Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2009., 18:17   #1
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
NOKIA 6300

Imam telefon iz naslova koji je "zakljucan".

Upalim ga, i prije nego što mi zatraži i PIN kod, on traži security code (zaštitnu šifru). Problem je što vlasnica telefon ane može da se sjeti bilo kakvih kodova koje je unosila (unosila ih je, ali ih je zaboravila).

Kako doći do security codea?

Već par sati lutam netom ne bih li nešto našao, ali nema vajde.
BB5 telefoni se ne mogu otključati preko IMEI-a (koda koji se generiše pomoću njega), sve ostalo što sam probao ne ide. NSS (Nemesis service Suite) neće da učita "Products Dir('products')" ni na tom telefonu ni na mojoj 6300 (koja je inače totalno ispravna).

Već polako ludim, pa ako neko ima neko rješenje (osim nošenja u servis) neka javi.

Hvala!
Staro 03.11.2009., 20:21   #2
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
sa nemesisom možeš vratit kod na defaultni 12345 ALI mobitel mora radit i bit u funkciji...
ako je bio ugašen, i samo ga upališ do tog gdi te traži security kod, onda ne želi očitat...

imao sam i ja takav slučaj.. ali opet, zanima me zašto te traži security kod ako je unutra kartica koja je i bila... taj kod mobitel traži samo kad se promijeni SIM kartica..

isprobajte, 0000 (4 nule), pa 12345, pa nek proba unosit datume rođenja, pin, nešto će možda upalit..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.11.2009., 21:07   #3
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Nokia 6300, osobno vlasnik sam jednog primjerka. Kvaka o kojoj je riječ u temi je ova. Nije bitno što je BB5 platforma, fora je u sigurnosnom čipu koji pri promjeni sim kartice traži kod uređaja, u slučaju da je izgubljen i netko želi koristiti mobitel ili je ukraden i netko želi doći do podataka. U slučaju da ste preko 5 puta fulali kod (nije bitno telefon bio ugašen, pa fulano 4 puta pa upaljen i opet 4 puta) on automatski kriptira software. Ni kolege u Finskoj vam više neće otključati telefon NITI SA ISPRAVNIM KODOM!

Postavljate si sigurno pitanje: A ŠTO ĆU SADA SA TELEFONOM NA KOJEM MOGU SAMO PIN UKUCAT?

Jedino rješenje popravka je to da se u telefon spuca novi software, ali ne preko PC Suite nego posebnim J.A.F (Just Another Flasher) Boxom koji je servisni uređaj za Nokia telefone i telefoni se ne spajaju preko USB kabla (mitovi otključavanja telefona sa kodom i usbom) nego su posebni servisni kablovi koji dolaze uz box.

No pri tom jedinom rješenju OSTAJETE BEZ SVIH PODATAKA U TELEFONU!

Originalni servisni kod uređaja je na svim nokijama 12345, 0000 je ako ima brandiran software od strane operatera (t-mobile, vip).

Radim u servisu mobitela i često mi ljudi sa nokiama dolaze s tim problemom.

Da samo naglasim radio sam sa nemesisom, i ubio Nokiu N95 8GB i nebi ju dragi bog oživio, ali JAF BOX odradio bez problema.
Sva rješenja koja su čisto USB nisu sigurna, možda prorade možda ti ubiju matičnu ploču, jel spajanje usbom i spajanje preko kontakata za servis nije isto.
(Da objasnim što su kontakti za servis, podigneš bateriju i vidiš točkice ispod baterije konkretno na nokiji 6300 su pored sim kartice ona rupa i okomito poredani kontakti, tu idu ti servisni kablovi koji su direktno spojeni na procesor i izvršni eprom [gdje je spremljen software], a usb koristi dio memorije i nema mogućnost rada ako recimo izbriše eprom (dio memorije gdje su spremljeni nazovimo ih driverima za usb) i nemože ga više instalirat jel nepostoji što bi pokrenilo usb port)
Staro 03.11.2009., 21:18   #4
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
znači ni phoenix ne pomaže više? da se preko njega preflasha?
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2009., 23:46   #5
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
znači ni phoenix ne pomaže više? da se preko njega preflasha?
Phoenix je profesionalni soft i on moze sve ako imas adekvatan hardware.

Drugo,Djohum je u pravu, svakako da se neke stvari mogu samo sa servisnim kablom, mogu se i preko usb-a ali box je neizostavan. NPR. mt-box moze fleshati nokije preko usb-a,u nekim slucajevima cak i ako su mrtve,ali ako telefon nema security code aktiviran.

Da se vratimo na temu.

Da bi se telefon resetirao na 12345 i uklonio zastitu potrebno je resetirati tvornicke postavke security kod-a, kompletne tvornicke postavke i u vecini slucajeva prefleshati telefon. Iako sam par puta dozivio da nije bilo potrebno prefleshati telefon.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2009., 00:09   #6
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Kao prvo hvala svima na odgovorima i prijedlozima.

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
sa nemesisom možeš vratit kod na defaultni 12345 ALI mobitel mora radit i bit u funkciji...
ako je bio ugašen, i samo ga upališ do tog gdi te traži security kod, onda ne želi očitat...

imao sam i ja takav slučaj.. ali opet, zanima me zašto te traži security kod ako je unutra kartica koja je i bila... taj kod mobitel traži samo kad se promijeni SIM kartica..

isprobajte, 0000 (4 nule), pa 12345, pa nek proba unosit datume rođenja, pin, nešto će možda upalit..
Kartica je bila promjenjena (stavljena druga) i onda je on pitao za kod, vlasnica nije znala o cemu se radi pa je unosila izgleda PIN kod ili tako nesto, unijela ga 5 puta i onda je on zatrazio security code i tu je kraj priče.

Znam da je def. 12345 ili 0000, ali to mi nista ne znaci kad je za to kasno (ocito je nekada i taj kod promjenjen iz ko zna kojih razloga, najvjerovatnije neznanje).

Nije nikakav problem što se brišu svi podaci sa telefona. Memorijska kartica je izvadjena, a telefonski brojevi su na SIM kartici, dakle na telefonu nema nista bitno.

Zaključak:
Nema pomoći do JAF BOX-a ili ipak imaju neke stvari koje bih mogao pokušati "home made"?
Staro 04.11.2009., 00:18   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Kao prvo hvala svima na odgovorima i prijedlozima.

Kartica je bila promjenjena (stavljena druga) i onda je on pitao za kod, vlasnica nije znala o cemu se radi pa je unosila izgleda PIN kod ili tako nesto, unijela ga 5 puta i onda je on zatrazio security code i tu je kraj priče.

Znam da je def. 12345 ili 0000, ali to mi nista ne znaci kad je za to kasno (ocito je nekada i taj kod promjenjen iz ko zna kojih razloga, najvjerovatnije neznanje).

Nije nikakav problem što se brišu svi podaci sa telefona. Memorijska kartica je izvadjena, a telefonski brojevi su na SIM kartici, dakle na telefonu nema nista bitno.

Zaključak:
Nema pomoći do JAF BOX-a ili ipak imaju neke stvari koje bih mogao pokušati "home made"?
Mozda znas Jugoslava iz Doboja (koliko se sjecam),nekad smo bili dobri,ako ne uspijes nikako home made (ne vjerujem da se moze) ,odi do njega pa ce ti uraditi . Ne znam koliko naplacuje,ali jbg,nemas bas previse izbora.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2009., 00:25   #8
djohum
Premium
Moj komp

Kolega bruno_Rv hvala i da dodam uspio sam BB5 unlocker box natjerat da 30% modela tjera preko USB kabla, al servisni kablovi su mi nezaobilazni...

I istina je da na nekim modelima ima samo da se resetaju postavke al u 90% verzija sad koje su mi pale pod ruku sam moro flešat.

Al dao Bog kolegi sreće da ima stariju verziju pa da može resetat da ne izgubi slikice, glazbicu itd
Staro 04.11.2009., 01:09   #9
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Mozda znas Jugoslava iz Doboja (koliko se sjecam),nekad smo bili dobri,ako ne uspijes nikako home made (ne vjerujem da se moze) ,odi do njega pa ce ti uraditi . Ne znam koliko naplacuje,ali jbg,nemas bas previse izbora.
Da on slučajno nema nadimak Gidra?

Citiraj:
Autor djohum Pregled postova
Kolega bruno_Rv hvala i da dodam uspio sam BB5 unlocker box natjerat da 30% modela tjera preko USB kabla, al servisni kablovi su mi nezaobilazni...

I istina je da na nekim modelima ima samo da se resetaju postavke al u 90% verzija sad koje su mi pale pod ruku sam moro flešat.

Al dao Bog kolegi sreće da ima stariju verziju pa da može resetat da ne izgubi slikice, glazbicu itd
Ja ne gubim nista. Telefon je od burazove djevojke, ali kao što sam vec gore spomenuo, nije uopste bitno to sto sve ide sa njega. Sve sto je bilo bitno je bilo na mem. kartici i telefonski imenik na SIM-u, tako da je svejedno.
Staro 10.11.2009., 22:51   #10
djohum
Premium
Moj komp

Jel si uspio očitat memorijsku karticu, jel u nekim slučajevima je nečitljiva također, a ako ti je sve pospašavano onda ti je na dnevnom red u rješavanje telefona, e sad tko će ti to uradit ovisi o tebi.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na