Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2009., 09:04   #1
mydante
Banned

Datum registracije: Jul 2007
Ne radi mi niti jedan chat program na oba laptopa

Može li ko da objasni čudo koje mi se dešava. Imamo u kući laptop i prije dvadesetak dana smo dobili novi ADSL bežični router "siemens gigaset sx763" i sve je radilo ok.
Par dana nakon toga, mi je (preko messengera) stigao poziv od prijatelja da želi da me ubaci na listu prijatelja i ja sam odmah prihvatio poziv. I nakon toga se pojavio nekakav error, msn se diskonektovao i od tada nikako da se spojim. Ali nakon toga ni brat također ne može da se spoji preko svoga accounta. Ustvari spoji se na trenutak i prikaže se lista prijatelja koji su online, ali se odmah disconektuje
Za probu, napravio sam, na hotmailu, novi account sa novim imenom i adresom i opet isto.
Reinstalirali smo windowse sa formatiranjem particije i opet isto.
I sad dolazi ono najiinteresantnije, prije par dana smo kupili drugi laptop i za nevjerovat i na njemu se nemogu spojit na messenger.
Idemo dalje, instalirao sam Yahoo messenger i na njega se ne mogu nikako spojit, instalirao sam još jedan program za chat "ooVoo" i on nikako da se spoji, uglavnom na svim chat programima identičan problem.
U ovih desetak godina, smo sto puta reinstalirali windowse ali nikad ovakav problem.
Može li ko da objasni ovaj fenomen, da li je moguče da je možda problem u T-mobile mreži, jer samo nama u kuči ne funkcionira
mydante je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 00:11   #2
huzo
Zvoni. Kucanje ne radi.
Moj komp

huzo's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
zvuci kao firewall problem...
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2009., 09:10   #3
mydante
Banned

Pa daj pomozi, koristim BitDefender total security, gdje da to provjerim u njemu.
Staro 30.09.2009., 09:32   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Trebaš otvorit portove u routeru i firewall - u, prvo postavi fiksne IP adrese na laptopima a onda prati uputstva na PortForward stranici za SE555 (isto je kao za SX763) i konkretnu aplikaciju (Yahoo messenger, . . .).
Također provjeri dali imaš instalirano zadnje verzije na laptopima Adobe Flash player (nije isti za IE i FF), Adobe Shockwave Player i Sun Java Runtime Environment.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 12:12   #5
mydante
Banned

Ok Nikky, ali nije mi jasno zašto sad otvaranje portova u routeru i firewallu kad več skoro 5 godina imam bežični router i nikada do sada nisam trebao otvarati nikakve portove u routeru i firewallu, a Windows Msn je radio bez greške.
Staro 30.09.2009., 12:43   #6
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 13:39   #7
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor mydante Pregled postova
Ok Nikky, ali nije mi jasno zašto sad otvaranje portova u routeru i firewallu kad več skoro 5 godina imam bežični router i nikada do sada nisam trebao otvarati nikakve portove u routeru i firewallu, a Windows Msn je radio bez greške.
Pa i sam si rekao da si dobio novi router. Ovaj očito ima u sebi drukčije postavke.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 14:32   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ova napomena za sw podršku je valjda jasna i netreba je objašnjavati. Vezano uz bužanje rupa u routeru i firewall - u, neki sw zna upotrebit PnP funkciju u routeru ako je fw routera ima i ako je ista uključena (provjeri u postavkama routera). Ta funkcija zapravo odradi PortForward za tebe, nekad radi a nekad ne i treba sve manualno napravit.
Također ako si koristio uređaj u Bridge modu rada onda ti PortForward nije trebao jer u tom modu prolazi sav promet, . . .
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 12:50   #9
mydante
Banned

Da ponovim, Router je "Gigaset sx763" wlan dsl a zaštita je "bitDefender total security".
Jutros sam odnio laptop u prijatelja koji takođe ima wireles i spojio se na njegov router bez problema ali ni u njega neče da radi MSN.
Ja isto pretpostavljam da je problem negdje u podešavanju routera ili bitdefendera, ali je problem šta neznam kako da to rješim.
Ako ima neko da mi malo pojasni bilo bi super.
Važno mi je jer je MSN program kojega svakodnevno koristim za kontakt sa prijateljima i kolegama.
Staro 07.10.2009., 18:12   #10
ivoHuljev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
postupak je jednostavan:
Izbriši BitDefender.
Restart.
Uđi u router postavke, popiši sve važne postavke za konekciju na papir ili komp.
Resetiraj router na tvorničke postavke.
Ponovno uđi u njega (vjerojatno će wifi biti zaštićen WEP zaštitom, WEP ključ je na poleđini routera, na nekoj naljepnici), upiši sve postavke od T-Coma i to je to.
Ako i to ne radi, onda skini program Miranda IM.
ivoHuljev je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno