|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Hacknuti firmware za Barracude sa omogućenim AAMom - gdje pronaći?
Dakle, Saegate Barracude dolaze sa fimwareom koji ima disejblan AAM feature, iako je tehnologija ugrađena. Da li postoji neki hacknuti firmware koji ga omogućava ili bar stavlja AAM u quiet mod? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Koliko ja znam ne postoji ![]() Nego u feniksu navodno ima Samsung SATA od 120Gb, dosta ih hvale po tišini...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ovako čuo sam tu baricu s vlastitim ušima i ona nije glasna ( uzmite u obzir da je sky fanatik), istina je da je glasnija od moje na koju je sky uho naslanjao da bi ju čuo. Al u kompu normalnom, ju neće čuti nema šanse. Ja sam se trudio čuti ju, i kada sam se koncentrirao i znao kaj trebam slušat sam ju čuo. Tak da svatko tko želi tu Baricu kupit nek se ne boji nije to raptor ( iako se SKyu tako čini )
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Gle, da mogu srediti taj AAM Barica bi bila tiha po mom ukusu. Mislim da to dovoljno govori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Da, baš su sjebali SATA barracude ![]()
![]() |
#6 |
Guest
|
Ono što nemogu vjerovati je da se ne može nigdje naći haknuti firmware...ili bar objašnjenje kako ga haknuti (zapravo, znam što trebam napraviti, samo ne znam kako). Uglavnom, treba mi program za skidanje firmwarea sa diska, te trebam kod AAM promjeniti vrijednost sa FFh na 80h te pohraniti to natrag na disk. Ajmo, hakeri! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
navodno da se aam da uključit programom baziranim na openfirmware standardu (link), više od tome pročitaj tu, a takav softver imaju codegen i firmworks (linkove imaš na prethodnoj stranici tj. linku) ali se meni čini koliko sam nabrzaka pročešljao po tim stranicama da je to sve linux-based... navodno da seagate više nema uključen aam zbog legalnih prava, jer navodno netko drugi je u nekom svom patentu pokrio prava na aam i naravno ne želi da ga drugi koriste (barem ne bez $$$), evo ti još par linkova: link1 link2 link3 sretno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
sky, jesi pokušao sa seagateovim alatom zvanim 'seaaam'? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Hvala, vedrane. Sad ću isprobati pa javim. U svakom slučaju, imaš ![]() Update : ne radi, izgleda da je to program za stare diskove koji službeno podržavaju AAM. Nema veze, kako izgleda, prodat ću Baricu. Javi se za ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sky. 07.01.2005. u 20:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
dakle koliko sam ja skontao seagate sada na svim svojim diskovima ima aam isključen ili... jel taj tvoj iz 7200.8 serije? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Ne, 7200.7 serija. Seagate ima ugrađen AAM, samo službeno ne podržava mijenjanje postavki (dakle, koristi loophole u zakonu). Kod SATA diskova je postavljen AAM na performance, dok je kod PATA diskova na quiet. Seaaam mi ne omogućava mijenjanje postavke (prijavljuje kao no controller detected) Sad sam ga stavio kao glavni disk (izghostao sam sve sa Hitachia na Seagate) i disk roštilja ko blesav. SEAGATE = SRANJE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
da, ali nešto mi je tu mutno... ako je seagate dobio zabranu korištenja aam-a na novim diskovima dok ne riješi parnicu s vlasnicima aam patenta onda bi svi novoproizvedeni diskovi trebali imati isključen aam... jel ja to krivo rezoniram ili tu ima još nešto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Elektronika podržava AAM (AAM je u biti algoritam koji kontrolira rad glave), ali je nemoguće promjeniti postavke. Ideja AAMa je da možeš odabrati da li želiš da ti je disk brz ili tih. Ako ne možeš odbrati, to je kao da nemaš AAM. Zamisli to kao auto sa peterobrzinskim mjenjačem, ali mu je mjenjač zavaren u jednoj i ne može se maknuti, dakle auto se ponaša kao da ima jednu brzinu, tj. kao da nema mjenjač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ma sve je to meni jasno, princip aam-a i sve je to okay ali mene zbunjuje priča oko prava na korištenje aam-a... uostalom vidio sam na par foruma da su neki ljudi uspjeli enable-ati aam... barem tako tvrde... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|