Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2009., 20:00   #1
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Question Digitalni surround? Z5500 i Creative SB X-FI 5.1 Surround

Posjedujem Zvučnike Z 5500 i Zvučnu Creative Sound Blaster X Fi 5.1 Surround USB.

Na koji način ostvarit pravi digitalni surround 5.1 a ne digitalni stereo kojeg Z5500 pomoću efekata na kontroleru pusti na sve zvučnike (Stereo, Stereo x2, PL II Movie i PL II Music) nego pravi 5.1 dakle na Displayu od logija mora biti pisati: -ako se radi o "DTS Digital 5.1" (DTS Digital) a ako se radi od "Dolby Digital" ( onaj znakič DD i Digital)

Kada sam kupio zvučnike pokušao sam namjestit ali nije išlo, mislio sam da int. zvučna na matičnoj ne podržava 5.1 Digital pa sam uzeo navedenu eksternu zvučnu ali opet ništa pa sam mislio da je vjerovatno zbog Win Xp - da oni nepodržavaju i sada sam prešao na win7 i opet ništa.

Neznam jer ima neka caka kak se to namjesti ili Što? Ugl svaki put kad probam nešt probam ući u igru (jer ima 5.1 zvuk) u nadi da će se na displayu pojaviti nešto od to dvoje tj. da će zvučnici prepoznati 5.1. Ali ništa od toga.

E sad pomagajte! jer još uvijek u 99 posto slućajeva koristim 6ch (5.1) analogni zvuk a mislim da imam sve uvijete za DTS.
Staro 29.11.2009., 23:05   #2
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ok, prvo moras znati da ako koristis chincheve tj. 3 kabla i spajas to u direct na logijevom cont. panelu, onda vec dajes odkodirani DD/DTS zvuk(odkodirala ga je zvucna), te ti te formate u tom slucaju logi nece prepoznati nego ce ih samo pojacavati, u ovom slucaju ti zvucna sluzi kao dekoder a logi samo kao pojacalo.

Da bi ti logi prepoznao DD/DTS signal moras ga kao takvog njemu dovesti, a to se radi jedino optickim ili digitalnim coax. putem. U ovom slucaju ce ti logi primiti taj signal, odkodirati ga i pojacati te je ovo jedini nacin na koji ce ti ispisati DD/DTS za input.

Kaj se tice igri, ako ti je sve ok spojeno, vec koristis 5.1 zvuk, to se najlakse ispoba da nades neki dio mape(necega) gdje netko prica, pa se okreces sa kamerom, ako ti se pozicija glasa mjenja ovisno o kutu govornika, vec ti "surround radi". Ovo se moze dobiti i sa DPLII (isprobano na PS2 i PC-u) samo kaj je efekt manje izražen.

Nadam se da sad shvacas zasto ti nigdje ne pise DD/DTS.
Treba razlikovati formate signala i nacine na koji se oni kodiraju i dekodiraju.

Na creativom sajtu za zvucnu pise pod connectivity:

• Optical out (TOSLINK) 1

a pod 1 pise - Optical Out supports stereo SPDIF out and pass through of multi-channel DVD sound.

...pa da ti logi ispise DD/DTS trebas ga spojiti optickim kabelom na zvucnu.

E sad, nemam pojma koja igra za PC podrzava Dolby Digital(in game), tako da ga opet neces imati u svim slucajevima, nego ce biti neki modulirani surround, tipa Pro Logic 2 itd...jer mislim da ti zvucna nema hardversko kodiranje u DD format, mozda ima, al ja bar ne vidim.

Znam da za skoro sve novije igre kaj sam probao na X360 receiver prepoznaje audio signal kao DD.

Za gledanje filmova u DD/DTS signalu provjeri audio zapis i ako je DD/DTS(tj. AC3) logi ce ga prepoznati.

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 29.11.2009. u 23:16.
gamer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2009., 01:09   #3
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ukratko:
Surround u igrama ti zvučna mora odradit i onda slat zvuk na zasebni kanal. Kao što si i sam skužio, kad spojiš analogno to funkcionira uredno. Da bi imao 5.1 surround iz igara preko digitalnog izlaza (potpuno nevažno da li je optički ili koaksijalni) zvučna kartica ti mora podržavat Dolby Digital Live ili DTS connect. Onda ona zvuk koji procesuira u igrama i šalje na analogne izlaze, ustvari još jedan put kodira i to u Dolby Digital signal i šalje ti ga na tvoje zvučnike. Onda ti tvoji logitechi dekodiraju Dolby Digital koji je doašo.
Roso je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2009., 09:55   #4
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hm.
Hmm..
Hmmm...

To s igrama meni zvuči komplicirano pa ako netko može...

Što se na kraju dobije ako se u igri uključi saraund i bez DDL kompatibilne zvučne kartice digitalijom dovede do resivera ?
Staro 30.11.2009., 10:21   #5
Roso
Premium

Roso's Avatar

Dobiješ zvuk samo na prednja dva kanala Ali ne zvuk koji je namjenjen da radi na dva kanala nego od surrounda ti šalje prednje kanale, tako da ono šta ide na druge zvučnike ne čuješ uopće.
Staro 30.11.2009., 10:31   #6
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Hm.
Hmm..
Hmmm...

To s igrama meni zvuči komplicirano pa ako netko može...

Što se na kraju dobije ako se u igri uključi saraund i bez DDL kompatibilne zvučne kartice digitalijom dovede do resivera ?
čušpajz...nazovimo ga "saraund".
dobis neki stereo, koja modulacija pojma nemam, Pro Logic 2?

nisam sa titanijumkom isprobavao kak to sve radi jer ne gejmam nis vise na piceku, al ak treba mogao bi se natjerati i isprobati posto ona kodira izlaz u DD.

Citiraj:
Autor Roso Pregled postova
Dobiješ zvuk samo na prednja dva kanala Ali ne zvuk koji je namjenjen da radi na dva kanala nego od surrounda ti šalje prednje kanale, tako da ono šta ide na druge zvučnike ne čuješ uopće.
jep, tak nest.
ak igra ima Pro Logic 2 dobis "sve kanale"(koji ne postoje zapravo) u prednja 2, PS2 ima hrpu igri(isprobani primjer Valkyrie Profile 2:Silmeria) koje tak rade.
Staro 30.11.2009., 20:05   #7
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

huh. previse informacija odjedanput nemogu se snac

Odgovorit cu ukratko za sve postove pa onda ako sta treba jos rec pitajte.

Ugl. imam spojeno preko optičkog kabla zvučnike sa zvučnom naravno. Kad sam spajao na integriranu zvučnu probao sam i sa coax kablom isto je. I zvučna podržava DD i DTS kao i zvučnici.

Surround imam kad je spojeno preko 3 bananice tj. analogno ali kad prebacim na digitalni na zvučnicima sa tipkom "input" i povezivanje je optičkim kablom onda imam samo stereo i to je provjereno i nikako nemoze bit surround kao sto je netko u postu gore rekao da ja imam vec surround kad se spoji optickim putem.

Nabavit cu od frenda nekih blue ray filmova pa cu onda vidjet dali cu imat surround i dali ce ga prepoznati. Pretpostavljam da svi blue ray podrzavaju DD ili DTS. pa mislim da bi rjesio problem tj. otkrio u cemu je stvar. Jer ja sam stalno mislio da treba nest namjestit u opcijama (win. zvučne itd... driveri..)

I dali je moguce iskombinirat (a pretpostavljam da ne) da rade svi zvučnici preko optičkog kabla kao što rade preko direct 6Ch analognog pri slušanju glazbe.
Staro 30.11.2009., 20:14   #8
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova

Kaj se tice igri, ako ti je sve ok spojeno, vec koristis 5.1 zvuk, to se najlakse ispoba da nades neki dio mape(necega) gdje netko prica, pa se okreces sa kamerom, ako ti se pozicija glasa mjenja ovisno o kutu govornika, vec ti "surround radi". Ovo se moze dobiti i sa DPLII (isprobano na PS2 i PC-u) samo kaj je efekt manje izražen.
Sve je spojeno ok. Ali mislim da se nemože sa PLII dobiti surround jer sam pokušao i kad se okrenem od nečega gdije se proizvodi zvuk zvuka nema ili se samo čuje neka jeka.
Ugl. kad je preko optičkog sve je isto kao kad imam spojenu 1x bananicu tj. 2Ch analogni zvuk. Dakle ono sto sam prico (stereo, stereox2, D PLII Movie i Music)
Staro 01.12.2009., 10:14   #9
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor Josip07 Pregled postova
Sve je spojeno ok. Ali mislim da se nemože sa PLII dobiti surround jer sam pokušao i kad se okrenem od nečega gdije se proizvodi zvuk zvuka nema ili se samo čuje neka jeka.
Ugl. kad je preko optičkog sve je isto kao kad imam spojenu 1x bananicu tj. 2Ch analogni zvuk. Dakle ono sto sam prico (stereo, stereox2, D PLII Movie i Music)
Igra mora imati podrsku za DPL2, signal se modulira u to.
Najbolje radi u igri koju sam spomenuo, ima ih jos u kojima radi vrlo dobro.
Staro 01.12.2009., 21:25   #10
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

dali igra COD MW2 (6) podržava DTS, DD ili DPL2?

Oglas
Staro 01.12.2009., 23:00   #11
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Dakle ako sam ja to dobro shvatio, svatko bez tog DDLa nema saraund u igri ako svoj recimo 1500w saraund sistem ne spoji analogno?

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
čušpajz...nazovimo ga "saraund".
dobis neki stereo, koja modulacija pojma nemam, Pro Logic 2?
Vjerujem da ovaj gore govori istinu pa ...
pošto je Prolođik saraund iz dva kanala kako je moguče ne čuti išta osim ta 2 kanala?

Citiraj:
I dali je moguce iskombinirat (a pretpostavljam da ne) da rade svi zvučnici preko optičkog kabla kao što rade preko direct 6Ch analognog pri slušanju glazbe.
Moj prijatelj s resiverom i 5 zvučnika koristi neki mod '5 kanalni stereo'....
Što je to s čim upareno i jel onaj zvučnik viška lijevi ili desni kanal ja nemam pojma. Al ono važno je da se čuje iz svih kutija.
Staro 01.12.2009., 23:40   #12
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Citiraj:
Dakle ako sam ja to dobro shvatio, svatko bez tog DDLa nema saraund u igri ako svoj recimo 1500w saraund sistem ne spoji analogno? .
pa neznam jer svatko ali ja nemam osim analogno kad spojim.

Citiraj:
Vjerujem da ovaj gore govori istinu pa ...
pošto je Prolođik saraund iz dva kanala kako je moguče ne čuti išta osim ta 2 kanala?
pa kad je namjesteno na prolođik 2 (movie ili music) onda zvučnici pomoću tog kontrolera i efekata imitiraju neki surround ali zadnji zvučnici baš se i ne oglašavaju nego samo neku jeku prave. Taj prolođik moze biti također i iz analognog stereo zvuka, i također isto radi.

Citiraj:
Moj prijatelj s resiverom i 5 zvučnika koristi neki mod '5 kanalni stereo'....
Što je to s čim upareno i jel onaj zvučnik viška lijevi ili desni kanal ja nemam pojma. Al ono važno je da se čuje iz svih kutija.
pa ja mogu staviti na stereo x2 onda rade 4 satelita i sub ali centralni ne. a ako stavim na DPL II onda rade svi s tim da zadnji samo neku pozadinsku jeku reproduciraju i ponekad se na nekim frekv. se čuju glasnije ali ne kao prednji.
Zato koristim još uvijek analogni zvuk pa stavim na 6ch direct pa svi zvučnici rade jednako tj. isto kao stereo x2 samo što radi i centralni (to vrijedi za glazbu) a u igrama je onda pravi surround 5.1.

Ali ja bi to isto ali dig. samo da se na displayu od logija ispiše DD Digital ili DTS Digital onda je pravi surround ovo s PLII je stereo samo sto logi nekako kao imitira surround. Ali još uvijek nisam pronašao način kako da se pojavi DD Dig ili DTS Dig.
Staro 02.12.2009., 08:07   #13
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pročitaj temu "koju karticu s optičkim izlazom", biti će ti jasnije gdje si - što si
Ukratko - ja na kraju koristim 3x3.5mm konektore i to je to (jer imam krivo podešene zvučnike, a kad gledam film, pustim ga preko optike na Stereo 2x ili ako mi se koji put da premještat zvučnike, onda pustim original zvuk
Staro 02.12.2009., 13:18   #14
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

"Transforms Stereo into Surround Sound"
http://www.dolby.com/consumer/unders...i-details.html

"Pro Logic II system also features a mode designed specifically for video gaming, and it is frequently used in game titles for Sony's PlayStation 2, Nintendo's Nintendo GameCube and Wii as an alternative to digital surround formats like Dolby Digital, or DTS."
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Pro_Logic

...i zato to sve radi tak kak radi.
Mislim da ovdje mozete procitati ako ne sve odgovore, onda vecinu.

"Ali ja bi to isto ali dig. samo da se na displayu od logija ispiše DD Digital ili DTS Digital onda je pravi surround ovo s PLII je stereo samo sto logi nekako kao imitira surround. Ali još uvijek nisam pronašao način kako da se pojavi DD Dig ili DTS Dig."
Spoji zvucnu-logije optickim/coax (dig.) kabelom.
Ubaci film sa DD/DTS formatom zvuka.
Namjesti u dvd plajeru digital out/SPIDF/optical/whatever pass through audio signala.
Ako u ovome slucaju ne dobijes DD/DTS ona nesto krivo radis/spajas.

Igre ti nece NIKADA davati DD/DTS jer ti to zvucna nije u stanju "zakodirati". Za creative zvucne, serije od x-fi titanium imaju tu mogucnost...
http://en.europe.creative.com/produc...&product=17927
"On-board optical I/O with Dolby Digital real-time encoding, for single cable connection to your surround sound decoder."
Staro 02.12.2009., 14:19   #15
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Meni normalno igre delaju na 5.1, spojeno s 3x3.5mm.
Staro 02.12.2009., 15:20   #16
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Meni normalno igre delaju na 5.1, spojeno s 3x3.5mm.
Pricali smo o digitalnim nacinima spajanja kompa/zvucnika ne analognim, zato ti radi, mora raditi.

Dakle dva su nacina, evo primjer kako ce raditi sa filmovima koji imaju audio zapis u DD/DTS formatu:
- spojis zvucnike analogno, zvucna odkodira DD/DTS signal -> odgovarajuci analogni signali idu na svoje kanale, logi pojaca...

- spojis zvucnike digitalno, logi primi DD signal -> odkodira ga -> pusti svaki signal na odgovarajuci kanal, pojaca...

Isto je sa igrama, makar nekad taj "surround" nije u DD formatu, nego igra hendla kanale i pusta signale ovisno o poziciju igraca/nekoj udaljenosti predmeta od igraca itd...
Staro 02.12.2009., 19:46   #17
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

e ovako nekako sam napokon dobio DD Digital. Ali imam opet neki problem.
Dakle pustio sam Divx film sa 5.1 podrškom u bs playeru i najednom se pojavi Digital na logiju.S time da sam prije toga isključio u control panelu u sound opcijama analogne izlaze (to je i bio problem) jer kad su uključeni i analog. i dig. on stavi analogne kao glavne tako da na dig. imam samo stereo. A kad uključim samo digitalni onda oni imaju surround a analogni samo stereo ugl. tako sam to riješio.

I surround radi odlično na tome divx preko bsplayera ali kada sam pokrenio pomoću VLC media playera također se pojavi digital ali zvuk prekida, trza i kad prica nest jednu rjes izgovara 10 sec u prekidima. neznam zasto.
Sad ce netko rec zasto ne koristim onda bs player.
Zato što kad gledam blue ray onda se nemoze pokrenit s bs playerom vec onda koristim VLC i kada je na DD Digital ili na nekim filmovima DTS zvuk prekida, trza... a kada je na analogno 5.1 sve radi ok. Ili kada stavim na dig. stereo takodjer ok.

Sada neznam u cem je problem sa VLC media playerom? treba nešta izmijenit u opcijama? ili taj program nije za to?
Staro 02.12.2009., 20:19   #18
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Ja sam s bsplayera kojeg sam koristio godinama, prešao na gom player, isti šit nekako više opcija...
Staro 02.12.2009., 20:41   #19
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

bs player mi radi ok samo sto nemoze reproducirat blue ray. problem je u VLC media playeru on ima problem s DTS. Dali taj gom player moze pokrenit blue ray?
Staro 02.12.2009., 22:48   #20
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

skinio GOMplayer, instaliro pokrenio blue ray i napokon sve radi, pomislio sam kad sam pokrenio film sa DD Digital zvukom, poslije tog pokrenem slijedeči blue ray film sa DTS zvukom i nečuje se ništa tišina. pokrenem opet neki 3 film sa DD radi opet neki 16 sa DTS tišina.
Pokušao sam malo prčkat po opcijama ali nisam ništa pronašao u GOM playeru u vezi tog.

Dali zna netko od korisnika GOM playera nešto o tome kako se namjesti da podrzava i DTS. Mislim da bi cudno bilo da podrzava DD Digital a DTS ne, pa vjerovatno nest nestima u opcijama. Molim pomoc ako netko zna. hvala

ili još neki program za gledanje filmova osim: Bsplayera, VLC media playera i GOM playera.
Staro 02.12.2009., 22:50   #21
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
BSPlayer je najobičnije komercijalno smeće.

Ostali playeri: KMPlayer, Media Player Classic: Home Cinema.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 22:59   #22
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
pa kad je namjesteno na prolođik 2 (movie ili music) onda zvučnici pomoću tog kontrolera i efekata imitiraju neki surround ali zadnji zvučnici baš se i ne oglašavaju nego samo neku jeku prave. Taj prolođik moze biti također i iz analognog stereo zvuka, i također isto radi.
s obzirom na več rečeno meni se to čini nemoguče

Kad odvrtim malo film na 'Rosin' odgovor na prvo moje pitanje u topicu , zaista mi nije jasno što je to moguče postiči s PL2

no opet , moguče je da se varam jer nisam toliko stručan kao 'gamer' s tim PL2 'manualima'? več se oslanjam samo na ono što vjerovatno zna svaka budala - Da PL2 mod izmisli saraund iz sterea a ovde nema sterea već samo 2 prednja saraunda......
pa daj malo pojasni što ti to čuješ iz recimo centralnog kanala u ovom slučaju?
Staro 02.12.2009., 23:06   #23
Roso
Premium

Roso's Avatar

Da, iako nas Imagine sve skupa zaj*baje jer je on dobro upoznat sa svim ovim , ali ja sam mu da točan odgovor. Dakle ako je u igri podešen surround preko digitala idu samo prednja dva kanala, nema tu PLII. PLII efekti se mogu postić u svakoj igri kada se isključi surround i šalje zvuk samo na prednja 2 kanala, onda se tu mišaju svi zvukovi i PLII efekt na receiveru iz toga nešto izvuče.
Staro 02.12.2009., 23:26   #24
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Da, iako nas Imagine sve skupa zaj*baje jer je on dobro upoznat sa svim ovim ,
ccc..
kao što rekoh meni to s igrama zvuči komplicirano a nikad nije naodmet stvari više razjasnit.
Da mi se danas/sutra kad zaigram nešto nebi desilo da ne znam jel igram u saraundu
Staro 02.12.2009., 23:51   #25
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Citiraj:
s obzirom na več rečeno meni se to čini nemoguče

Kad odvrtim malo film na 'Rosin' odgovor na prvo moje pitanje u topicu , zaista mi nije jasno što je to moguče postiči s PL2

no opet , moguče je da se varam jer nisam toliko stručan kao 'gamer' s tim PL2 'manualima'? več se oslanjam samo na ono što vjerovatno zna svaka budala - Da PL2 mod izmisli saraund iz sterea a ovde nema sterea već samo 2 prednja saraunda......
pa daj malo pojasni što ti to čuješ iz recimo centralnog kanala u ovom slučaju?
Na PLII muvie centralni reproducira govor a lijevi i desni ostale zvukove uglavnom a zadnji samo nekako upotpunjuju zvuk (čuje se kao jeka, a samo na nekim frekv. se čuje pravi zvuk)
kada je na PLII music onda centralni radi slično kao i prednja dva kanala.
Staro 03.12.2009., 09:03   #26
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Meni sve dela s Gom playerom, bez ikakvih problema. Win7 x64.
Da nije neka fora u codecu.
Staro 03.12.2009., 09:29   #27
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Na PLII muvie centralni reproducira govor a lijevi i desni ostale zvukove uglavnom a zadnji samo nekako upotpunjuju zvuk (čuje se kao jeka, a samo na nekim frekv. se čuje pravi zvuk)
kada je na PLII music onda centralni radi slično kao i prednja dva kanala.
Ako ti to tako radi zaista ne znam što bih rekao
Staro 03.12.2009., 11:30   #28
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

radi tako točno kako sam rekao. Još kad je na PL II Muvie centralni je najglasniji čak ga moram utišat da mi nije preglasam kad je pored mene.

A kada sam pokrenio preko VLC m.p. blue ray film i događalo se to što sam opisao (prekida zvuk) u audio opcijama sam stavio sa SPDIF na 5.1 i logitech je odma sa digital prešao na PL II (2kanala) i zvuk je proradio. I puštao sam istu scenu u filmu preko PL II i preko analognog 5.1 i nisam primjetio razliku u surroundu, možda neka sitna razlika a možda sam si umislio da je razlika pošto je PLII (2kanala) pa pomislio sam nemoguće da toliko dobro imitira 5.1 zvuk (surround)

Ali to nije baš tako savršeno kad se pusti neki divix film koji nema podršku za 5.1 onda vrijedi ono prije što sam opisao (centralni govor a zadnji jeku prave).

Vjerovatno blue ray filmovi osim što imaju DD i DTS imaju i nekako zakodiran surround u 2 kanala (PL II) i kada se to dovede do kontrolera koji prepoznaje PL II (z5500) dobije se pravi surround. (bar se meni čini kao da je tako)

Zadnje izmijenjeno od: Josip07. 03.12.2009. u 11:43.
Josip07 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2009., 11:39   #29
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Meni sve dela s Gom playerom, bez ikakvih problema. Win7 x64.
Da nije neka fora u codecu.
Meni u gom playeru rade filmovi s D Digital zvukom ali s DTS - om se necuje nista osim ak prebacim na analog ili PLII.
Skinio sam još i KMPlayer pored 4 prog. na kojima se uvijek nađe nešto da neradi ili ne podržava, pa sad s tim KMPlayerom napokon imam sve.
Jedino što svaki put kad ponovno dižem sistem moram stavit u audio opcijama na SPDIF jer se vrati na default (2.0 stereo)

Nemam pojma jel neka fora u codecu jer nemam baš iskustva s tim stvarima tak da sam skinio KMPlayer i radi oboje (DD I DTS)

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na