|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nema takve ispod 100€ http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010682 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1710030 Edit: Creative: 70 € http://en.europe.creative.com/produc...=16770&listby= 99 € http://en.europe.creative.com/produc...=17927&listby= ? € http://en.europe.creative.com/produc...=17791&listby= 199 € http://en.europe.creative.com/produc...=17813&listby=
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
E vidis sad mi jos nesto pade na pamet. Oce uspjet funkcionirati 5.1 suround ako natjeram zvuk da sa grafulje ide preko HDMI-a na TV, na njemu podesim digitalni izlaz da baca Digital Dolby van i tako ga spojim na pojacalo kucnog kina? Hvala vam na poslanim preporukama! LP, Sinisa |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Teoretski da. Ja sav zvuk teram s TVa optikom na Z5500, dok je na TV spojen PC, IskonTV i WDTV, ali ne koristim 5.1 preset na Z5500, nego double stereo jer mi zvučnici nisu na ispravnom mjestu. Zadovoljava moje potrebe čist ok. Nije full Dolby doživljaj, ali je ok.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
A da uzmes neku sa Coax izlazom? Ista stvar kao optika, samo sto je puno jeftinija? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.300.023 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
optika i coax po defaultu prijenose samo stereo zvuk sa kompa.. tek dolby digital live ili dts connect kodiranje omogucit ce prijenos 5.1 zvuka digitalno.. tako da obrati pozornost na to.. ja recimo imam x-fi i ispocetka creative nije omogucio nista od navedenog.. tek kasnije, putem dodatnog modula (koji btw kosta 5€) omogucili su ddl i dts connect.. sto je smijesno buduci da je realtek integruša na maticnoj (asus p5w dh deluxe) omogucavala ddl od pocetka..
![]() |
#8 |
Premium
|
Kaj si to točno kupio?
![]() |
#9 |
Premium
|
aha, zaboravio sam napomenuti da je to programski modul (ne hardver) ![]() http://buy.soundblaster.com/_creativ...DDN6Z2H2ADDEZD
![]() |
#10 |
Premium
|
Kupih - Skidam pa da isprobam ![]() Hebeno!!! Zvuk je daleko čišći, doživljaj surrounda je veći. Isprobah samo Winamp. Fora mi sad Z5500, piše Optical Input - dts digital, do yaya, prije je on koristio svoj preset DTS Movie ili Music koji nije bio nešto zato ni nisam koristio optiku jer sražnji zvučnici nisu puštali zvuk. Sviđa mi se, zvuk nije više tako zamuljan, sve je nekako u svom spektru gdje treba biti. Jedino je doživljaj bassa nekako smanjen, čuje se bass ali na direct 96-24 6ch bass kad svira kao da je na njemu echo, pa kad opali nekako duže ga čujem, pa meni to osobno ljepše zvuči. Na optici sad nekako više viši tonovi dođu do izražaja, e da mi je sad to pomiješat ma ko bog... Doduše, još se moram malo poigrat u opcijama. btw: Što tebi bolje zvuči: DTS Digital Live ili DTS Connect? Edit: Skužih i razlike u bassu, daklem: 6ch input - mi prima od XFIa jači signal bassa a slabiji od cenralnog i zadnjih zvučnih optika -prima slabiji bass signal, te jači centralni i zadnji Stoga kad prebacim na optiku moram malo pojačat bass i smanjit centralni i zadnje kako bih dobio pristojan zvuk. Te na kraju krajeva kad podesim to na istu jačinu i usporedim jedno i drugo nema razlike u Winampu, ali u filmovima ima ![]() ![]() To je to ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 24.11.2009. u 18:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Premium
|
meni je to sve skupa spojeno na kucno kino i razlika je jedino u tome sto kad imam ukljucen dts connect, svijetli dts lampica na playeru, a kad imam ddl svojetli dolby ![]() ![]() znaci: analog 6ch (direct) >= dtsconnect >= ddl ![]() primjeti i to da kad je encoding ukljucen, trosi se koji % (1-2-3%) procesora zbog samog kodiranja.. opet jako smijesno jer je sam x-fi cip dovoljno jak i sa sigurnoscu bi mogao to pohendlati umjesto cpu-a.. creative :S nisam se doduse sjetio pogledati koliko se trosi kad je dts connect ukljucen.. provjeri to pa javi ![]() steta mi je samo sto na daljinskom nemam opciju za ukljucit/iskljucit encoding ![]()
Zadnje izmijenjeno od: SilentException. 24.11.2009. u 20:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
E sad ja bi sljedeće s ovim: Realtek - Optical in XFi - Optical in TV - koji fura optical out XFI - Optical out - spojen na Z5500 Kaj moram napraviti da signal sa TVa prođe enkoder i bude pušten optikom dalje na Z5500? Uspio sam u Xfi driverima složiti bypass, ali onda ne prolazi ovaj encoder nego mi odmah prebaci na stereo - odnosno na presete od Z5500, što mi je isto kao da sam spojio direkt na Z5500. Ono što mi je još čudno, kad spojim WDTV Live na Z5500, on ne prepoznaje DTS iako pustim film na kojem piše "Audio channel DTS", nego kao da je pušten običan signal i Z5500 nudi svoje presete. U čemu je što, da nije u kablu, ono, wtf?! EDIT: Taman kad ovo napisah, mali mi mozak proradi i sjetih se da u opcijama od WDa je postavljen Stereo, sad stavih na digital i to je to, sad Z5500 radi čist fajn i idem sad probat bypass napravit... EDIT2: Sad bypass radi ok - pušta dts digital, ali ne preko encodera, nego čisti bypass. Mane koje imam: 1. Sada ne radi ništa drugo preko optike (znači ništa s kompa ne radi u bypassu). 2. Pošto su mi zvučnici krivo složeni onda mi zvuk dolazi iz kuta gdje je PC, dok kad pustim film s kompa imam zvuk lijepo na sve zvučnike, a posebni efekti se još pojavljuju extra na određenim zvučnicima, te mi je onda ugođaj ipak bolje nego da se cijela radnja događa u čošku sobe. 3. Kad uključim na WDu digital, onda mi ne pušta zvuk kroz TV, nego moram optiku spojit direkt na WD Riješenje: Moram yebeno kupiti Receiver i bolji zvučnički sistem koji će služit samo za filmove ![]() ![]() Isprobah sve i najbolje mi je još kak je bilo. WDTV Live spojen HDMIom na telku (podešeno na Stereo) Iz telke optikom do Z5500 koji je podešen na Stereo x2 Filmove na kompu ionako ne gledam, muziku koju slušam ionako nema razlike između optike i 6ch. Malo smo skrenuli s prvobitne teme, al neka, 5$ bačeno uzalud ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 24.11.2009. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
optika i coax (S/PDIF standard) prenose i DD i DTS sasvim normalno, ali DD Live i DTS Connect su tehnologije kodiranja svog zvuka u DD ili DTS u realnom vremenu, da bi se isti pustio preko nekog S/PDIF-a do dekodera u receiveru ili gdje već. na taj način je jedan kabel zamijenio 6 analognih činčeva, plus ne radi se D/A konverzija u kompu nego tamo gdje je i dekoder ali da, smiješno je. masa matičnih to već ima na sebi, a Creative kao neka "hi-fi" firma to posebno naplaćuje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() jes slažem se da je daleko od hifija, zato ono "kao neka" hi-fi firma. mnogi ni ne znaju da uopće postoji nešto bolje ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Zasto uopce koristiti DTS Connect i slicne gluposti kada istu stvar moze najobicniji ffdshow. Ili, ukoliko ne koristite ffdshow, onda AC3 Filter.... S druge strane prakticki svi normalni playeri koji koriste vlastite integrirane codece imaju opciju DD/DTS passthrough. A kodirati 2ch u 6ch je oveca glupost. Slicna situacija tako kada mi se DTS connect nadje konvertirati DD u DTS. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Citiraj:
za "gotovi" materijal, DD ili DTS u filmovima i dalje se koristi passthrough. i to može svaka kartica sa s/pdif izlazom |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Da, imas pravo, gayming sam totalno smetnuo s uma... ![]() ![]() Stereo LPCM moze svaki reciever zduplati na 4 zvucnika ako to nekog veseli, nema potrebe za lossy-em. Postoji li ikako nacin kako odabrati materijal koji ide u real-time DTS (npr. samo direct sound ili stolivec za igre) ili samo rucno on/off metodom. Istinabog nije problem kliknuti on/off al eto, za ljencine/alzheimere... ![]() Pricam o Realteku da ne bi bilo zabune. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
nema automatski, ako se upali onda sve drnda tako. ali sumnjam da ćeš čuti neku razliku a našao mi se koristan i kad sam skinuo nekakav Xbox kompatibilni HD mp4, imao je 5.1 kompresiran u wma. nakon što sam vidio nekakve tutorijale kako to prebaciti u prihvatljiviji format samo sam ga zatvorio, okinuo DTS Connect i boli me briga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
ako nađeš jeftinu zvučnu s optičkim izlazom, javi. ja nisam uspio naći, a da ima neku normalnu cijenu. MBO sam platio 500kn. Ima optički izlaz s ALC889A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Nekako mi se cini kao da zvučna nema dig. surround il neznam namjestit sta treba a pise na njihovoj stranici da podrzava DTS i DD http://www.soundblaster.com/products...t=17751&listby= a imao sam i na matičnoj ASUS m2n SLI Delux preko coax i optičkog također nisam imao DTS i DD ajd pomozite, zelim imati DTS i DD na z5500
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|