marac je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2005., 19:45   #7
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by marac
Ajd bas cu probat doma isprobat pa javim ako uspijem
Zez je što se prilikom potrage za PAN/LAN devicesima ne pronalazi mob, a ista stvar je i sa mobom, kaže da moj komp ne podržava nikakve usluge. Tko je tu lud?
Ako imaš vremena, dođi do mene sutra pa da pokušamo to prokljuviti. Ja sam izgubio svaku ideju
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2005., 13:39   #8
BmwMPower
Premium

Datum registracije: Jan 2005
E da imate usb ko ja na svom n-gageu ne bi se jebali s bluetoothom
BmwMPower je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2005., 14:42   #9
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by BmwMPower

e da ti imas mobitel a ne igracu konzolu.... :clap:

salu na stranu.... N-Gage je dobar uredjaj po specifikacijama... ali dizajn i upotrebljivost za telefoniranje mu nikako ne idu u prilog...

OGLAS:

Moja plavozubna Nokia 6820 messsaging device trazi plavozubastog partnera (otkako mi onaj dongle napuko i smrdo se... jadna je i usamljena...)...

Staro 03.02.2005., 14:44   #10
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by BmwMPower

e da ti imas mobitel a ne igracu konzolu.... :clap:

salu na stranu.... N-Gage je dobar uredjaj po specifikacijama... ali dizajn i upotrebljivost za telefoniranje mu nikako ne idu u prilog...

OGLAS:

Moja plavozubna Nokia 6820 messsaging device trazi plavozubastog partnera (otkako mi onaj dongle napuko i smrdo se... jadna je i usamljena...)...

Oglas

Oglas
Staro 03.02.2005., 15:35   #11
BmwMPower
Premium

Ma N
Staro 03.02.2005., 15:35   #12
BmwMPower
Premium

Ma N
Staro 03.02.2005., 15:35   #13
BmwMPower
Premium

Ma N-g@ge je ZAKON
Staro 20.08.2005., 23:47   #14
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Originally posted by z3D
imam i ja jedan challenge: spojite neki bluetooth gsm na comp i "kradite" internet connection sa njega (znaci sa kompa)
puno stvari sam probao, jednom skoro uspjelo, ali jos uvijek se hebem sa tim! (N6600)
enjoy
to mozes samo s n 3650 i nekim starijim koji imaju serial port.....meni uspjeva s 3650
reboot je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2005., 23:37   #15
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Pozdrav i imam pitanje.Recimo da uzmem ja i friend 2 Bluetooth sticka (ili kako se vec strucno zove) klase I (sa dometom do 100m). te omogućimo mrezu za igre i razmjenu fileova (da li je moguce imati iste mogucnosti kao i 2 mrezne i kabal,osim brzine naravno).Da li sa udaljenoscu opada i transfer speed ili je podjednaka i kod 10 i 90m te koliko je stabilna veza.
celduce je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 20:50   #16
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
NGAGE JE ZAKON. Imam ga i ja i origigi igru tony hawk
Staro 29.08.2005., 15:45   #17
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Imam K700i i ovo sam spojia kako rak kaže,uglavnom,ali mogu pribacivat samo sa copy/paste,ima li koji elegantniji način za to ?
Staro 20.12.2005., 12:16   #18
Adi
Registered User

Datum registracije: Jun 2005
probaj sa ovim programom ja ga koristim vec duze vrijeme i radim sve moguce sa njim program je ludnica za K700.
http://www.softpedia.com/get/Mobile-...Explorer.shtml
Adi je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2006., 11:18   #19
da_weed
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
Imam pitanje kako mogu spojiti više Bluetooth slušalica s mikrofonom i komunicirati preko njih??? I dali to mogu??? I treba li mi za to računalo ili nešto drugo???
da_weed je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2006., 21:40   #20
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
moze link na software kojim mogu k700i koristiti kao daljinski?
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2006., 22:33   #21
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne treba ti nikakav software, samo BT adapter koji podržava HID uređaje.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2006., 18:41   #22
adac
Registered User

adac's Avatar

bt je prava stvar isplati se u svakom slucaju
adac je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 16:44   #23
walbandon
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
imas neki konkretan primjer, neke uređaje? (i, ako mozes pojasniti skracenicu HID)
Staro 03.10.2006., 16:46   #24
walbandon
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
mozes navesti nekoliko uredjaja, thnx..
Staro 03.10.2006., 17:02   #25
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

ja bi išao drugim putem. Koristio bi onaj program koji sam naveo na početku. Može pokrenuti nekoliko programa koje imaš u kompu, a sa malo dobre volje i sve ostale. Možeš i kursor pomicati uz pomoć juysticka na mobu.

RC na SE je zgodan ali nije to to. Ako ništa, barem ga probaj. Mene je oduševio.
Elegantan kao leopard

Staro 04.10.2006., 09:40   #26
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
HID - Human Interface Device

Ako nakon uparivanja moba krene instalirat HID drivere, to je to onda.

I bez FMA-a se može pomicat miš te upravljat bilo kojim programom koji ima tipkovničke kratice. Ako ti onih par remote profila nisu dovoljni, nove možeš napravit sam.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2006., 12:54   #27
Chumby_666
Registered User

Chumby_666's Avatar

Post k700i i network

network ti podrzavaju samo noviji samsunzi i motorole... :d

Operating System : Microsoft Windows XP Professional
OS Service Pack : Service Pack 2
DirectX : DirectX 9.0c
CPU Type : AMD Athlon(tm) X2 4000+
Motherboard Name : Gigabyte
Chipset : nVidia 6100 + 430
System Memory : 2048 MB (DDR2)
3D Accelerator : nVidia 8400 GS 256 MB
TV Card : TrekStor DVB T2
USB Device 1 : CSR USB Bluetooth Device
USB Device 2 : PC Camera (6009 CIF)

Chumby_666 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2007., 16:41   #28
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

svi navedeni su Class 1... treba mi nekakva preporuka, prijedlog?

Sony Ericsson
82,42 kn
http://www.links.hr/index.php?option...kl=053.509.133

MICRONET SP936C
129,00kn
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...e=0&Sifra=9159

Belkin F8T012uk1
309,88kn
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=6000084

CONNEX 6401208
129,00kn
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...0&Sifra=513493

CANYON
102,00kn
HGSPOT artikl #17399

LINKSYS BT100
255,00kn
HGSPOT artikl #19711

JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 13:47   #29
sreja
live and let live
Moj komp

sreja's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
kako se ubacuju hid file-ovi, proba san ih ubacit sve al nista?!
jel treba ubacit kakvu java aplikaciju u mobitelu, prije ubacivanja hid file-a? hvala
to je za mob k750/w800i

rješeno--treba upalit myphoneexplorer i spojit ga sa mobitelom, i onda sa desktopa(ili foldera) desni klik na hid file, i učitaj u mobitel. to vrijedi za one koji ne mogu drukčije

Zadnje izmijenjeno od: sreja. 10.01.2008. u 14:24.
sreja je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2008., 14:37   #30
Killer_99
Ubojito stvorenje
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor celduce Pregled postova
Pozdrav i imam pitanje.Recimo da uzmem ja i friend 2 Bluetooth sticka (ili kako se vec strucno zove) klase I (sa dometom do 100m). te omogućimo mrezu za igre i razmjenu fileova (da li je moguce imati iste mogucnosti kao i 2 mrezne i kabal,osim brzine naravno).Da li sa udaljenoscu opada i transfer speed ili je podjednaka i kod 10 i 90m te koliko je stabilna veza.
Mene isto interesira odgovor na ovo pitanje, molio bi ljepo

Killer_99 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno