|
![]() |
#1 |
Željan znanja
Datum registracije: Sep 2009
|
prosjek ocjena u c-u
evo recite mi šta ne valja, zašto izbacuje samo cjelobrojni prosjek iako ima decimala. znam da sam trebo radit if ocijena<1 i gluposti al to mi se neda, ovo je čisto za mene da ne moram svaki put računati ručno ![]() Code:
#include<stdio.h> main() { int mat,fin,upr,tzk,rac,eng,hrv,esk,dsk,pn,vj,rv,sen,zbroj; float prosjek; printf("Hrvatski: "); scanf("%d",&hrv); printf("Engleski: "); scanf("%d",&eng); printf("Matematika: "); scanf("%d",&mat); printf("Pneumatika: "); scanf("%d",&pn); printf("Upravljanje: "); scanf("%d",&upr); printf("Finomehanika: "); scanf("%d",&fin); printf("Racunalstvo: "); scanf("%d",&rac); printf("Digitalni sklopovi: "); scanf("%d",&dsk); printf("Elektronicki sklopovi: "); scanf("%d",&esk); printf("Vjeronauk: "); scanf("%d",&vj); printf("Elektropraktikum: "); scanf("%d",&rv); printf("Senzorika: "); scanf("%d",&sen); printf("Tjelesni: "); scanf("%d",&tzk); zbroj=hrv+eng+mat+pn+upr+fin+rac+dsk+esk+vj+rv+sen+tzk; if (tzk=0) prosjek=zbroj/12; else prosjek=zbroj/13; printf("\nPROSJEK: %.2f\n\n\n",prosjek); system("pause"); }
![]() |
#2 |
Željan znanja
|
možda zbroj mora biti float? je je, da skužio sam al sad mi nevalja ovaj if dio, kako god da unesem tzk on dijeli s 13... ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Za uspoređivanje koristi "==" a ne "=" Dakle, if (tzk==0) itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Željan znanja
|
![]() |
#6 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ajde probaj deklarirat zbroj i prosjek kao float, pa onda vidi ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Zašto ne koristiš Excell jer on odlično barata s ovakvom vrstom, te ima i funkcije koje uključuju jedinice te je puno lakše nego da se mučiš sa c-om ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Željan znanja
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |