Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.10.2009., 11:44   #1
fadil
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
problem instalacija xp

Pao mi je sistem i pokušavam ponovo podići xp.Sve krene uredu ,formatiram particije i onda se računar resetuje(tako i treba).Umjesto da počne sa instalacijom nakon restarta on ponovo botuje cd sa hd i opet kreće is početka.Znači neće da nastavi instalaciju poslije onog restarta.Zna li neko u čemu je problem
fadil je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2009., 12:15   #2
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor fadil Pregled postova
Pao mi je sistem i pokušavam ponovo podići xp.Sve krene uredu ,formatiram particije i onda se računar resetuje(tako i treba).Umjesto da počne sa instalacijom nakon restarta on ponovo botuje cd sa hd i opet kreće is početka.Znači neće da nastavi instalaciju poslije onog restarta.Zna li neko u čemu je problem
Nakon tog restarta jednostavno makni da ti boot-a sa CD-a.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2009., 09:54   #3
renton77
Premium

Datum registracije: Jan 2008
da ne otvaram novu temu imam isti problem. Prjiedlog koji je naveo siniša ne funkcionira. Zato što instalacija windowsa nije završila i potreban je materijal sa cd da bi install uopce poceo. Privremeno sam našao riješenje. Dakle nakon prvog restarta samo izvadim instalaciski cd i pricekam da dobijem poruku da ubacim cd, kada to ucinim onda se normalno nastavi instalacija. Da to nisam ucinio opet bi se ispocetka bootalo sa cd-a i vratilo na prvi korak kada se određuju particije. Nakon što sam uspio instalirati windowse problem je ostao isti. Nakon restarta windowsi se ne mogu dici ma šta god stavio u biosu kao boot. Jedino pali ako stavim da je cd boot i stavim xp cd ali opet na istu foru ubacim ga tek kada se pojavi upozorenje da treba ubaciti cd. Nakon toga se normalno dignu windowsi. Da sam cd ostavio unutra od samog pocetka resatarta isto bi bootalo sa cd ali opet na pocetni korak dakle na određivaje particija i te sheme. Neznam dali je fadil riješio problem, ako je molio bi ga da mi se javi na PM.

Ako netko može pomoči....
renton77 je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2009., 10:54   #4
vm@
Premium
Moj komp

vm@'s Avatar

Datum registracije: May 2009
imam također problem sa instalacijom windovsa xp na jednom starom PII, poblem je u tome što ne prepoznaje boot a win cd-a a napravio sam boot cd u neru i kad sa njim pokrenem komp i ubacim win cd dobijem poruku da se sistem ne može nadograditi, kako da snimim i sa ćime boot cd da mogu instalirati windowse
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2010., 22:01   #5
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor vm@ Pregled postova
kako da snimim i sa ćime boot cd da mogu instalirati windowse
http://www.nliteos.com/

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 14:30   #6
zlatko
Premium
Moj komp

zlatko's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Koliko je ovo korisno za popravak windowsa?

1. Kliknite na Start zatim na Run.

2. Sada upišite SFC /scannow (Napomena: iza SFC se nalazi razmak)

3. Pritisnite OK.

Sada će vas tražiti da stavite sistemski cd u CD-ROM (instalacijski CD), nakon toga prepustite Windowsima da odrade svoj posao.

Ovaj tweak je potpuno bezopasan, jer nećete ostati bez podataka i ne mjenja vaše postavke, jednostavno će popraviti ono što nedostaje.
Staro 12.02.2010., 15:22   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Koliko je korisno ? Pa zavisi jeli procedura riješila problem ili nije. Isto se može napraviti u Safe mode.
U nekim slučajevima rutina vrati origigi verziju fajla sa install cd - a a potom se neki program buni da je taj file neodgovarajuće verzije. Rješenje je kopiranje ispravnog fajla tražene verzije ili reinstall tog programa.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 15:42   #8
celeron
Premium
Moj komp

celeron's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
problem : formatiram hard disk , napravim particije, on izvrti onaj prvi setup, restarta se, i prikaže onaj ekran di kreće instalacija windowsa, i to vrti , piše instaling devices, i onda odjedanput black screen, i ne reagira ,.....sa instalacijom linuxa nemam problema, samo s xp....u čemu je problem i kako ga riješiti...
celeron je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 09:08   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
To se dešava kod nekih chipset - a, mobo, hw opčenito. Nisi napisao o kojem se hw radi, potraži po netu info za taj hw.
Pregledaj postavke u BIOS - u, pogasi nepotrebno (kasnije ćeš uključit kad install prođe).
Koliko se sjećam, takvu grešku je češto radio ACPI. Probaj sa nLite sljepit drajver(e) od chipset - a na install cd.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 18:28   #10
-ELF
Banned
Moj komp

-ELF's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
probaj da nediras tastaturu.. heheh
-ELF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2010., 00:35   #11
celeron
Premium
Moj komp

celeron's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
riješio problem, instaliro home edition(oriđiđi) umjesto professionala(jeftina kopija)...inače mbo je bila asus tsul2c...
celeron je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno