|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Nedostaju opcije u Windowsima XP SP3?
Pozdrav, imam jedan problem (ako to zaista i je problem) pa ću pokušat ovako laički objasnit. Nadam se da ćete me razumijeti i pomoći... Naime htio sam pristupiti folderu System Volume information jer mi se tu zavukao neki virus, međutim kad probam ući, uzbaci mi access denied. Tražio sam kako pristupiti tom folderu i saznao da treba ići desnim klikom na Properties i zatim na Privacy te još dalje da sad ne pišem. Međutim, ja tu opciju Privacy nemam. Zatim sam htio onesposobiti (Disable) System Restore, međutim kad sam to išao napraviti (desni klik na My Computer-Properties-Performance...) vidio sam da nema ni te opcije Performance. Imam Win XP SP3. Kako da dobijem te opcije i mogu li ih uopće dobiti? Mogu li nekako drugačije pristupiti System Volume Information-u? Unaprijed zhvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
ne moras ulazit u taj folder, probaj ovo: odi u System Properties (desni klik na My computer - properties, ili Control Panel - System), zatim odi na tab System Restore i oznaci Turn off System Restore on all drives, Apply, kad te pita da li zelis isljuciti, kazes Yes a onda vrati na staro (makni kvacicu) pa Ok poslije toga skeniraj da vidis jel jos imas kakve gamadi u tom folderu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Oba štosa su posljedica svakog boljeg crva / virusa upravo da ti onemogući / oteža njegovo eliminiranje. Startaj Safe mode i odaberi Administrator user, startaj Regedit i nađi "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer" s "desne" strane ćeš naći varijablu NoPropertiesMyComputer = 1, promjeni u 0. Na sličan način se može ugasit TaskManager i još dosta toga. Za brisanje fajlova iz System Volume information / Restore ponta bolje da upotrebiš neki LiveCD OS (obzirom na sadašnje stanje os - a), a kasnije instaliraj bolji AV / anty-worm sw koji zna brisati unutar spomenutog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
I također, nemam ovu opciju koju si naveo u Exploreru. Zadnje izmijenjeno od: bjede. 16.10.2009. u 00:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Mislim da je ovo ono što tebi treba Ti trebaš isključiti Jednostavno dijeljenje datotekailiti (Use simple file sharing) odi u Control Panel --> Folder Options --> View TAB pod Advanced settings trebaš "isključiti" (maknuti kvačicu) sa stavke Simple file sharing Sad odi u Windows Explorer i desnim klikom miša stisni Properties na folderu System Volome Information trebao bi imati dodatnu karticu (TAB) Security i tu trebaš omogućiti korisniku (sebi ili kome već hoćeš) sva adminisratorska prava poklikaj OK ili apply ili... što već treba i voila trebao bi imati omogućen pristup folderu i raditi po njemu što hoćeš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam opciju Security! Možeš li mi reći još kako dobiti opciju Performance u Properties od My Computer? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Oppa Gangbang Style
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Da, tako i ja imam. Ali, kako sam čitao, osim ove opcije Turn Off System Restore on all Drives, pod Performance->File System bi trebala biti i opcija Disable System Restore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Oppa Gangbang Style
|
neznam stvarno di si to pročitao, ali ja to ne mogu naći nigdje. možda se odnosi na neki drugi operativni sustav a ne na XP ili na neki drugi service pack SP1 ili SP2. to neznam uglavnom, ovo što ti tražiš, ti je tako kako sam u prijašnjem postu napisao a i pogledaj što kaže "svemogući google": http://www.google.hr/#hl=hr&q=Disabl...8355d91d13a156 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |