|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
nx6125 i internet
Pozdrav svima. Imam jedan veliki problem. Naime radi se o tome da mi laptop uzasno pocinje stekati kad neko krace vrijeme surfam. Otvorim par stranica u firefoxu i kroz par minuta vise mi ne dopusta da ista napravim, sve se uzasno zbrejka, a kad otvorim task menađer zauzece procesora 100%. Ugasim u procesima firefox i ubrzo se sve vrati u normalnu, a ponekad ni to nije dovoljno nego restart. Probao sam instarlirani ponovo windowse (xp), ali i tu imam problem. Kada mi buta cd, pocinje sa ucitavanjem fajlova sa cd-a, ono kad na dnu ekrana pise sta ucitava, tocno prije ovog ekrana http://www.metrocast.net/~dragontears/InstallXP.jpg tad se ugasi jednostavno. Nakon toga ja ga mogu ponovo upaliti, i koristiti iz windowsa, kao i sto mogu ponovo pokrenuti butanje, ali dogadja se isto. Ima li ko kakvu pomoc ili prijedlog, jel bas sam u problemu kad mi najmanje treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Problem sa Firefoxom mozda je povezan sa procesorom i kolicinom rama koje imas u laptopu. Ja imam isti laptop i nemam tih problema ali ako mozda imas samo 256mb-a rama ne bi bilo cudno da se zato dogadja (jer jos i dio od toga ode na integriranu graficku). Sta se tice tog u vezi instala cudno je. Jel inace u normalnom radu imas prikazane sve particije u redu? Jel sve pokazuju tocno kolicinu prostora koja im je dodjeljena?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne vjerujem da je problem u RAMu, posto imam serijski modul od 256mb i jos sam kupio jednu plocicu od 512mb. Probao sam svaku plocicu posebno. Prvo da radi samo sa 256mb, pa onda sa 512, posto sam mislio da je jedna plocica otisla, pa koci ovu drugu. Problem nije u tome, svaka posebno radi, a i u paru. Sa particijama je sve u redu. Imaju velicinu koja im je dodjeljena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|